Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Stadsdriehoek

Kubuswoningen Stadsdriehoek
Maritiem District in wijk Stadsdriehoek
Wijk Stadsdriehoek met uitzicht op Timmerhuis
Markthal Rotterdam
Leuvehaven Rotterdam
Leuvehaven Rotterdam
Kubuswoningen en potlood aan marktplein Rotterdam
Sport Laurenskerk met beeld van Erasmus

Beschrijving

Dit is jouw buurt als je van drukte en architectuur houdt. De Stadsdriehoek is het middeleeuwse hart van Rotterdam, dat toen werd begrensd door de driehoek Coolsingel, Goudsesingel en de voormalige Maas. Hier werd met de bouw van een dam de basis gelegd voor een wereldstad. Daar zie je niets meer van, want het bombardement van 1940 heeft bijna alles weggevaagd. Gelukkig maakten de Rotterdammers hun motto ‘Sterker door Strijd’ waar en bouwden ze de stad in een mum van tijd weer op. In de wijk vind je inmiddels tal van architectonische hoogstandjes, zoals de Kubuswoningen, de Markthal en het Timmerhuis. De wijk deelt het winkelcentrum met de bekende Koopgoot en de Lijnbaan met de wijk Cool. Hier word je 7 dagen per week omringd door de drukte, met winkels voor iedereen. Doordeweeks kun je slenteren over de markt op de Binnenrotte en ’s avonds kun je je vermaken in een van de vele bars, kroegen en uitgaansgelegenheden of genieten van de indrukwekkende skyline.

Wijkgegevens

Bouwperiode 21% is gebouwd tussen 2000 en 2009 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
53%
Bereikbaarheid 3 minuten Coolsingel 36 minuten Den Haag Bus 32, 47 + Tram 7, 8, 21, 23, 24, + Metro A, B, C, D, E Bekijk het volledige Wijkprofiel

Projecten in deze wijk

Transformatie Leeuwenstraat
Transformatie Leeuwenstraat

Lees meer
Hoogstraat 74
Hoogstraat 74

Lees meer
Blaak – The One
Blaak – The One

The One: zo heet de nieuwe, 110 meter hoge (woon)toren aan de Blaak 20-24.

Lees meer
Riva
Riva

Riva is voor de incrowd. Voor stadsmensen die zich niet laten leiden door grootschaligheid, maar die bewust kiezen voor kwaliteit in vorm en inhoud. Die kiezen voor intimiteit en rust. En die willen weten met wie zij hun voordeur delen. Op deze mooie locatie in het Maritiem District van Rotterdam komen 48 appartementen en 8 lofts. De verkoop start eind 2024.

Lees meer
RottaNova
RottaNova

Hoe centraal kun je wonen! Alles niet op loop- maar op kruipafstand. Van winkeltjes, koffiebarretjes, restaurants, de bibliotheek en openbaar vervoer. RottaNova wordt een woongebouw met 259 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën, verdeeld over twee torens van 19 en 21 verdiepingen. Op de begane grond komt werkruimte, winkels en horeca.

Lees meer
RISE Rotterdam
RISE Rotterdam

RISE betreft drie woontorens aan het Hofplein. Een belangrijk onderdeel van onze plannen is de gemengde invulling van de woningen: van sociale huurwoning, tot middeldure huur en het hogere segment, er is plaats voor iedereen. Van het totaal valt 50% van de woningen in de categorie betaalbare woningen.

Lees meer
Clubhouse Boompjes
Clubhouse Boompjes

De 342 huurwoningen van Clubhouse Boompjes zijn onderdeel van een vernieuwd woonconcept waarbij delen de onderliggende basis is.

Hier kies je niet alleen voor een nieuw huis met uitzicht op de Maas en het centrum op een steenworp afstand, maar geef je ook je leven een impuls. In Clubhouse Boompjes, in de wijk Stadsdriehoek, is delen het nieuwe vermenigvuldigen. Hier gebruik je wat je nodig hebt. Je krijgt meer tijd, kwaliteit en alle ruimte voor een optimale combinatie tussen stad, water, werk, privé, rust en dynamiek.

Lees meer
POST
POST

Het voormalige postkantoor en monument aan de Coolsingel wordt gerenoveerd en op de oude binnenplaats verrijst een 155 meter hoge woontoren met luxe huur- en koopappartementen.

Lees meer
The BaanTower
The BaanTower

Met een hoogte van 159m, heb je in The BaanTower een prachtig uitzicht over de stad. De 427 huurwoningen zijn geschikt voor elk type huishouden en variëren van compacte studio’s tot eengezinswoningen en penthouses. Ruim 30% van de woningen valt in het middensegment. 

Lees meer
Loft 21
Loft 21

Lees meer
Perspective House
Perspective House

Lees meer
Baan 159
Baan 159

Aan de Baan 159-163 in de Rotterdamse wijk Cool staat een oud schoolgebouw en een voormalig industrieel verdeelstation van het gemeentelijke energiebedrijf. Leyten ontwikkelt hier een gebouw met circa 120 woningen en voorzieningen waaronder horeca en onderwijsruimtes. Een deel van de appartementen valt in de categorie middenhuur. De start bouw is waarschijnlijk in 2026. Tot die tijd biedt het gebouw ruimte aan ateliers voor kunstenaars en andere creatieven.

Lees meer
Hoge Wiek
Hoge Wiek

De huidige studentenflat de Hoge Wiek in de wijk Stadscentrum is verouderd en wordt vervangen. In het nieuwe woongebouw komen zelfstandige woningen voor studenten en afgestudeerden. In totaal komen er 369 nieuwe woningen. Daarvan worden er 246 sociaal verhuurd aan studenten en 123 woningen worden sociaal verhuurd aan afgestudeerden.

Lees meer
Havenziekenhuis
Havenziekenhuis

Het Havenziekenhuis aan de Maasboulevard en Haringvliet in de wijk Stadsdriehoek wordt herontwikkeld tot woningen. Het plan voorziet in twee nieuwe woongebouwen met circa 400 woningen aan weerszijden van het oude hoofdgebouw. Eigenaar Vervat Vastgoed heeft architectenbureau Mecanoo aangetrokken voor het ontwerp. Na een definitief besluit en bestemmingsplan zal de herontwikkeling in 2023 starten.

Lees meer
Baanblok – GGD-pand
Baanblok – GGD-pand

Wonen op een geweldige plek aan de Schiedamsedijk, wandelen langs de Leuvehaven en een koffietje met uitzicht op de historische boten van het Maritiem Museum? Het zou zo maar kunnen. De gemeente Rotterdam en ontwikkelaar AM gaan onderzoeken of het haalbaar is om de gebouwen van de GGD en de voormalige Keuringsdienst van Waren om te bouwen.

Lees meer
DownTown
DownTown

Mooie studio’s, twee- en driekamer appartementen, luxueuze penthouses met dubbele badkamers en bijzondere tweelaagse lofts. Alle woningen van dit project zijn verkocht.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Nieuwe toekomst voor Havenziekenhuis met circa 380 woningen

Het voormalige Havenziekenhuis aan de Maasboulevard in de wijk Stadsdriehoek ondergaat een metamorfose. Het historische hoofdgebouw van het Havenziekenhuis wordt zoveel mogelijk in oude luister hersteld en verduurzaamd en biedt in de toekomst ruimte aan woningen en verschillende buurtvoorzieningen. Er verrijzen twee nieuwe woontorens aan weerszijden van het…

Lees meer

De verkoop van 98 appartementen in The West Blake gestart

The West Blake is het nieuwste appartementengebouw in het centrum van Rotterdam. Het voormalig bankgebouw op de hoek van de Westblaak en de Hartmanstraat – naast Cinerama – wordt omgebouwd naar woonklare luxe appartementen van tussen de circa 40 m2 en 75 m2. Het grootste deel van het…

Lees meer

In Clubhouse Co-living appartementen kun je je woning en de kosten delen

Luxe en compleet wonen met één of meer vrienden of vriendinnen? Of wil je liever samenwonen met je zus? Dat kan in Clubhouse Boompjes! Hier komen 139 ‘Co-living appartementen’. Uniek in Rotterdam! In totaal krijgt Clubhouse 342 huurwoningen van die onderdeel zijn van een vernieuwd woonconcept waarbij het…

Lees meer

RISE: drie woontorens met betaalbare woningen aan het Hofplein

RISE bestaat uit drie woontorens aan het Hofplein. Een belangrijk onderdeel van de plannen is de mix van woningen: er komen sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en woningen in het hogere segment. Kortom er is voor elk wat wils. Naast een woonfunctie, geven de torens ruimte aan werkplekken, winkels, een…

Lees meer

De komende jaren verreist in het Baankwartier een nieuw tijdloos icoon: The BaanTower

Met zijn slanke vorm en hoogte van 150 meter wordt nieuwbouwproject Baan Tower een nieuw icoon aan de skyline van Rotterdam. Het gebouw, een ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company, komt op een ideale plek: het Baankwartier, in het centrum van de stad. De bruisende …

Lees meer

Huren of kopen in RottaNova tussen de Markthal en de Laurenskerk

Hoe centraal kun je wonen! Alles niet op loop- maar op kruipafstand. Van winkeltjes, koffiebarretjes, restaurants, de bibliotheek en openbaar vervoer. RottaNova wordt een woongebouw met 259 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën, verdeeld over twee torens van 19 en 21 verdiepingen. Op de begane grond komt werkruimte, winkels…

Lees meer