Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wijken in Rotterdam

In Rotterdam is er voor iedereen een geschikte wijk

Rotterdam is de op twee na grootste stad van Nederland en telt maar liefst 14 deelgebieden en 71 wijken van verschillende groottes. Je vindt er een diversiteit aan mensen, woningen, activiteiten en voorzieningen. Elke wijk in Rotterdam is rijk aan contrasten en heeft zijn eigen karakteristieken.

Benieuwd welke wijk in Rotterdam het beste bij jou past?

Op Wonen in Rotterdam maken we je via de wijkentest, nieuwsartikelen en portretten bekend met de beste wijken voor jouw huizenjacht in Rotterdam. Laat je vooral ook inspireren! Wellicht voldoet een andere wijk dan je in gedachte hebt veel meer aan jouw wensen en verwachtingen. Je vindt de Rotterdamse wijken ook Op de kaart in het hoofdmenu.

Wonen in deze stad geeft het echte Rotterdamse gevoel: stads met een rauw randje. Het woningaanbod is gevarieerd en de huizenprijzen zijn ook uiteenlopend. Kies je bijvoorbeeld voor een penthouse aan de Maas, een vooroorlogse woning met tuin, een studio of een woning in een kindvriendelijke buurt? Elke wijk in Rotterdam heeft voor ieder wat wils: gezinnen, studenten, stellen, alleenstaanden en senioren.

Welke wijken zijn er dan in Rotterdam?

Zoals gezegd telt Rotterdam maar liefst 14 deelgebieden en 71 uiteenlopende wijken. Op de kaart kun je vanuit een deelgebied inzoomen op een wijk voor meer informatie en sfeerbeelden.

De 14 Rotterdamse deelgebieden met bijbehorende wijken:

1. Stadscentrum: CS-Kwartier, Stadsdriehoek, Cool, Oude Westen, Dijkzigt, Nieuwe Werk
2. Noord: Oude Noorden, Liskwartier, Bergpolder, Agniesebuurt, Provenierswijk, Blijdorp, Blijdorpse Polder
3. Kralingen – Crooswijk: Nieuw-Crooswijk, Oud-Crooswijk, Rubroek, Kralingse Bos, Kralingen-West, Kralingen-oost, Struisenburg, De Esch
4. Prins Alexander: Kralingse Veer, ‘s-Gravenland, Prinsenland, Het Lage Land, Oosterflank, Ommoord, Zevenkamp, Nesselande
5. IJsselmonde: Oud-IJsselmonde, Beverwaard, Groot-IJsselmonde, Lombardijen
6. Feijenoord: Noordereiland, Kop van Zuid, Kop van Zuid-Entrepot, Feijenoord, Katendrecht, Afrikaanderwijk, Hillesluis, Bloemhof, Vreewijk
7. Charlois: Oud-Charlois, Tarewijk, Zuidplein, Carnisse, Zuiderpark, Zuidwijk, Pendrecht, De Wielewaal, Heijplaat
8. Delfshaven: Nieuw-Mathenesse, Middelland, Nieuwe Westen, Delfshaven, Schiemond, Bospolder, Tussendijken, Spangen, Oud-Mathenesse, Witte Dorp
9. Overschie: Zestienhoven, Schieveen, Noord-Kethel, Overschie, Landzicht, Kleinpolder
10. Hillegersberg – Schiebroek: Hillegersberg-Zuid, Hillegersberg-Noord, Terbregge, Molenlaankwartier, Schiebroek
11. Hoek van Holland: Dorp, Strand en duin, Rijnpoort
12. Pernis
13. Rozenburg
14. Hoogvliet: Hoogvliet-Noord, Hoogvliet-Zuid

We hebben een vijftal wijken uitgelicht:

Wijk in Rotterdam: Stadsdriehoek – Centrum

Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze wijk in Rotterdam de vorm van een driehoek. In dit kosmopolitische gedeelte vind je alles: gezellige drukte, winkels en restaurants, musea, uitgaansgelegenheden en architectuur. Geniet overdag van de Markthal, het in het oog springende architectonische hoogstandje. ‘s Avonds biedt deze wijk in Rotterdam je genoeg vermaak met een van de gezellige restaurants, bars, kroegen of andere uitgaansgelegenheden.

Wijk in Rotterdam: Kop van Zuid – Feijenoord

Huis kopen in Rotterdam? Lees onze tips.

Tegenover Stadsdriehoek aan de andere kant van het water ligt de Kop van Zuid. Deze wijk in Rotterdam is kenmerkend voor de skyline van de stad. Je vindt er hoge wolkenkrabbers en nieuwbouw. Wonen doe je hier met een indrukwekkend uitzicht. Ook hier vermaak je je prima. Je kan kiezen uit een van de vele restaurants, zoals het iconische Hotel New York. Verder kan je er terecht voor een leuke wandeling op de kades of het aanschouwen van de cruiseschepen die hier aanmeren.

Wijk in Rotterdam: Kralingen-West

Een voorbeeld van een wijk in Rotterdam die bekend staat om zijn levendigheid, afwisselende buurtjes en natuur is Kralingen-West. Zo kun je er in de zomer lekker zonnen aan de Kralingse Plas. Verder kun je er terecht voor uitnodigende winkels, horecagelegenheden of gewoon door de gezellige buurten wandelen. Hier vind je niet de grote ketens, maar kleine, bijzondere winkels. Mensen uit de hele regio komen er speciaal voor naar Kralingen-West.

Wijk in Rotterdam: Blijdorp – Noord

Deze wijk in Rotterdam laat zien hoeveel sfeer vooroorlogse woningen en statige singels kunnen toevoegen aan een stad. Blijdorp is geliefd bij gezinnen, stellen, alleenstaanden en studenten. Voor vermaak vind je ze in Diergaarde Blijdorp en in een van de parken zoals het Vroesenpark en Roel Langerakpark. In de hondenspeeltuin Bello kunnen de trouwe viervoeters hun gang gaan.

Wijk in Rotterdam: Nesselande – Prins Alexander

Een van de nieuwere wijken in Rotterdam. Nesselande lijkt een stad op zichzelf. Hier vind je een ruim aanbod van grote woningen en appartementen. In de zomer kan je een frisse duik maken en zonnen op het strand aan de Siciliëboulevard. Deze wijk in Rotterdam is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een woning met veel grond. Verder kun je je eigen droomhuis laten bouwen op een van de eilandjes.

Meer informatie

Voel jij je al thuis in een van de leuke wijken van Rotterdam? Rotterdam heeft het namelijk allemaal! Wij helpen je graag op weg met het uitkiezen van een geschikte wijk in Rotterdam. Kom je er niet uit of heb je specifieke vragen over wijken? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected]