Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Woongebouw De Ster

Het gebouw De Ster in Rotterdam Alexander wordt omgebouwd tot een woontoren. Het voormalige kantoorgebouw, dat naast treinstation Rotterdam Alexander en winkelcentrum Alexandrium ligt, moet plaats gaan bieden aan 169 vrije sector huurwoningen. Op de begane grond is ruimte voor horeca, zoals een restaurant, lunchroom of koffiebar.

De Ster - Wonen in Rotterdam

Alexanderknoop wordt een plek waar het fijn verblijven is

De Alexanderknoop wordt de komende jaren groener, levendiger én er komen woningen. De herontwikkeling van De Ster zorgt voor meer levendigheid aan het Alexanderplein. En dat is niet de enige verandering. Het Alexanderplein, waar gebouw De Ster aan grenst, wordt heringericht. Beplanting, bomen, nieuwe bestrating en bankjes maken het plein straks aantrekkelijk voor de toekomstige bewoners, het wordt een plek waar het fijn verblijven is. Met het openbaar vervoer om de hoek, een gevarieerd winkelaanbod en in de toekomst ook diverse nieuwe horeca wordt het een fijne plek om te wonen.

Het is mooi om een bijdrage te leveren aan de positieve ontwikkeling van deze Rotterdamse wijk

Maarten de Gruyter | Boelens de Gruyter

Duurzaam woongebouw De Ster

Het bestaande kantoorgebouw aan de Schorpioenstraat blijft behouden en wordt omgebouwd naar een duurzame woontoren met 169 woningen. Mecanoo tekende voor het ontwerp waarbij de karakteristieken van het gebouw in ere zijn hersteld. De bestaande gevel ondergaat een ingreep, waardoor ruimte ontstaat voor balkons voor de bewoners. Het gebouw wordt teruggebracht naar enkel rechthoekige vormen en een toevoeging van groene buitenruimte op de daken met een toegankelijke begane grond. Er komt een publieksvriendelijke uitnodigende transparante entree, met glazen puien en hoge plafonds. De parkeergarage op de begane grond maakt onder andere plaats voor horeca, zoals een restaurant, lunchroom of koffiebar.

In april 2022 start de bouw van de woningen in De Ster. Verwachting is dat het project in het 1e kwartaal 2023 gereed is. De woningen krijgen een huurprijs vanaf 900 euro/maand.

Meer informatie

In april 2022 start de bouw van de woningen in De Ster en de oplevering wordt begin 2024 verwacht. De 169  vrije sector huurwoningen krijgen een huurprijs vanaf 900 euro / maand.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen van De Ster of de Alexanderknoop? Houdt dan onze site in de gaten. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij het hier vermelden.

Kantoor De Ster wordt woongebouw
Kantoor De Ster wordt woongebouw

Het gebouw De Ster in Rotterdam Alexander wordt omgebouwd tot een woontoren. Het voormalige kantoorgebouw, dat naast treinstation Rotterdam Alexander en winkelcentrum Alexandrium ligt, moet plaats gaan bieden aan 169 vrije sector huurwoningen. Op de begane grond is ruimte voor horeca, zoals een restaurant, lunchroom of koffiebar.

Lees meer
Vorig artikel Kijken op de bouwplaats van je toekomstige huis? Dag van de Bouw op 17 juni 2023
Volgend artikel Kijken op de bouwplaats van je toekomstige huis? Dag van de Bouw op 17 juni 2023