Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Prinsenland

Luchtfoto Prinsenland
Brug over de Prinsenplas met bomen, appartementencomplex en blauwe lucht op achtergrond.
Brug in de Natuurtuin Prinsenland
Spelende kinderen genieten van waterpret in Prinsenland.
twee mannen in rolstoelen spelen basketbal op een buitenbaan. Sporters met een beperking genieten van de sport.
Een groep mensen speelt in een grote betonnen kom op de skatebaan.
De ingang van een café-restaurant met een bord waarop 'Jofel!' staat.

Beschrijving

Prinsenland bestaat uit verschillende wijken, met elk een eigen karakter. Waar de ene buurt zich kenmerkt door veel laagbouw en ruime eengezinswoningen, kent een naastgelegen buurt net zo gemakkelijk wat hoogbouw, villa’s en appartementen. Prinsenland biedt ieder wat wils: er zijn bewonersverenigingen, sportaccommodaties en veel voor kinderen ingerichte speelplekken. Ook aan scholen, winkels en andere voorzieningen is geen gebrek. Handig: vanaf het metrostation Prinsenlaan sta je in een kwartier in Rotterdam-Centrum.

Wijkgegevens

Bouwperiode 50% is gebouwd in de jaren 90 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
24%
Bereikbaarheid 29 minuten Coolsingel 36 minuten Den Haag Bus 37 + metro A, B

Projecten in deze wijk

Optoppen Klapwiek
Optoppen Klapwiek

Lees meer
Prinsenpark
Prinsenpark

Midden in het grootste park van de chique Rotterdamse wijk Prinsenland, realiseren we een iconisch en stijlvol appartementengebouw met 82 luxe suites en penthouses en onderliggende privé parkeergarage. De woningen in Prinsenpark hebben een vloeroppervlak van 54 tot 208 m2 en zijn allen een toonbeeld van modern comfort. Vloerverwarming- en koeling door uw hele huis, een luxe keuken, een heerlijke buitenruimte. Inmiddels zijn alle woningen in Prinsenpark verkocht.

Lees meer
De Prinsentuin
De Prinsentuin

Op de locatie van het Zadkine Technisch College is ABB van plan woningbouw te realiseren onder de projectnaam De Prinsentuin. De ambities op het gebied van duurzaamheid zijn hoog voor project De Prinsentuin. Er komt een mix van appartementen, zodat hier een plek gecreëerd wordt waar verschillende mensen kunnen wonen. De mix wordt voornamelijk zichtbaar in de diverse afmetingen van de appartementen. Groen staat centraal in het plan. Zo komt er een groene binnentuin.

Lees meer
Bernini Rotterdam
Bernini Rotterdam

Direct aan de Prinsenplas in Prinsenland gelegen, ooit het laagste punt van Nederland, ontwikkelt Nederlandse Bouw Unie BERNINI Rotterdam. Het 20 woonlagen tellende gebouw vormt daar straks een markant herkenningspunt in de wijk met 72 koopappartementen. De verkoop is gestart, er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Voortgang van de bouw van woontoren Bernini: een prachtig staaltje maatwerk

In de bouwput van de woontoren Bernini wordt hard gewerkt. In Bernini komen straks 72 royale koopappartementen met een fantastisch uitzicht.

Lees meer

Klapwiek in Prinsenland krijgt door optoppen 44 extra woningen

Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam wil meer betaalbare woningen door optoppen, ondertoppen en woning splitsen. In december is de bouw gestart van 44 op-top-woningen voor woonvcomplex Klapwiek in Prinsenland.

Lees meer

Duurzame woningen project Palladio & Michelangelo snel verhuurd

In het project Palladio & Michelangelo in de wijk Lage Land in Prins-Alexander komen luxe en duurzame nieuwbouw huurwoningen. De verhuur van de 65 huurwoningen Michelangelo is gestart en loopt tot 11 september 2023.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Officiële startsein bouw Bernini aan de Prinsenplas door wethouder Zeegers

Direct aan de Prinsenplas gelegen woontoren Bernini krijgt 20 woonlagen met in totaal 72 koopappartementen. Wonen in het groen met uitzicht op de stad. Nog enkele appartementen te koop.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Misschien heb je een specifieke buurt op het oog of bepaalde wijken waarin je vooral zoekt. Soms is het echter beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer