Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Zelfbouwkavels in Rotterdam

Weet je precies hoe jouw ideale huis eruit ziet, maar kun je het nergens vinden? Ben je eigenzinnig? Wil je anders wonen dan je buren? En houd je wel van een uitdaging? Dan is zelfbouwen iets voor jou!

Geen stad die zoveel ruimte biedt om je droomhuis te bouwen als Rotterdam. Een stad die constant verandert, beweegt en vernieuwt en waar je de meest bijzondere architectuur vindt.

Vergunningsvrij (ver)bouwen met AAZ & Burenakkoord

Architect aan Zet (AAZ) is een manier om het vergunningsvrij bouwen en verbouwen in Rotterdam mogelijk te maken. Het doel is om bouwinitiatieven sneller te realiseren.

Burenakkoord is een proef in een aantal wijken in Hoogvliet en Prins Alexander. Rotterdammers met een eigen huis krijgen daar meer vrijheid om kleine aanpassingen aan hun woning te doen.

Overzicht zelfbouwkavels

Rietzoom kavels Park 16Hoven

In het gebied Overschie, in de wijk ‘Park 16Hoven brengt de gemeente 1 riante zelfbouwkavel in Park16Hoven in de verkoop door middel van een loting. De loting vindt plaats op maandag 22 april 2024.

Klik hier voor meer informatie over Rietzoom Kavels Overschie.
Waterwijk kavels Nesselande

De gemeente Rotterdam heeft 14 prachtige zelfbouwkavels te koop. Je kunt meedoen aan een loting om een kavel te bemachtigen. De kavels zijn gelegen in Waterwijk. De loting vindt plaats op maandag 22 april 2024.

Klik hier voor meer informatie over Waterwijk kavels Nesselande.
Kavels 's Gravenland - Prins Alexander

In het gebied Prins Alexander, in de wijk ‘s-Gravenland is de gemeente Rotterdam van plan een aantal zelfbouwkavels medio 2024 middels loting in de verkoop de brengen.

Klik hier voor meer informatie over kavels 's-Gravenland
Lintkavels Nesselande

Gemeente Rotterdam brengt 14 riante zelfbouwkavels in Nesselande in de verkoop door middel van een loting. De kavels zijn gelegen in Waterwijk en deelgebied Linten. De loting vindt plaats op maandag 22 april 2024.

Klik hier voor meer informatie over de Lintkavels in Nesselande.
Kavels Stationsweg Hoek van Holland

Op dit moment zijn er geen kavels beschikbaar. Als er nieuwe kavels beschikbaar komen voor verloting, worden ze op deze website vermeld.

Klik hier voor meer informatie over de kavels in Hoek van Holland.
Kavels Oude Kleiweg 80

De gemeente Rotterdam is van plan om op de locatie Oude Kleiweg 80 in Overschie kavels beschikbaar te stellen voor het bouwen van woningen in particulier opdrachtgeverschap. Op dit moment is er geen planning bekend voor de loting.

Klik hier voor meer informatie over de kavels aan de Oude Kleiweg.

Meer informatie

Voor vragen of een optie, kan je contact opnemen via [email protected].

Tip: Bij de architectenwinkel kun je terecht voor onafhankelijk advies over zelfbouw, verbouw, duurzaam en energiezuinig bouwen.

Interessante artikelen over wonen en zelfbouw in Rotterdam