Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Stadsdriehoek

Kubuswoningen Stadsdriehoek
Maritiem District in wijk Stadsdriehoek
Wijk Stadsdriehoek met uitzicht op Timmerhuis
Markthal Rotterdam
Leuvehaven Rotterdam
Leuvehaven Rotterdam
Kubuswoningen en potlood aan marktplein Rotterdam
Sport Laurenskerk met beeld van Erasmus

Beschrijving

Dit is jouw buurt als je van drukte en architectuur houdt. De Stadsdriehoek is het middeleeuwse hart van Rotterdam, dat toen werd begrensd door de driehoek Coolsingel, Goudsesingel en de voormalige Maas. Hier werd met de bouw van een dam de basis gelegd voor een wereldstad. Daar zie je niets meer van, want het bombardement van 1940 heeft bijna alles weggevaagd. Gelukkig maakten de Rotterdammers hun motto ‘Sterker door Strijd’ waar en bouwden ze de stad in een mum van tijd weer op. In de wijk vind je inmiddels tal van architectonische hoogstandjes, zoals de Kubuswoningen, de Markthal en het Timmerhuis. De wijk deelt het winkelcentrum met de bekende Koopgoot en de Lijnbaan met de wijk Cool. Hier word je 7 dagen per week omringd door de drukte, met winkels voor iedereen. Doordeweeks kun je slenteren over de markt op de Binnenrotte en ’s avonds kun je je vermaken in een van de vele bars, kroegen en uitgaansgelegenheden of genieten van de indrukwekkende skyline.

Wijkgegevens

Bouwperiode 21% is gebouwd tussen 2000 en 2009 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
53%
Bereikbaarheid 3 minuten Coolsingel 36 minuten Den Haag Bus 32, 47 + Tram 7, 8, 21, 23, 24, + Metro A, B, C, D, E

Projecten in deze wijk

Transformatie Leeuwenstraat
Transformatie Leeuwenstraat

Lees meer
Hoogstraat 74
Hoogstraat 74

Lees meer
Blaak – The One
Blaak – The One

The One: zo heet de nieuwe, 110 meter hoge (woon)toren aan de Blaak 20-24.

Lees meer
Riva
Riva

Riva is voor de incrowd. Voor stadsmensen die zich niet laten leiden door grootschaligheid, maar die bewust kiezen voor kwaliteit in vorm en inhoud. Die kiezen voor intimiteit en rust. En die willen weten met wie zij hun voordeur delen. Op deze mooie locatie in het Maritiem District van Rotterdam komen 48 appartementen en 8 lofts. De verkoop start eind 2024.

Lees meer
RottaNova
RottaNova

Hoe centraal kun je wonen! Alles niet op loop- maar op kruipafstand. Van winkeltjes, koffiebarretjes, restaurants, de bibliotheek en openbaar vervoer. RottaNova wordt een woongebouw met 259 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën, verdeeld over twee torens van 19 en 21 verdiepingen. Op de begane grond komt werkruimte, winkels en horeca.

Lees meer
RISE Rotterdam
RISE Rotterdam

RISE betreft drie woontorens aan het Hofplein. Een belangrijk onderdeel van onze plannen is de gemengde invulling van de woningen: van sociale huurwoning, tot middeldure huur en het hogere segment, er is plaats voor iedereen. Van het totaal valt 50% van de woningen in de categorie betaalbare woningen.

Lees meer
Clubhouse Boompjes
Clubhouse Boompjes

De 342 huurwoningen van Clubhouse Boompjes zijn onderdeel van een vernieuwd woonconcept waarbij delen de onderliggende basis is. Hier kies je niet alleen voor een nieuw huis met uitzicht op de Maas en het centrum op een steenworp afstand, maar geef je ook je leven een impuls. In Clubhouse Boompjes, in de wijk Stadsdriehoek, is delen het nieuwe vermenigvuldigen. Hier gebruik je wat je nodig hebt. Je krijgt meer tijd, kwaliteit en alle ruimte voor een optimale combinatie tussen stad, water, werk, privé, rust en dynamiek.

Lees meer
POST
POST

Het voormalige postkantoor en monument aan de Coolsingel wordt gerenoveerd en op de oude binnenplaats verrijst een 155 meter hoge woontoren met luxe huur- en koopappartementen.

Lees meer
The BaanTower
The BaanTower

Met een hoogte van 159m, heb je in The BaanTower een prachtig uitzicht over de stad. De 427 huurwoningen zijn geschikt voor elk type huishouden en variëren van compacte studio’s tot eengezinswoningen en penthouses. Ruim 30% van de woningen valt in het middensegment. 

Lees meer
Loft 21
Loft 21

Lees meer
Perspective House
Perspective House

Lees meer
Hoge Wiek
Hoge Wiek

De huidige studentenflat de Hoge Wiek in de wijk Stadscentrum is verouderd en wordt vervangen. In het nieuwe woongebouw komen zelfstandige woningen voor studenten en afgestudeerden. In totaal komen er 369 nieuwe woningen. Daarvan worden er 246 sociaal verhuurd aan studenten en 123 woningen worden sociaal verhuurd aan afgestudeerden.

Lees meer
Havenziekenhuis
Havenziekenhuis

Het Havenziekenhuis aan de Maasboulevard en Haringvliet in de wijk Stadsdriehoek wordt herontwikkeld tot woningen. Het plan voorziet in twee nieuwe woongebouwen met circa 400 woningen aan weerszijden van het oude hoofdgebouw. Eigenaar Vervat Vastgoed heeft architectenbureau Mecanoo aangetrokken voor het ontwerp. Na een definitief besluit en bestemmingsplan zal de herontwikkeling in 2023 starten.

Lees meer
GGD-pand transformatie
GGD-pand transformatie

Wonen op een geweldige plek aan de Schiedamsedijk, wandelen langs de Leuvehaven en een koffietje met uitzicht op de historische boten van het Maritiem Museum? Het zou zo maar kunnen. De gemeente Rotterdam en ontwikkelaar AM gaan onderzoeken of het haalbaar is om de gebouwen van de GGD en de voormalige Keuringsdienst van Waren om te bouwen.

Lees meer
DownTown
DownTown

Mooie studio’s, twee- en driekamer appartementen, luxueuze penthouses met dubbele badkamers en bijzondere tweelaagse lofts. Alle woningen van dit project zijn verkocht.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

In Clubhouse Co-living appartementen kun je je woning en de kosten delen

Slim delen van 342 huurwoningen, kantoor en vervoer in Clubhouse Boompjes zorgt voor lagere kosten, meer flexibiliteit en minder reiskosten. Start verhuur voorjaar 2024.

Lees meer

RISE: drie woontorens met betaalbare woningen aan het Hofplein

Het project The RISE bestaat uit 3 woontorens aan het Hofplein, met 50% betaalbare woningen waaronder sociale huur en middenhuur. De omgeving wordt groener en fietsvriendelijk.

Lees meer

The West Blake: luxe appartementen en studio’s in voormalig bankgebouw

Het voormalig bankgebouw op de hoek Westblaak en Hartmannstraat wordt omgebouwd tot luxe turnkey koopappartementen en studio's. Uitgevoerd in 3 stijlen en met dakterras.

Lees meer

De komende jaren verreist in het Baankwartier een nieuw tijdloos icoon: The BaanTower

De 427 huurwoningen zijn geschikt voor elk type huishouden en variëren van compacte studio’s tot eengezinswoningen en penthouses. Ruim 30% van de woningen valt in het middensegment.

Lees meer

Huren of kopen in RottaNova tussen de Markthal en de Laurenskerk

Maandag 11 september bijeenkomst start bouw 17 - 20:00 uur. 259 huur- en koopwoningen tussen de Markthal en Hoogstraat. De bouw van de RottaNova start dit jaar en naar verwachting start de verkoop in 2024.

Lees meer

POST verbindt monumentale postkantoor aan Coolsingel met moderne woontoren

Het voormalige postkantoor en monument aan de Coolsingel wordt gerenoveerd en op de oude binnenplaats verrijst een 155 meter hoge woontoren met luxe huur- en koopappartementen.

Lees meer