Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tip van de makelaar: Waar moet ik op letten tijdens het uitbrengen van een bod?

Stel je hebt jouw droomhuis gevonden en je wilt een serieus bod uitbrengen. Waar ga je dan op letten? We vroegen het Herjan Rook van Maarten Makelaardij.

Waar moet ik op letten tijdens het uitbrengen van een bod?

Uiteraard ga je kijken naar de prijs. Je hebt van tevoren al door een financieel adviseur laten uitzoeken tot hoeveel je maximaal kunt bieden. Afhankelijk van hoe graag je een woning wilt en of deze aan jouw wensen en verwachtingen voldoet, doe je een passend bod.

De voorwaarden zijn ook belangrijk. Zoals bijvoorbeeld de voorwaarden van financiering. Heb je een voorbehoud van financiering of wil je een technische keuring laten uitvoeren? Laat je ook hierover vooraf goed adviseren. Tegenwoordig is dit een onderdeel waar verkopers veel waarde aan hechten.

De oplevering is ook een kritisch element in het bod. Misschien wil jij heel snel verhuizen, maar heeft de verkoper meer tijd nodig. Bespreek dit met elkaar, vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Dan hebben we nog de roerende zaken in de woning. Blijven de gordijnen hangen, blijft het parket liggen? Vind je het zelf mooi of wil je dat het met de verkoper meegaat? Het is slim om daar ook even goed naar te kijken en vast te laten leggen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

En als laatste. Dat vinden verkopers heel belangrijk, vertel wat over jezelf. Ze willen weten wie de koper wordt en waarom de woning wilt kopen.

Vorig artikel Tip van de makelaar: Wel of geen aankoopmakelaar?
Volgend artikel Tip van de makelaar: de voordelen van een nieuwbouwwoning