Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Overschie

Beschrijving

In Overschie wisselen monumentale panden in de gezellige dorpskern zich af met vrijstaande villa’s en appartementen. Het kleine deel van de stad heeft een onbekende sfeer en kenmerkt zich door veel groen, dankzij een veelzijdig landschap met polders, parken en weilanden. Ook de vooroorlogse wijken met karakteristieke panden zijn ruim opgezet. De A13 loopt als een snit door de wijk, waardoor Overschie goed bereikbaar is en je in een mum van tijd bent waar je moet zijn. De combinatie maakt het een bijzondere plek om te wonen en te recreëren.

Wijkgegevens

Bouwperiode 51% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
26%
Bereikbaarheid 19 minuten Coolsingel 24 minuten Den Haag Bus 32, 33

Projecten in deze wijk

Kouwenhoek
Kouwenhoek

Lees meer
Over de Schie (Tennispark)
Over de Schie (Tennispark)

Lees meer
Oost-Sidelinge
Oost-Sidelinge

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Welschen 2: Modern wonen in een buurt met ambities

Acht portiekflats in Overschie worden uitgebreid verbouwd. Het project Welschen 2 werkt aan moderne woningen en verbinding onder de bewoners.

Lees meer

Wonen in een van de finalisten van de Rotterdam Architectuur Prijs?

Van 6 mei tot en met 6 juni kon iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, stemmen voor de RAP publieksprijs. Op 22 juni om 16.00 uur worden de winnaars van de publieksprijs en de vakjury.

Lees meer

Maak kennis met Overschie en Kleinpolder: knusse wijken waar je je waant in een dorp met de voordelen van de stad

Een heerlijk dorps gevoel, maar toch onderdeel van de stad. De combinatie maakt het een bijzondere plek om te wonen en recreëren.

Lees meer

Huren in de monumentale Baumannkerk in Overschie

De sfeer van toen en het comfort van nu. 18 huurappartementen met originele elementen, energie middels een warmtepomp en een eigen buitenruimte in Overschie. Inschrijven kan t/m 28 februari.

Lees meer

“Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”

Wat zijn de beste plekken om in Rotterdam goed te wonen met kinderen? Makelaar Nicole van Emmerik van Van Herk Makelaardij vertelt over de kindvriendelijke wijken in Rotterdam.

Lees meer