Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Zelfbouwkavels in Rotterdam

Weet je precies hoe jouw ideale huis eruit ziet, maar kun je het nergens vinden? Ben je eigenzinnig? Wil je anders wonen dan je buren? En houd je wel van een uitdaging? Dan is zelfbouwen iets voor jou!

Geen stad die zoveel ruimte biedt om je droomhuis te bouwen als Rotterdam. Een stad die constant verandert, beweegt en vernieuwt en waar je de meest bijzondere architectuur vindt.

Vergunningsvrij (ver)bouwen met AAZ & Burenakkoord

Architect aan Zet (AAZ) is een manier om het vergunningsvrij bouwen en verbouwen in Rotterdam mogelijk te maken. Het doel is om bouwinitiatieven sneller te realiseren.

Burenakkoord is een proef in een aantal wijken in Hoogvliet en Prins Alexander. Rotterdammers met een eigen huis krijgen daar meer vrijheid om kleine aanpassingen aan hun woning te doen.

Overzicht zelfbouwkavels

Kavels 's Gravenland - Prins Alexander

In het gebied Prins Alexander, in de wijk ‘s-Gravenland is de gemeente Rotterdam van plan een aantal zelfbouwkavels middels loting in de verkoop de brengen. Er is (nog) geen planning bekend.

Klik hier voor meer informatie over kavels 's-Gravenland
Waterwijk kavels Nesselande

Een exclusieve en gevarieerde woonomgeving. Er zijn eilandjes met één of meerdere woningen, tuinen, smalle dijkjes en verrassende doorkijkjes. De inschrijving van 18 zelfbouwkavels is gesloten en alle kavels zijn inmiddels verloot. Het is nog niet bekend wanneer de volgende kavels vrij komen voor inschrijving.

Klik hier voor meer informatie over Waterwijk kavels Nesselande.
Lintkavels Nesselande

De woningbouwkavels zijn gelegen tussen de aanwezige, gevarieerde lintbebouwing. Deze kavels bieden de kans om op een exclusieve, bijzondere locatie jouw droomhuis te realiseren. Op dit moment zijn er geen kavels beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie over de Lintkavels in Nesselande.
Rietzoom kavels Park 16Hoven

Bij de loting van 2 juni 2021 zijn alle 12 kavels toegewezen. Er zijn op dit moment geen Rietzoom kavels beschikbaar in Park 16Hoven. Aan de planning voor de volgende loting wordt gewerkt, maar er is nog geen datum bekend.

Klik hier voor meer informatie over Rietzoom Kavels Overschie.
Kavels Stationsweg Hoek van Holland

Op dit moment zijn alle kavels onder optie en is er reeds een wachtrij per kavel. Mochten er toch nog kavels niet worden toegewezen, zullen wij deze weer hier op de pagina plaatsen.

Klik hier voor meer informatie over de kavels in Hoek van Holland.
Kavels Oude Kleiweg 80

De gemeente Rotterdam is van plan om medio 2022 op de locatie Oude Kleiweg 80 in Overschie kavels beschikbaar te stellen voor het bouwen van woningen in particulier opdrachtgeverschap. Het vrijgeven heeft vertraging opgelopen vanwege de grote hoeveelheid planaanbod.

Klik hier voor meer informatie over de kavels aan de Oude Kleiweg.

Meer informatie

Voor vragen of een optie, kan je contact opnemen via [email protected].

Tip: Bij de architectenwinkel kun je terecht voor onafhankelijk advies over zelfbouw, verbouw, duurzaam en energiezuinig bouwen.

Interessante artikelen over wonen en zelfbouw in Rotterdam