Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in De Groene Kaap: Tessa geniet van het mooie uitzicht

Er zijn nog enkele woning beschikbaar in De Groene Kaap

De Groene Kaap is een uniek nieuwbouwproject op Katendrecht. Een gevarieerd woningaanbod, prachtige daktuin en sfeervolle hofjes kenmerken dit woongebouw. Inmiddels zijn er al flink wat huurders in hun nieuwe woning/appartement ingetrokken en zijn wij erg benieuwd naar de ervaringen. Tessa de Jong (21) woont in een driekamerappartement op de 10e verdieping en vertelt over wonen in de Groene Kaap.

Maak kennis met Tessa de Jong, student Hospitality & Eventmanagement, en bewoner van De Groene Kaap sinds de oplevering. Ze heeft haar woning door TW Home in laten richten.

Het unieke aan Katendrecht is dat het een opkomende wijk is. Er gebeurt hier van alles en er is een grote diversiteit aan bewoners. Maar in tegenstelling tot het centrum, heb ik hier wel de mogelijkheid om ook te genieten van een rustige en gezellige sfeer.

Hoe is het om te wonen in De Groene Kaap en wat maakt dit project voor haar bijzonder?

Voordat Tessa haar intrek nam in De Groene Kaap, woonde ze midden in het centrum van Rotterdam. “Geweldig natuurlijk om hier te kunnen wonen, in het hart van de stad, maar na een tijdje verlangde ik toch naar een woning in een rustigere buurt waar minder overlast is van auto’s en de vele winkeliers.” Na haar online zoektocht is Tessa bij De Groene Kaap terecht gekomen en was ze na het zien van de foto’s direct overtuigd. Hier wil ik wonen!

Tessa was op slag verliefd op haar driekamerappartement en heeft ervoor gekozen om haar woning in te laten richten door TW Home. “Het mooiste aan het appartement zijn de grote kamers met hoge plafonds. Hierdoor heb ik een geweldig uitzicht op de Maassilo en Rotterdam-Zuid”, aldus Tessa. Hiernaast geniet ze van de gezellige en kalme sfeer op Katendrecht.

Fenix Food Factory Katendrecht - Wonen in Rotterdam - de Buik

Wat is er te doen in de omgeving?

Katendrecht is een schiereiland en hierdoor grotendeels omgeven door water. Langs de kades van de Maas is het heerlijk wandelen en bootjes kijken. De voorheen zo ruige, rauwe havenomgeving met haar beruchte verleden laat nog steeds zijn sporen zien, maar is wel aangepast aan de huidige tijd. Het enige wat volgens Tessa nog ontbreekt is de toevoeging van een paar leuke winkeltjes en een sportschool.

Voor een hapje en drankje kan je op Katendrecht terecht bij onder meer SS Rotterdam, restaurantjes aan het gezellige Deliplein en Fenix Food Factory. Voor een leuke voorstelling loop je naar Theater Walhalla. Ook kan je het wandelbruggetje over naar Kop van Zuid waar je naast Hotel New York, Foodhallen en diverse restaurants ook een bezoekje kunt brengen aan het Luxor Theater, filmhuis Lantaren Venster of het Nederlands Fotomuseum.

En als Tessa toch weer even naar het centrum wil, stapt ze op de fiets. Maar ook met de watertaxi ben je binnen 10 minuten in de Leuvehaven waar je zo het centrum in loopt.

Ook per direct in De Groene Kaap wonen?

Dat kan! Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar. Ga naar de projectwebsite en bezoek de woningzoeker. Hier kun je een keuze maken uit de beschikbare woning en je direct inschrijven. Wie weet wordt Tessa dan binnenkort jouw buurvrouw!

Woon je ook in Rotterdam en wil je jouw ervaring en/of tips delen met woningzoekenden? Laat het ons dan weten via [email protected]. We horen het graag!

Vorig artikel De Groene Kaap op Katendrecht – ook voor starters
Volgend artikel Meer ruimte om te bewegen, ontspannen en ontmoeten. Maak kennis met de Stadsprojecten.