Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Oude Westen

Beschrijving

Het Oude Westen ligt aan de westkant van het centrum. Een stedelijke woonbuurt met alle centrumvoorzieningen op loopafstand. De buurt wordt doorsneden door twee levendige straten: de multiculturele West Kruiskade en de hippe Nieuwe Binnenweg. Voor bijzonder eten, de lekkerste koekjes, het lekkerste brood en de nieuwste film of band hoef je je eigen buurt niet uit. Karakteristieke oude panden, nieuwe eengezinswoningen of comfortabele stadsappartementen? Je vindt het allemaal in deze veelzijdige buurt!

Wijkgegevens

Bouwperiode 49% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
53%
Bereikbaarheid 6 minuten Coolsingel 30 minuten Den Haag Tram 4, 21, 23, 24 + Metro A, B, C

Projecten in deze wijk

Buitengewoon Bajonet
Buitengewoon Bajonet

Lees meer
Westerpoort
Westerpoort

Op een geweldige locatie in de wijk het Oude Westen in Rotterdam aan de Westersingel 18-20 komt Westerpoort. Plan Westerpoort biedt een uitgekiend programma aan verschillende woontypologieën, met in totaal 22 woningen. Op de tweede tot en met de vierde verdieping van Westerpoort komt een mix aan 7 middenhuur woningen met 15 koopwoningen. Binnen de woningtypen is veel diversiteit, van bijv. een parkappartement, tot een praktijk-aan-huis-woning of doorzonappartementen. De woningen staan op een sterk maatschappelijk programma, bestaande uit flexibele kantoorruimtes, sport en yoga-gelegenheden en een zes meter hoge Tuinkamer en Lobby die als ontvangstruimte dienen voor alle gebruikers en huurders met gastheer/vrouw.

Lees meer
Odeon
Odeon

Op de locatie Odeon in de Gouvernestraat komt een nieuw gebouw met daarin 113 huurwoningen voor verschillende huishoudens en inkomens. Het oude Odeon is inmiddels gesloopt en daarvoor in de plaats komt een nieuw woongebouw. Daarin komen 113 nieuwe huurwoningen voor gezinnen, jongeren, alleenstaanden en ouderen, een bedrijfsruimte, een kinderdagverblijf en een ontmoetingsplaats.

Lees meer
The Modernist
The Modernist

Wonen in het kloppend hart van het Rotterdamse centrum pal tegenover het Centraal Station. Aan het Kruisplein, op de hoek met het Weena in de wijk CS Kwartier komt een nieuw kantoren- en wooncomplex: The Modernist. Dat is wonen op een centrale toplocatie waar twee werelden samenkomen: die van wonen en werken. Typisch Rotterdams dus. Woningen, kantoren, winkels, horeca, cultuur, hier is alles letterlijk binnen handbereik.

Lees meer
De Graaf
De Graaf

Aan de ’s Gravendijkwal in het centrum van Rotterdam gaan Fullhouse, Woonstad en Novaform een verouderd jaren ’80 kantoorpand ombouwen naar 55 woningen. Alle woningen worden zeer duurzaam opgeleverd met energielabel A. Onder het pand komt ruimte voor 26 parkeerplaatsen en een fietsenberging voor 130 fietsen. Vanuit je nieuwe woning in De Graaf loop of fiets je zo door het centrum van Rotterdam. Om de hoek vind je openbaar vervoer, supermarkten en gezellige restaurantjes en winkeltjes. Mocht je wat verder moeten reizen met de auto, ook geen probleem, er is een doorgaande weg naar Noord én Zuid.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Nieuw woongebouw met huurwoningen op locatie Odeon Gouvernestraat

Op de plek van het oude woon-wijkgebouw Odeon in de Gouvernestraat wordt een nieuw woongebouw neergezet. daarin komen 113 huurwoningen. De bouw start in november 2023.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

“Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”

Wat zijn de beste plekken om in Rotterdam goed te wonen met kinderen? Makelaar Nicole van Emmerik van Van Herk Makelaardij vertelt over de kindvriendelijke wijken in Rotterdam.

Lees meer

Huren in Rotterdam centrum?

Wonen waar het leven volop plaatsvindt: bruisend centrum Rotterdam. In de wijken Stadsdriehoek, Cool, Dijkzigt, CS-kwartier, Oude Westen en Nieuwe Werk stap je de deur uit en heb je de ontbijt-, lunchtentjes.

Lees meer

Van CEO tot student voor iedereen een passend huurappartement

Wat Rotterdam Apartments doet, dat is met zo’n naam geen geheim. Maar het ‘hoe en waarom’ achter de organisatie is vooral in de huidige markt des te interessanter.

Lees meer