Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tip van de makelaar: de voordelen van een nieuwbouwwoning

Op dit platform vind je informatie en inspiratie over wonen in Rotterdam. Naast woonaanbod, een kaart met alle wijken en verhalen van bewoners, geven onze professionals tips en advies. Hieronder de tip van Michael Troost, nieuwbouwspecialist bij Atta Makelaars Rotterdam.

De voordelen van een nieuwbouwwoning:

Duurzaamheid

Meer dan oudere woningen is een nieuwbouwwoning duurzamer. Vanwege de goede isolatie en daarnaast de technieken die worden gebruikt voor warmte en stroom zorgen voor mindere uitstoot van CO2. Ook worden er in de bouw duurzame materialen gebruikt, zoals verantwoord gekapt hout.

Comfort

Moderne technologie zorgt in veel nieuwbouwhuizen voor verwarming en koeling. Dit maakt het binnenklimaat aangenaam en comfortabel. Daarnaast voldoet uw woning aan de laatste wettelijke eisen die worden vastgesteld voor de bouw. Dit betekent dat onder andere de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen bijvoorbeeld steiler. Ook is de minimale afmeting geschikt voor bijvoorbeeld toiletruimtes en gangen. De extra ruimte die wordt gecreëerd zorgt voor meer comfort.

Op maat

Bij een nieuwbouwwoning is het mogelijk om bijvoorbeeld de keuken en badkamer uit te zoeken. U kunt kiezen voor een aanbouw, opbouw of een dakkapel. Ook is het mogelijk om in overleg met de bouwer persoonlijke woonwensen uit te laten voeren. Op vele manier is het mogelijk om het huis helemaal eigen te maken. Uiteraard is dit per project en per woning verschillend.

Onderhoud

Het woord zegt het al, nieuwbouw. Alles aan de woning is nieuw en zal er dus nauwelijks onderhoud nodig zijn in de eerste jaren. U bespaart dus op de onderhoudskosten, dit komt voort uit de gebruikte materialen tijdens de bouw en daarnaast de nieuwste technologieën. Mochten er in de eerste jaren gebreken tevoorschijn komen, dan worden die opgelost dankzij de garantieregeling.

Veilig

Een nieuwbouwwoning is volgens de nieuwste en modernste veiligheidseisen gebouwd. Daarnaast is ook de woonomgeving ingericht op basis van deze eisen. De meeste woningen hebben ook een politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’. Een woning met zo’n keurmerk heeft 50% minder kans op een inbraak. Dit komt door de scharnieren en sloten antidiefstal zijn.

Energiezuinig

Met energielabel A is een nieuwbouwwoning enorm zuinig. Dat zal u merken aan de energierekening. Daarnaast draagt u bij aan het verbeteren van het klimaat en het milieu.

Vorig artikel Zelfbouwkavels Waterwijk Nesselande
Volgend artikel Maak kennis met Feyenoord City 2.0: het Rotterdam van morgen