Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Zelfbouw Rotterdam

Bouw je droomhuis

Weet je precies hoe jouw ideale huis eruit ziet, maar kun je het nergens vinden? Ben je eigenzinnig? Wil je anders wonen dan je buren? En houd je wel van een uitdaging? Dan is zelfbouwen iets voor jou! Bouw je ideale huis, helemaal zoals jij het hebben wilt, samen met je eigen team van architecten en aannemers.

zelfbouw rotterdam

Rotterdam woonstad

Geen stad die zoveel ruimte biedt om je droomhuis te bouwen als Rotterdam. Een stad die constant verandert, beweegt en vernieuwt en waar je de meest bijzondere architectuur vindt. Een daadkrachtige broedplaats voor creatieve initiatieven, waar men niet bang is om kansen te grijpen en de handen vuil te maken. Rotterdam is een stad die wordt gebouwd door de Rotterdammers zelf. De ideale omgeving om ook aan jouw eigen droom te bouwen, op een leeg kavel, in een klushuis of een oud schoolgebouw.

meer informatie zelfbouw

MEER INFORMATIE OVER KAVELS

Voor vragen of een optie, kan je contact opnemen via KavelsRotterdamSO@rotterdam.nl.

meer informatie vrije kavels

INTERESSANTE INFORMATIE ZELFBOUW


Architect aan Zet

Architect aan Zet (AAZ) is een manier om het vergunningsvrij bouwen en verbouwen in Rotterdam mogelijk te maken. Het doel is om bouwinitiatieven sneller te realiseren.

Het aanvragen van een vergunning is niet meer nodig als een gecertificeerd architect wordt ingeschakeld. Architect aan Zet is gestart op 1 september 2020.

lllll
lllll

Overzicht zelfbouwkavels:

zelfbouw kavels Stationsweg Hoek van Holland

Rietzoom kavels Park 16Hoven

De gemeente Rotterdam brengt in Overschie in de wijk Park 16Hoven twaalf riante zelfbouwkavels in verkoop door middel van loting. Sluitingsdatum inschrijving loting is 27 mei 2021.

Klik hier voor meer informatie over Rietzoom Kavels Overschie.

zelfbouw Lintkavels Nesselande

Kavels Stationsweg Hoek van Holland

Op 16 april 2021 heeft de loting plaatsgevonden van de 9 kavels aan de Stationsweg in Hoek van Holland. De kavels die niet zijn toegewezen zullen naar verwachting eind mei 2021 op de website worden geplaatst.

Pas nadat deze informatie op de website is geplaatst, kunt u uw interesse kenbaar maken.

Klik hier voor meer informatie over de kavels in Hoek van Holland.

zelfbouw Lintkavels Nesselande

Lintkavels Nesselande

De woningbouwkavels zijn gelegen tussen de aanwezige, gevarieerde lintbebouwing. Deze kavels bieden u de kans om op een exclusieve, bijzondere locatie uw droomhuis te realiseren.

Klik hier voor meer informatie over de Lintkavels in Nesselande.
Lintkavels Nesselande

Waterwijk kavels Nesselande

Een exclusieve en gevarieerde woonomgeving. Er zijn eilandjes met één of meerdere woningen, tuinen, smalle dijkjes en verrassende doorkijkjes. Het geheel geeft een woonomgeving waarin het nauwelijks voorstelbaar is dat Rotterdam zó dichtbij ligt.

Klik hier voor meer informatie over Waterwijk kavels Nesselande.
Waterwijk Nesselande kavels Overschie

Kavels Oude Kleiweg 80

De gemeente Rotterdam is van plan om in de loop van 2021 op de locatie Oude Kleiweg 80 in Overschie kavels beschikbaar te stellen voor het bouwen van woningen in particulier opdrachtgeverschap.

Klik hier voor meer informatie over de kavels aan de Oude Kleiweg.


Woningaanbod Bekijk het Rotterdamse woningaanbod.

Interessante artikelen over wonen en zelfbouw in Rotterdam

Wonen in Rotterdam maakt gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.