Zalmhaven

Prijs onbekend
Terug

Welkom in de populaire buurt, de Jordaan!  Wij hebben de eer om dit nieuwbouw appartement van ca. 90m² in traditionele  stijl te mogen verkopen.

Tussen de Gedempte Zalmhaven en de Houtlaan in het populaire Scheepvaartkwartier te Rotterdam zal een woon- en kantoorcomplex worden gerealiseerd. Met deze ontwikkeling zal de locatie worden getransformeerd tot een hoogwaardig en multifunctioneel woon-, werk- en verblijfsgebied, dat goed aansluit bij de reeds bestaande, aantrekkelijke mix van woon-, werk- en recreatiefuncties in het Scheepvaartkwartier.

Het totale project omvat een woontorencomplex van circa 215 meter, met een accent (een zogenaamde spire) van circa 24 meter, geflankeerd door een samenstel van lagere, gekoppelde gebouwen. In de toren zullen circa 295 appartementen worden opgenomen. In de panden, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, komen circa 250 appartementen. Direct naast de woningbouw zal aan het Willemsplein een nieuw kantorenpand, van 36.000 m2, het stedenbouwkundige sluitstuk van de ontwikkeling vormen en als opvallende verschijning zichtbaar zijn vanaf de Maas. Bij de appartementen en kantoren worden in totaal circa 1.300 parkeerplaatsen gerealiseerd.

De stijl van architectuur en het karakter van het plan wordt ontwikkeld in aansluiting op de historische panden van het Scheepvaartkwartier. De woontoren, waarmee de bebouwing haar hoogtepunt zal bereiken, completeert de getrapte bouwvormen in de omgeving en werkt als verbindend element tussen het Scheepvaartkwartier en de hoogbouwzone langs de belangrijkste as van het nieuwe Rotterdam. Met dit accent wordt de brug geslagen tussen de noord- en zuidzijde van de stad.

Drie internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project. De toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere, getrapte wooncomplexen zijn ontworpen door Kees Kaan van Claus en Kaan Architecten. Het Kantoor aan het Willemsplein is een ontwerp van Han van den Bom van KCAP Architects and Planners.

Uitgangspunt van hun ontwerpen is dat de onderste verdiepingen van de verschillende gebouwen levendigheid toevoegen aan het straatbeeld. Zo komen er, naast de kantoorentrees en de circa 2.400 m2 commerciële voorzieningen, zowel voordeuren van stadswoningen als ook verschillende entrees van de appartementen in de plint. Doordat de terrassen en balkons aan de straat- en parkzijde worden gerealiseerd, wordt de levendigheid en beleving van de buitenruimte aan het Willemsplein, de Houtlaan en de Gedempte Zalmhaven verder versterkt.

Ontwikkelaars:
Amvest en AM participeren als aandeelhouders in Zalmhaven Beheer BV
+ Toon meer
+0

Kenmerken project

Vanaf prijs
Onbekend
-
Beschikbaarheid
van
545
Woningtype
Status project
In voorbereiding
Start verkoop

Prijslijst

Prijslijsten

Naam huis type

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Bouwnr.
Status
Kavel (m²)
Woning (m²)
Inhoud (m³)
Kamers
Prijs (€)
Onbekend
E-label
Text
Text
Text
Text
Text
Text
222.000 - 222.000
Text
Start verkoop
+ Bekijk alle woningen
Betrokken partijen
Partner Type
Partner name
Address line 1
Address line 2
0000AA, Rotterdam
Ik heb interesse in dit project
Geen suggesties gevonden.