Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Zelfbouw in Rotterdam

Weet je precies hoe jouw ideale huis eruit ziet, maar kun je het nergens vinden? Ben je eigenzinnig? Wil je anders wonen dan je buren? En houd je wel van een uitdaging? Dan is zelfbouwen iets voor jou!

Geen stad als Rotterdam die zoveel ruimte biedt om je droomhuis te bouwen als Rotterdam. Een stad die constant verandert, beweegt en vernieuwt en waar je de meest bijzondere architectuur vindt.

Overzicht zelfbouwkavels

1Waterwijk kavels Nesselande

Een exclusieve en gevarieerde woonomgeving. Er zijn eilandjes met één of meerdere woningen, tuinen, smalle dijkjes en verrassende doorkijkjes. De gemeente brengt naast kavel nr. 5 nu ook 13 andere kavels in Nesselande Waterwijk in de verkoop door middel van loting. De loting vindt plaats op donderdag 2 september 2021. Klik hier voor meer informatie over Waterwijk kavels Nesselande.

Klik hier voor meer informatie over Waterwijk kavels Nesselande.
2Lintkavels Nesselande

De woningbouwkavels zijn gelegen tussen de aanwezige, gevarieerde lintbebouwing. Deze kavels bieden de kans om op een exclusieve, bijzondere locatie jouw droomhuis te realiseren.

Klik hier voor meer informatie over de Lintkavels in Nesselande.
3Rietzoom kavels Park 16Hoven

Bij de loting van 2 juni 2021 zijn alle 12 kavels toegewezen. Er zijn op dit moment geen Rietzoom kavels beschikbaar in Park 16Hoven. Aan de planning voor de volgende loting wordt gewerkt, maar er is nog geen datum bekend.

Klik hier voor meer informatie over Rietzoom Kavels Overschie.
4Kavels Stationsweg Hoek van Holland

Op 16 april 2021 heeft de loting plaatsgevonden van de 9 kavels aan de Stationsweg in Hoek van Holland. De kavels die niet zijn toegewezen zullen naar verwachting eind juli op de website worden geplaatst. Pas nadat deze informatie op de website is geplaatst, kun je jouw interesse kenbaar maken.

Klik hier voor meer informatie over de kavels in Hoek van Holland.
5Kavels Oude Kleiweg 80

De gemeente Rotterdam is van plan om in de loop van 2021 op de locatie Oude Kleiweg 80 in Overschie kavels beschikbaar te stellen voor het bouwen van woningen in particulier opdrachtgeverschap.

Klik hier voor meer informatie over de kavels aan de Oude Kleiweg.

MEER INFORMATIE OVER KAVELS

Voor vragen of een optie, kan je contact opnemen via KavelsRotterdamSO@rotterdam.nl.

INTERESSANTE INFORMATIE ZELFBOUW

Architect aan Zet
Architect aan Zet (AAZ) is een manier om het vergunningsvrij bouwen en verbouwen in Rotterdam mogelijk te maken. Het doel is om bouwinitiatieven sneller te realiseren. Het aanvragen van een vergunning is niet meer nodig als een gecertificeerd architect wordt ingeschakeld. Architect aan Zet is gestart op 1 september 2020.

Interessante artikelen over wonen en zelfbouw in Rotterdam

Wonen in Rotterdam maakt gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.