Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Nieuwe Werk (Scheepvaartkwartier)

Beschrijving

In deze chique wijk, aan de voet van de Erasmusbrug, proef je nog de sfeer van vroeger. De wijk, ook wel het Scheepvaartkwartier genoemd, kenmerkt zich door de grote statige en monumentale panden die ooit toebehoorden aan selfmade havenbaronnen, bankiers en directeuren. Deze vormen een mooi contrast met de moderne hoogbouw aan de oostkant van de wijk. Centraal in de wijk ligt de sfeervolle Veerhaven, met daarnaast de Van Vollenhovenstraat waar veel restaurants en voorzieningen zijn gevestigd. Aan de westkant van de wijk ligt Het Park nabij de Euromast, de mooiste achtertuin van Rotterdam! In deze wijk moet je zijn voor lekker eten, monumentale panden en de kades van het Scheepvaartkwartier, waar je er constant aan herinnerd wordt dat de zee niet ver weg is.

Wijkgegevens

Bouwperiode 60% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
63%
Bereikbaarheid 7 minuten Coolsingel 34 minuten Den Haag Bus 32, 44 + Tram 4, 21, 23, 24

Projecten in deze wijk

The Caland
The Caland

The Caland is een transformatieproject in het hart van het befaamde Scheepvaartkwartier. Daar wordt een  voormalig kantoorpand omgebouwd tot een statig en modern appartementencomplex met 48 luxueuze huurappartementen en -studio’s. De bouw is in juni 2023 gestart. Op deze plek in historisch Rotterdam kun je als bewoner zowel genieten van de rust van Het Park als van de gezelligheid van de Veerhaven. Hier vind je het beste van twee werelden.

Lees meer
Parkhaven
Parkhaven

In februari 2023 is de gemeenteraad Rotterdam akkoord gegaan met het bestemmingsplan ParkHaven010. In dit bestemmingsplan van de Parkhaven is het idee opgenomen om 650 woningen te bouwen voor ieder budget. De woningen komen in acht gebouwen verdeeld over het gebied links en rechts van de Euromast. Bij de bebouwing wordt rekening gehouden met het beeldbepalende karakter van Het Park, het icoon de Euromast en het monumentale gebouw van de Maastunnel. De kade aan de Parkhaven wordt een groene kade met bomen, bankjes en veel ruimte om te wandelen en fietsen.

Lees meer

Artikelen over deze wijk