Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Cool

Beschrijving

Levendig, stads, ondernemend en groen: dát is Cool. Midden in de drukte van de stad, vind je groene speelplekken en kunstzinnige straten. Doe een hapje en drankje op de Witte de With, of flaneer door de winkelstraten van Rotterdam. Met de vele ontwikkelingen voor de deur, belooft dit deel van het centrum zich te ontpoppen tot een plek waar iedereen wil zijn en zich thuis voelt. Woon je in Cool, dan ligt de hele binnenstad aan je voeten.

Wijkgegevens

Bouwperiode 28% is gebouwd in de jaren 50 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
60%
Bereikbaarheid 5 minuten Coolsingel 34 minuten Den Haag Tram 4, 7, 8, 18

Projecten in deze wijk

The West Blake
The West Blake

The West Blake is het nieuwste appartementengebouw in het centrum van Rotterdam. Het voormalig bankgebouw op de hoek van de Westblaak en de Hartmanstraat – naast Cinerama – wordt omgebouwd naar woonklare luxe appartementen van tussen de circa 40 m2 en 75 m2.

Lees meer
Hart 010
Hart 010

Hart 010 is een integrale gebiedsontwikkeling waarin verdichting en verduurzaming slim worden gecombineerd. Stedelijke opgaven zoals woningbouw, vergroening en mobiliteit worden met elkaar verbonden. Hart 010 is een stad op zichzelf. Ruis, rust en reuring worden gecombineerd. Er komen 550 tot 700 nieuwe woningen, waarvan 50% bestemd is voor studenten en middeninkomens.

Lees meer
Transformatie Westblaak 230
Transformatie Westblaak 230

Lees meer
Lumiere
Lumiere

Op de hoek van de Kruiskade en de Lijnbaan, waar ooit de bekende bioscoop Lumière stond, gaan ontwikkelaars Manhave en VORM een 200 meter hoge toren bouwen. Lumière wordt een mix van circa 400 huurappartementen, hotel, kantoren, winkels en horeca.

Lees meer
Maasbode
Maasbode

De Maasbode is niet zomaar een gebouw. Het is hét nieuwe woongebouw in de stad met 94 woningen! Midden in het centrum van Rotterdam. In de wijk Cool – Witte de With District. De coolste wijk van de stad. Dit 70 meter hoge gebouw aan de William Boothlaan, op de hoek Schiedamse Vest en de Schiedamsesingel, heeft binnenstraten op hoogte. De Maasbode is 100% verkocht.

Lees meer
Cinerama
Cinerama

Lees meer
Baan 159
Baan 159

Aan de Baan 159-163 in de Rotterdamse wijk Cool staat een oud schoolgebouw en een voormalig industrieel verdeelstation van het gemeentelijke energiebedrijf. Leyten ontwikkelt hier een gebouw met circa 120 woningen en voorzieningen waaronder horeca en onderwijsruimtes. Een deel van de appartementen valt in de categorie middenhuur. De start bouw is waarschijnlijk in 2026. Tot die tijd biedt het gebouw ruimte aan ateliers voor kunstenaars en andere creatieven.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Baan in Rotterdam: oud schoolgebouw wordt woongebouw met sociale functie

Aan de Baan 159-163 in de Rotterdamse wijk Cool staat een oud schoolgebouw en een voormalig industrieel verdeelstation van het gemeentelijke energiebedrijf. Leyten Vastgoed ontwikkelt huur- en koopwoningen.

Lees meer

De komende jaren verreist in het Baankwartier een nieuw tijdloos icoon: The BaanTower

De 427 huurwoningen zijn geschikt voor elk type huishouden en variëren van compacte studio’s tot eengezinswoningen en penthouses. Ruim 30% van de woningen valt in het middensegment.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Nieuw park tegenover Little C

Lees in de nieuwe editie van The Little Paper over de aanleg van het Tuschinskipark aan de Coolhaven en de ondernemers die zich op de begane grond gaan vestigen.

Lees meer

Van San Francisco naar 3-laagse City Villa in ‘M

Maasbode in de wijk Cool biedt unieke drielaagse gezinswoningen op hoogte in hartje centrum. Lees het verhaal van familie Arts.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer