Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Hoogvliet-Noord

Beschrijving

Hoogvliet-Noord was in het verre verleden een zelfstandig dorp onder de rook van Rotterdam, maar werd na te zijn aangemerkt als satelliet-stad onderdeel van Rotterdam. Het is van dijkdorp veranderd in een dorp voor directeuren en arbeiders in de haven en tegenwoordig een groene en rustige omgeving die ideaal is voor gezinnen. De metro loopt direct naar het hart van Rotterdam, dus daar ben je ook snel zonder zorgen.

Wijkgegevens

Bouwperiode 29% is gebouwd in de jaren 90 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
27%
Bereikbaarheid 36 minuten Zuidplein 27 minuten Den Haag C,D voor Zuidplein

Projecten in deze wijk

Hart van Oudeland – Walterspark
Hart van Oudeland – Walterspark

Wonen in een weids en groen gebied, net onder Rotterdam. Waar nog volop ruimte is en waar je toch alle voorzieningen binnen handbereik hebt. Dat kan in de opkomende wijk Oudeland in Hoogvliet. Daar verrijst appartementencomplex Walterspark. De 5 stadswoningen en 56 appartementen in Walterspark zijn geschikt voor zowel youngsters (stellen en gezinnen) als empty nesters.

Lees meer
Oudeland Oost
Oudeland Oost

Lees meer
Wilhelmspark
Wilhelmspark

In het Hart van Oudeland kun je straks wonen op een natuurrijke plek waar je alles vindt om fijn te wonen. De nieuwbouw komt in een parkachtige omgeving en bestaat uit 19 grote eengezinswoningen en 48 comfortabele appartementen verdeeld over acht woonlagen met uitzicht.

Lees meer
Oude Wal
Oude Wal

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Walterspark: weids wonen in opkomende wijk Oudeland in Hoogvliet

Wonen in een comfortabel appartement of tweelaagse stadwoning in een weids en groen gebied, net onder Rotterdam. Dat kan in project Walterspark in de opkomende wijk Oudeland in Hoogvliet-Noord.

Lees meer

Eengezinswoningen in groene Vlietpark fase 2

Prachtige eengezinswoningen in het middeldure en dure koopsegment in het groene Hoogvliet. De eerste fase is verkocht en opgeleverd. De tweede fase wordt momenteel voorbereidt.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Sayhaey Rotterdam Hoogvliet bouwt voor jongeren en spoedzoekers

Sayhaey wil betaalbaar wonen mogelijk maken voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. In Hoogvliet komen 35 eenpersoonswoningen en 5 woningen voor eenoudergezinnen. De woningen zijn voor sociale huur.

Lees meer

Maak kennis met Hoogvliet: een groene en rustige omgeving

Van dijkdorp in de haven tot een groene plek voor iedereen. Hoogvliet transformeert naar een aantrekkelijk gebied waar zo'n 600 tot 800 woningen worden bijgebouwd.

Lees meer

De groene geheimen van Hoogvliet

Hoogvliet kun je het beste ontdekken te voet of met de fiets. De vele fiets- en wandelpaden brengen je op verrassende plekken. Het gebied is omringt door water en parken.

Lees meer