Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Oosterflank

Beschrijving

Oosterflank is een zogenaamde ‘bloemkoolwijk’ die gebouwd is in de jaren 80 en bestaat uit veel eengezinswoningen op de begane grond. Het is een echte groene gezinsbuurt waar verschillende scholen te vinden zijn. Een echt groene parel is het buurt park Semiramispark. Achter dit park, aan de noordelijke rand, bevindt zich het grote winkelcentrum Alexandrium met het intercity station. Aan de westkant van de wijk bevinden zich 3 metrostations, waardoor het gemakkelijk is om het centrum van Rotterdam te bereiken.

Wijkgegevens

Bouwperiode 81% is gebouwd in de jaren 80 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
49%
Bereikbaarheid 30 minuten Coolsingel 34 minuten Den Haag Bus 30, 31, 36, 37 + metro A, B

Projecten in deze wijk

Alexanderpark Rotterdam
Alexanderpark Rotterdam

Alexanderpark is een nieuwbouwproject met circa 350 woningen in de wijk Oosterflank. De helft van de woningen wordt gebouwd als 'middeldure huurwoning', bedoeld voor starters en young professionals, en senioren die doorstromen vanuit de omliggende wijk. Met een focus op duurzaamheid, kwaliteit en leefbaarheid en een mix van stadsfuncties zal het project aan de Semiramistuin een nieuw elan krijgen.

Lees meer
Alexanderknoop deelgebied Stadshart
Alexanderknoop deelgebied Stadshart

Lees meer
Alexanderknoop deelgebied Marten Meesweg
Alexanderknoop deelgebied Marten Meesweg

Lees meer
The Betz
The Betz

Het voormalige kantoorgebouw De Ster in Rotterdam Alexander wordt omgebouwd tot een woontoren. Het gebouw, dat naast treinstation Rotterdam Alexander en winkelcentrum Alexandrium ligt, moet plaats gaan bieden aan 169 vrije sector huurwoningen. Op de begane grond is ruimte voor horeca, zoals een restaurant, lunchroom of koffiebar.

Lees meer
Grote Beer
Grote Beer

In de Rotterdamse wijk Oosterflank wordt gebouwd aan de Grote Beer. In dit gebouw komen 193 betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Stads wonen met woonoppervlaktes van circa 55 tot 110 m² en alle voorzieningen om de hoek. Met een grote behoefte aan dit type woningen, biedt Dura Vermeer een oplossing voor Rotterdammers die in de stad willen (blijven) wonen. In de toren komen twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 57 tot 83 m2, die bijna energieneutraal zijn en volledig gasloos. Het gebouw telt 21 woonlagen, krijgt verschillende daktuinen voor bewoners en wordt 68 meter hoog. Op de begane grond komt ruimte voor winkels en andere commerciële functies. Verwachte start verhuur eind 2023 en oplevering begin 2024.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Plannen Oostflank: 30.000 woningen, extra voorzieningen en een nieuwe stadsbrug

In de Oostflank, het gebied tussen Prins Alexander en Zuidplein worden de komende jaren 30.000 woningen gebouwd en voorzieningen aangelegd. Meer ruimte voor studentenwoningen en extra aandacht voor leefkwaliteit.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander

In de Grote Beer komen 193 betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. De start verhuur wordt verwacht 1e kwartaal 2024 en oplevering 2e kwartaal 2024. Stads wonen met alle voorzieningen om de hoek.

Lees meer

Comfort Rotterdam: levensloopbestendige huurappartementen met zorg op aanvraag

24 Comfortabele appartementen met een mooi terras, ontmoetingsruimtes, een service coördinator en zorgdiensten op aanvraag in een rustige en groene omgeving in Prins Alexander.

Lees meer

Maak kennis met Oosterflank en Het Lage Land: voor de liefhebbers van winkelen en rust

De wijken zijn heel verschillend, maar bieden volop winkel- en sportmogelijkheden, zijn goed bereikbaar en er is veel groen met Schollenbos en Kralingse Bos in de omgeving. De woningen zijn hier nog betaalbaar.

Lees meer

Wonen in Alexanderpark, het nieuwe centrum van Rotterdam Oost

Een mix van woningen in een gezellige en levendige buurt. Alexanderpark in Oosterflank krijgt circa 350 woningen waarvan de helft in het middensegment.

Lees meer