Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Maak kennis met Rotterdamse wijken

Maak kennis met Agniesebuurt en Provenierswijk

Maak kennis met Agniesebuurt en Provenierswijk

Tekst Agniesebuurt en Provenierswijk

Lees meer

Maak kennis met Cool

Maak kennis met Cool

Cool kent eigenlijk iedereen wel, de wijk vormt samen met Stadsdriehoek het centrum van Rotterdam. Er staan met name appartementen en nog een aantal mooie 19e-eeuwse woningen aan de Westersingel en het deel bij/om de Witte de Withstraat. Er wordt in de wijk ook veel opgeknapt, vergroent en er komen veel nieuwe woningen bij uit het ombouwen van kantoren naar woningen en nieuwbouw zoals bijvoorbeeld Hart010 bij Beursplein. Je vind hier grote en kleine winkelstraten zoals de Lijnbaan, Van Oldenbarneveltstraat en Karel Doormanstraat en kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart op. In de avond kan je in Cool terecht bij een van de vele restaurants, cafés en theaters.

Lees meer

Maak kennis met Schiemond

Maak kennis met Schiemond

De wijk Schiemond bestaat uit twee heel verschillende buurten: het ‘oude’ Schiemond en het nieuwe Lloydkwartier. Schiemond is begin jaren tachtig van de vorige eeuw gebouwd op vrijgekomen haventerrein. Het is een ruim opgezette flatwijk met een brede boulevard langs de Nieuwe Maas. Ook het Lloydkwartier was ooit een havengebied maar is nu een hippe woonwijk geworden met een mix van moderne woningen en monumentale havengebouwen.

Lees meer

Maak kennis met de wijk Katendrecht

Maak kennis met de wijk Katendrecht

Katendrecht, ook wel De Kaap genoemd, is een langgerekt schiereiland in de Nieuwe Maas en heeft een roemruchte geschiedenis van zeemanskroegen, veel gokhuizen en er werd prostitutie bedreven. Door vernieuwing en renovatie heeft de wijk de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan. Het is nu zelfs een van de veiligste en populairste wijken van Rotterdam. De rauwe randjes en het ruige verleden zijn nog steeds zichtbaar en vormen nu juist de kracht van de wijk.

Lees meer

Maak kennis met Oud-IJsselmonde

Maak kennis met Oud-IJsselmonde

Oud-IJsselmonde is ouder dan Rotterdam zelf. De bisschop van Utrecht gaf in het jaar 1064 opdracht om een versterking aan de monding van de Hollandse IJssel te bouwen. Dit werd gebruikt om tol te heffen op voorbijkomende schepen en als bescherming van de waterwegen van en naar Utrecht.

Hoe het heette? ‘Islemunde’. Pas in 1437 veranderde het in het dijkdorpje IJsselmonde. In 1941 werd het geannexeerd door Rotterdam. Authentieke gebouwen en karakteristieke straten herinneren aan het oorspronkelijke dijkdorp IJsselmonde.

Lees meer

Maak kennis met Hoek van Holland

Maak kennis met Hoek van Holland

Hoek van Holland is een bijzondere kustplaats met zo’n 10.000 inwoners. De meeste inwoners, de zogenaamde ´Hoekenezen´, zijn woonachtig in het Dorp. De ligging is uniek: aan de Noordzee én aan het begin van de Nieuwe Waterweg. Hoek van Holland staat bekend om haar strand, maar heeft veel meer te bieden. Er zijn diverse musea, je kunt er heerlijk eten en al wandelend kom je overal de prachtige natuur tegen. Ook zijn er tal van historische beelden en (oorlogs-)monumenten te vinden.

Lees meer

Maak kennis met Blijdorp en Blijdorpse Polder

Maak kennis met Blijdorp en Blijdorpse Polder

Statige singels en rustige straten zijn kenmerkend voor Blijdorp. Het is er goed recreëren in het Roel Langerakpark, het Vroesenpark en Diergaarde Blijdorp. Met de komst van de RandstadRail zijn het centrum van Rotterdam en Den Haag snel bereikbaar. Opstappen kan op het ondergrondse metrostation Blijdorp.

Lees meer

Maak kennis met Vreewijk

Maak kennis met Vreewijk

Tuindorp Vreewijk is een van de oudste en grootste tuindorpen van Nederland en je vindt er tal van monumentale huizen, tuinen, binnenhoven en achterpaden. Het tuindorp Vreewijk is een beschermd stadsgezicht en kent bijna 300 (rijks)monumenten. De wijk heeft de Groenezoom, Groene Hilledijk en het grote park de Valkeniersweide. De komende jaren wordt er veel geïnvesteerd in Vreewijk. Woningcorporatie Havensteder knapt in totaal 1.327 woningen op en de gemeente verbetert de omgeving. Ook zijn er een aantal grote woonontwikkelingen in de wijk zoals Het Zuiderhof, ZuideR Carré, Hillehof en het Motorstraatgebied.

Lees meer

Maak kennis met Oud & Nieuw Crooswijk

Maak kennis met Oud & Nieuw Crooswijk

Crooswijk is een levendige buurt met een grote diversiteit in leeftijd en afkomst. Het is een buurt waar mensen aandacht hebben voor elkaar en waar iedereen welkom is. Omgeven door water en binnen een paar minuten sta je in het Kralingse Bos of in hartje centrum. Schuttersveld is het sportieve hart van de wijk. De komende jaren wordt er flink geïnvesteerd in Crooswijk. Gemeente, woningcorporaties Havensteder en Woonstad, ondernemers en bewoners bundelen de krachten en werken aan verbetering in de wijk.

Lees meer

Maak kennis met Oud-Charlois en de Wielewaal

Maak kennis met Oud-Charlois en de Wielewaal

Het sfeervolle historische midden van Oud-Charlois is het vroegere dorp Charlois, ontstaan in 1462 en vernoemd naar het Franse graafschap Charolais. Tegenwoordig zeggen we in Rotterdam gewoon 'Sjaarloos'. Wielewaal is van na de oorlog. De naam verwijst naar de middeleeuwse plassen Wiel en Waal.

Lees meer

Maak kennis met Feijenoord

Maak kennis met Feijenoord

Feijenoord is een dynamische wijk met zo'n 8.200 bewoners waar altijd wat te beleven valt. Zo zijn er twee prachtige parken, het grootste overdekte skatepark van Nederland, een E-sports huis, een gemeenschapshuis (De Dam) en vanuit deze wijk heb je een prachtig uitzicht over de Maas.

Lees meer

Maak kennis met Oosterflank en Het Lage Land

Maak kennis met Oosterflank en Het Lage Land

De wijk Oosterflank is gebouwd in de jaren tachtig en bestaat uit een combinatie van eengezinswoningen en voornamelijk lage appartementencomplexen, die in een hoge dichtheid zijn gebouwd. De wijk Het Lage Land is gebouwd in de jaren ’60. Het is een zeer ruime en groene wijk met veel laagbouw.

Lees meer

Maak kennis met Hoogvliet

Maak kennis met Hoogvliet

Tegenwoordig vind je in dit stadsdeel een groene en rustige omgeving die ideaal is voor gezinnen. De metro brengt je in een mum van tijd naar het centrum van Rotterdam. Omringd door water en parken, eigen winkels op loopafstand en zowel met de auto als het OV goed bereikbaar, is het in Hoogvliet fijn wonen.

Lees meer

Maak kennis met Overschie & Kleinpolder

Maak kennis met Overschie & Kleinpolder

In deze opbloeiende wijken vind je allerlei woningen. Van historische bebouwing, portiekwoningen, gezinswoningen tot aan riante villa’s. Als je ergens een grote diversiteit kunt vinden, is het in Overschie en Kleinpolder. Twee knusse wijken waar je je waant in een dorp met de voordelen van de stad.

Lees meer

Maak kennis met Tarwewijk

Maak kennis met Tarwewijk

Divers en verrassend dicht bij het centrum, dat is de Tarwewijk. De wijk ligt tussen Zuidplein, metrostation Maashaven en de Maastunnel, aan de noordkant begrenst door de Maashaven. In de wijk wonen veel gezinnen met kinderen, en daarom zijn er ook veel basisscholen. Iconisch voor de wijk is de oude graansilo bij metrostation Maashaven.

Lees meer

Maak kennis met Stadsdriehoek

Maak kennis met Stadsdriehoek

De Stadsdriehoek is het middeleeuwse hart van Rotterdam, dat destijds begrensd werd door de driehoek van de Coolsingel, Goudsesingel en de vroegere Maas. Hier werd met het bouwen van een dam het fundament voor een wereldstad gelegd. Je vind er nu allerlei soorten woningen en veel nieuwbouw.

Lees meer