Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug naar overzicht

Ik zoek een kamer

Ik ga studeren in Rotterdam. Hoe kom ik aan woonruimte?

Je gaat studeren in Rotterdam en ja, natuurlijk wil je graag op kamers in de meest dynamische stad van Nederland. Hier heb je de ruimte om jezelf te zijn, om te groeien en jezelf te ontwikkelen tot professional. Maar hoe begin je? En waar wil je eigenlijk wonen? We hebben hierover een artikel geschreven met 4 stappen (inschrijven, wijk kiezen, bezichtigen, en nu?) om jouw ideale kamer, studio of appartement te vinden.

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Huurtoeslag is een vergoeding van een deel van de huurkosten. De overheid keert in sommige gevallen huurtoeslag uit om het voor iedereen in Nederland mogelijk te maken betaalbaar te wonen.

Of je huurtoeslag krijgt en hoeveel is afhankelijk van de hoogte van je rekenhuur (kale huur inclusief servicekosten), je leeftijd en je financiële situatie. Een voorwaarde is dat je minimaal 18 jaar bent en ingeschreven staat bij de gemeente Rotterdam. Maak via de rekenhulp van de Belastingdienst een proefberekening huurtoeslag.

De voorwaarden en inkomensgrenzen voor huurtoeslag hangen af van je persoonlijke situatie. Op de website van de Belastingdienst vind je een volledig overzicht van de voorwaarden voor huurtoeslag per situatie.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?
Huurtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst. Bekijk eerst of je voldoet aan de voorwaarden voor huurtoeslag. Voor het aanvragen van huurtoeslag heb je informatie over je woonkosten (kale huur en servicekosten) nodig.

Interessante artikelen