Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Vreewijk

Beschrijving

Vreewijk is een green wijk van honderd jaar oud. Het tuindorp Vreewijk is een beschermd stadsgezicht en kent bijna 300 (rijks)monumenten. De wijk heeft de Groenezoom, Groene Hilledijk en het grote park de Valkeniersweide. De komende jaren investeren we fors in Vreewijk. Woningcorporatie Havensteder knapt in totaal 1.327 woningen op en de gemeente verbetert de omgeving. Ook zijn er een aantal grote woonontwikkelingen in de wijk zoals het Zuiderhof, ZuideR Carré en het Motorstraatgebied.

Wijkgegevens

Bouwperiode 70% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
44%
Bereikbaarheid 10 minuten Zuidplein 42 minuten Den Haag Bus 66, 75, 76, 77 + tram 2, 25

Projecten in deze wijk

Dordtsestraatweg 426-438
Dordtsestraatweg 426-438

Lees meer
Motorstraatgebied
Motorstraatgebied

Het Motorstraatgebied in Rotterdam-Zuid is van oorsprong een bedrijventerrein dat in de komende jaren ruim 600 nieuwe woningen krijgt, zowel koop als huur in verschillende prijsklassen en voor verschillende doelgroepen. Een van de projecten die hier gerealiseerd gaat worden is Timber. Aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam worden 36 middeldure huurappartementen gerealiseerd van houtbouw. De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 65 m2 groot met drie kamers, inpandige bergingen en fietsparkeerruimte.

Lees meer
Studie Kantoorgebouwen Strevelsweg
Studie Kantoorgebouwen Strevelsweg

Lees meer
Veldstraat
Veldstraat

Lees meer
De Vaan
De Vaan

In het gezellige Rotterdamse Vreewijk komt op de hoek van de Dordtsestraatweg met de Vinkenbaan een nieuw appartementencomplex: De Vaan. Het complex is ontworpen door architectenbureau Roffaa en de uitstraling ervan sluit mooi aan bij het karakteristieke karakter van Vreewijk. Dit is stads wonen in de charmante wijk Vreewijk. Het project bestaat uit 15 unieke woningen: vijf drielaagse terraswoningen en tien tweelaagse appartementen, ook wel bajonet-appartementen genoemd. Er komt een ondergrondse parkeergarage zodat je als bewoner in de buurt van je woning kan parkeren. De verkoop is gestart en naar verwachting worden de woningen in de eerste helft van 2025 opgeleverd.

Lees meer
Simeon & Anna
Simeon & Anna

In opdracht van Woonzorg Nederland wordt woonzorgcomplex 'Simeon & Anna' in Rotterdam-Zuid gebouws. Dit is een complex met 137 woningen aan de Strevelsweg. Daarvan zijn er 130 bedoeld voor intramurale (binnenshuis) zorg en zeven als zelfstandig appartement. Onder het gebouw komen 55 parkeerplaatsen. Naar verwachting wordt het pand in het eerste kwartaal van 2025 in gebruik genomen.

Lees meer
Het Zuiderhof – Vreewijk
Het Zuiderhof – Vreewijk

Soms is het geluk heel dichtbij te vinden: namelijk gewoon in Vreewijk. Hier ligt Het Zuiderhof, een nieuwe woonwijk die meteen heel vertrouwd aanvoelt. De eerste bewoners hebben er hun geluk al gevonden. Ligt jouw geluk in deze nieuwe wijk? In totaal komen hier 243 nieuwe woningen, waarvan 30% middenklasse huur.

Lees meer
Het ZuideR Carré
Het ZuideR Carré

In het imposante Carrégebouw worden 73 appartementen gerealiseerd. Van lekker compact tot heerlijk ruim, zoals de tweelaagse woningen op de begane grond/souterrain die perfect zijn voor gezinnen. De appartementen in Het ZuideR Carré zijn ideaal voor iedereen die van het stadse leven houdt! Welk appartement je straks ook kiest, ze zijn allemaal monumentaal, robuust en stoer. Het ZuideR Carré is gewoon écht Rotterdams.

Lees meer
Hillehof transformatie
Hillehof transformatie

Een monumentaal scholencomplex in Vreewijk wordt verbouwd naar een mix van 73 sociale, midden en dure huurwoningen met energielabel A. Het oude schoolplein wordt een collectieve tuin voor de nieuwe bewoners.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Laatste fase Het Zuiderhof in Vreewijk in verkoop

Een heerlijk plekje in Het Zuiderhof! De verkoop van de laatste 83 eengezinswoningen in deze nieuwe, groene woonwijk in Vreewijk is in volle gang. Er zijn er nog enkele beschikbaar. Ligt jouw geluk in deze nieuwe wijk?

Lees meer

Motorstraatgebied in Vreewijk wordt groen gebied voor wonen en werken

Het Motorstraatgebied in de wijk Vreewijk in Rotterdam-Zuid verandert de komende jaren van stenig gebied met bedrijventerreinen naar groen woon-werkgebied met 700 nieuwe huur- en koopwoningen.

Lees meer

Timber is een uniek houtbouw project met 38 huurwoningen in het middensegment

In de Rotterdamse wijk Vreewijk aan de Dordtsestraatweg komt Timber, een bijzonder zeslaags woongebouw uitgevoerd in hout. Timber krijgt 38 huurappartementen van ca 65m2 met 3 kamers in de middenhuur.

Lees meer

Voormalig Zuiderziekenhuis vormt monumentale hart van nieuwe buurt Zuiderhof

Justus Feijen en Rik Raaymakers, beiden projectontwikkelaar bij Focus on Impact, vertellen wat er komt kijken bij het transformeren van een voormalig ziekenhuis middenin een nieuwe woonwijk.

Lees meer

Monumentale appartementen ZuideR Carré in verkoop

De verkoop van de 72 appartementen in ZuiderCarré is in volle gang en de bouw heeft groen licht gekregen, dus zekerheid. Van lekker compact tot heerlijk ruim, zoals de tweelaagse woningen die perfect zijn voor gezinnen.

Lees meer

Verkoop De Vaan gestart: 15 unieke woningen in Rotterdam-Vreewijk

De bouw van 15 koopwoningen De Vaan in Vreewijk gaat definitief door. De eerste woningen zijn verkocht en de omgevingsvergunning voor de bouw van het project is onherroepelijk verleend.

Lees meer