Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Rozenburg

Pond Rozenburg - Maassluis
Landtong Rozenburg

Beschrijving

Het ene moment ben je omringd door de havenindustrie, het andere moment sta je midden in een gezellig dorp. Het is echt een middenstandsbuurt met veel eengezinswoningen. De circa 13.000 inwoners zijn zeer actief en organiseren bijvoorbeeld een markt, fietsronde, rockfestival en avondvierdaagse. De korenmolen De Hoop uit 1887, de kinderboerderij De Beestenboel, het natuurgebied aan de Landtong en de passerende oceaanreuzen maken van Rozenburg een unieke en gezellige plek om te wonen. Van Rozenburg gaat het pond naar Maassluis.

Wijkgegevens

Bouwperiode 30% is gebouwd in de jaren 70 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
31%
Bereikbaarheid 1 uur en 31 minuten Zuidplein 47 minuten Den Haag

Projecten in deze wijk

StartR Rozenburg – De Ark
StartR Rozenburg – De Ark

In Rozenburg is, vooral onder jongeren, veel behoefte aan woonruimte. Woningcorporatie Ressort Wonen wil graag meehelpen met en heeft daarom bij de Rijksoverheid ingeschreven op 36 flexwoningen.

Lees meer
Rozenport
Rozenport

Lees meer
De Rozet
De Rozet

Lees meer
Ostadehof
Ostadehof

Ostadehof, gelegen op de voormalige zwembadlocatie, wordt een mooi nieuw stukje Rozenburg. Op deze locatie worden 44 rijwoningen gerealiseerd, variërend in grootte en kleur. Er worden op diverse plekken leuke elementen toegepast (zoals vaste bloembak). De huizen worden gebouwd in een hofstructuur, met openbare parkeerplaatsen middenin.

Lees meer

Artikelen over deze wijk