Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Zelfbouwkavels in Rotterdam

Weet je precies hoe jouw ideale huis eruit ziet, maar kun je het nergens vinden? Ben je eigenzinnig? Wil je anders wonen dan je buren? En houd je wel van een uitdaging? Dan is zelfbouwen iets voor jou!

Geen stad die zoveel ruimte biedt om je droomhuis te bouwen als Rotterdam. Een stad die constant verandert, beweegt en vernieuwt en waar je de meest bijzondere architectuur vindt.

Vergunningsvrij (ver)bouwen met AAZ & Burenakkoord

Architect aan Zet (AAZ) is een manier om het vergunningsvrij bouwen en verbouwen in Rotterdam mogelijk te maken. Het doel is om bouwinitiatieven sneller te realiseren.

Burenakkoord is een proef in een aantal wijken in Hoogvliet en Prins Alexander. Rotterdammers met een eigen huis krijgen daar meer vrijheid om kleine aanpassingen aan hun woning te doen.

Overzicht zelfbouwkavels

Kavels 's Gravenland - Prins Alexander

In het gebied Prins Alexander, in de wijk ‘s-Gravenland is de gemeente Rotterdam van plan een aantal zelfbouwkavels eind 2023 middels loting in de verkoop de brengen.

Klik hier voor meer informatie over kavels 's-Gravenland
Waterwijk kavels Nesselande

Een exclusieve en gevarieerde woonomgeving. Er zijn eilandjes met één of meerdere woningen, tuinen, smalle dijkjes en verrassende doorkijkjes. Op dit moment zijn er twee kavels beschikbaar gekomen in de vrije verkoop: nummers 255 en 279. Zie voorwaarden op het inschrijfformulier. Tot en met juni zijn de kavels in vrije verkoop en hierna gaan ze mee in een nieuwe loting.

Klik hier voor meer informatie over Waterwijk kavels Nesselande.
Lintkavels Nesselande

De woningbouwkavels zijn gelegen tussen de aanwezige, gevarieerde lintbebouwing. Deze kavels bieden de kans om op een exclusieve, bijzondere locatie jouw droomhuis te realiseren. Op dit moment zijn er geen kavels beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie over de Lintkavels in Nesselande.
Rietzoom kavels Park 16Hoven

Op dit moment wordt de loting voorbereid voor de verkoop van 12 kavels in Park16Hoven. Naar verwachting zal de loting in Q2 gaan plaatsvinden. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over Rietzoom Kavels Overschie.
Kavels Stationsweg Hoek van Holland

Op dit moment zijn alle kavels onder optie en is er reeds een wachtrij per kavel. Mochten er toch nog kavels niet worden toegewezen, zullen wij deze weer hier op de pagina plaatsen.

Klik hier voor meer informatie over de kavels in Hoek van Holland.
Kavels Oude Kleiweg 80

De gemeente Rotterdam is van plan om op de locatie Oude Kleiweg 80 in Overschie kavels beschikbaar te stellen voor het bouwen van woningen in particulier opdrachtgeverschap. Op dit moment is er geen planning bekend voor de loting.

Klik hier voor meer informatie over de kavels aan de Oude Kleiweg.

Meer informatie

Voor vragen of een optie, kan je contact opnemen via [email protected].

Tip: Bij de architectenwinkel kun je terecht voor onafhankelijk advies over zelfbouw, verbouw, duurzaam en energiezuinig bouwen.

Interessante artikelen over wonen en zelfbouw in Rotterdam