Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Katendrecht

Deliplein Katendrecht
Fenix Loods - Katendrecht
Katendrecht
SS Rotterdam - Katendrecht
Katendrecht nieuwbouw

Beschrijving

Katendrecht is een schiereiland op Rotterdam-Zuid omringd door de Maashaven, Nieuwe Maas en de Rijnhaven. Aan de oostzijde is de wijk verbonden met Afrikaanderwijk. Het kent een unieke mix van historische panden en trendy nieuwbouw. Katendrecht is een van de populairste wijken van Rotterdam en heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan. Van een beruchte probleemwijk waar de meeste mensen liever niet kwamen is het nu een van de meest populaire en veilige wijken van Rotterdam. In februari 2012 werd Katendrecht via de Rijnhavenbrug verbonden met Wilhelminapier. Met goed onderwijs dichtbij en de populaire Fenix Food Factory, SS Rotterdam en het gezellige Theater Walhalla als buren. De oude havens zijn nu een warm thuis en worden deels her ontwikkeld tot groene ruimtes om te recreëren, zoals het Rijnhavenpark.

Meer informatie

Wijkgegevens

Bouwperiode 23% is gebouwd tussen 2000 en 2010 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
23%
Bereikbaarheid 14 minuten Coolsingel 44 minuten Den Haag Bus 77 + metro D, E

Projecten in deze wijk

Oechies-Boogjes
Oechies-Boogjes

Lees meer
Transformatie Codrico
Transformatie Codrico

Het fabrieksterrein van Codrico op Katendrecht krijgt een grote metamorfose. In de monumentale fabriek, een nieuw te bouwen toren (220 meter) en andere gebouwen komt woonruimte voor vele honderden (nieuwe) Katendrechters. In totaal komen er 1.500 woningen bij. Door het verdwijnen van de fabrieksactiviteiten kun je straks ook heerlijk wandelen langs alle kades van de Rijnhaven en wordt recreatie op het water mogelijk.

Lees meer
3e Katendrechtse Hoofd
3e Katendrechtse Hoofd

Lees meer
Katendrecht Wigblok
Katendrecht Wigblok

Lees meer
Porter House
Porter House

Een 34 verdiepingen tellend woongebouw dat straks hét entree van Katendrecht markeert. Dit gebouw is een voorbeeld van architectonische elegantie en een nieuwe benchmark voor stads wonen anno nu en in de toekomst.

Lees meer
Pakhuis Santos
Pakhuis Santos

Het Nederlands Fotomuseum verwerft rijksmonument Santos (uit 1903), gelegen aan de Rijnhaven in Rotterdam. Hiermee gaat de lang gekoesterde wens van het nationale museum voor fotografie onverwacht in vervulling: een eigen gebouw dat volop ruimte biedt om uit te groeien tot een dynamische ontmoetingsplaats. Nederland krijgt er in 2025 een groot museum bij met in totaal acht verdiepingen voor tentoonstellingen, de eigen collectie, ateliers, fotoboekwinkel, educatie en een rooftop museumrestaurant met panoramisch uitzicht over de skyline van Rotterdam.

Lees meer
De Scharnier
De Scharnier

Op de kop van Katendrecht komt een een gloednieuw woongebouw De Scharnier. Hierin komen 118 woningen: vrije sector koopwoningen, bereikbare koopappartementen en huurappartementen. Vanaf deze bijzondere plek heb je aan alle kanten uitzicht op het water om dit schiereiland.

Lees meer
De Bund
De Bund

Van Wijnen Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling bouwen op Katendrecht De Bund: 2 nieuwe woontorens met 482 appartementen, waarvan 279 koopwoningen van ca. 43 tot 125m2. De nieuwe woontorens krijgen een historische havenkarakter, passend bij het rauwe havenverleden van dit stuk Rotterdam. Dit wordt Rotterdams wonen op een historische plek met een nieuwe, bruisende toekomst.

Lees meer
Bay House Katendrecht
Bay House Katendrecht

Bayhouse ligt op Katendrecht aan de overkant van de Wilhelminapier met uitzicht op de Rijnhaven. Het wordt dé ‘place to be’ in de Maasstad: het Rotterdam Rijnhaven District. Niet alleen vanwege alle hotspots van Katendrecht en de Wilhelminapier, maar ook vanwege het toekomstige Rijnhavenpark. Tussen al dat vertier kun je fantastisch wonen aan het water. Zoals in nieuwbouwproject Bay House. Er zijn nog enkele appartementen te koop in fase 2. Check de projectsite voor het actuele woningaanbod.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Aan de entree van Katendrecht komt Porter House met 262 appartementen

Porter House krijgt een groot en gevarieerd aanbod van appartementen, verdeeld tussen huur- en koop. In het midden-, hoog- en topsegment. Naar verwachting is de oplevering in 2027.

Lees meer

Demping Rijnhaven bereikt mijlpaal: grens van 1 miljoen kuub zand bereikt

De demping van de Rijnhaven heeft een mijlpaal bereikt: er is vanaf de start van de demping al 1.000.000 m3 zand aangebracht! vanaf maart wordt er nieuw zand aangebracht en dat gaat zo door tot aan de zomer.

Lees meer

Maak kennis met Katendrecht: van zeemanskwartier tot moderne woonwijk

Katendrecht kent een unieke mix van historische panden en trendy nieuwbouw, gezellige horeca en cultuur. De afgelopen jaren heeft de wijk door vernieuwing en renovatie een metamorfose ondergaan.

Lees meer

De Bund op Katendrecht: rauw en wow

Van 'roze buurt' tot hippe wijk met veel nieuwbouw, ondernemers, horeca en cultuur, zonder z’n rauwe randjes te verliezen. Op de Bundweg op Katendrecht komen twee nieuwe woontorens met zo'n 480 appartementen.

Lees meer

Mijlpaal voor dempen Rijnhaven: reden om symbolische vlag te planten

Het dempen van een deel van de Rijnhaven voor woningbouw is in een nieuwe fase beland: bij laag water is nu elke dag het zand zichtbaar.

Lees meer

In Bay House op Katendrecht woon je met uitzicht op de haven en de stad

Open dag 26 augustus tussen 10:30 - 12:30 uur. Wil je dit jaar nog wakker worden met een geweldig uitzicht over de Rijnhaven, richting de Wilhelminapier? Meld je dan aan en bekijk het uitzicht met eigen ogen.

Lees meer