Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wat koop je in Rotterdam voor 240.000 tot 290.000 euro?

Nicole van Emmerik (Van Herk Makelaardij) en Nick Forger (Ooms Makelaars) geven advies.

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Misschien heb je een specifieke buurt op het oog of bepaalde wijken waarin je vooral zoekt. Soms is het echter beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal bij je zoektocht! In de rubriek ‘Wat koop je in Rotterdam voor…?’ geven steeds weer andere makelaars tips die aansluiten bij diverse budgetten. Lucas van der Knaap (Van Herk Makelaardij) en Nick Forger (Ooms Makelaars) vertellen wat je koopt voor een budget van 240.000 tot 290.000 euro.

Het leukste aan het werken als makelaar in Rotterdam vind Lucas dat hij zowel met mensen als met de ontwikkeling van de stad te maken heeft.” Ook Nick is goed ingewijd in het vastgoed, met ruim 20 jaar ervaring als makelaar.

Nick: “Het helpen van mensen bij één van de belangrijkste beslissingen in het leven vind ik ontzettend leuk. Elk verhaal is anders en om daar op je juiste wijze op in spelen met als resultaat een tevreden opdrachtgever, geeft veel voldoening.”

Toen de makelaars ruim twintig jaar geleden startten, was Rotterdam een heel andere stad dan nu. Lucas: “De vastgoedmarkt kwam hier de laatste jaren in een stroomversnelling, vooral in en rondom het centrum. Daarbij ga ik op zoek voor allerlei woningzoekenden: van ouders die kopen voor hun studerende kinderen tot young professionals die Rotterdam kiezen als tussenstation tot senioren die naar de stad terugkeren. Iedereen kan hier wonen, met elke portemonnee.” Het is geen geheim dat de huizenprijzen in de Maasstad stegen. Vroeger kreeg je voor 240.000 euro meer huis voor je geld dan tegenwoordig. Wat adviseren Lucas en Nick hun klanten met een dergelijk budget?

Zoek je een bovenwoning of appartement in Rotterdam?

Lucas adviseert:

“Bij een appartement of bovenwoning voor een stel of single adviseer ik in Rotterdam-Noord te kijken. Daar koop je een bovenwoning van ongeveer 90 m2 voor dit geld én je woont er bovendien dichtbij het centrum. Blijdorp was vroeger wat vergrijsd en ingedut, maar trekt weer meer jongeren aan. Tussen de 240.000 en 290.000 euro vind je daar wel een bovenwoning, al heb je dan behoorlijk wat concurrentie. Hetzelfde geldt voor het naastgelegen Bergpolder en de Provenierswijk. Het zijn buurten waar je goed kunt wonen en waar veel young professionals een centrale plek vinden vlakbij werk en uitgaansgelegenheden. Natuurlijk stegen ook hier de prijzen. Ik verkocht laatst een bovenwoning van een dame die de woning een paar jaar geleden ook bij mij aangekocht. Ze kocht het destijds voor 165.000 euro en verkocht het nu voor 265.000 euro. Zij verhuisde vanwege een kindje op komst. Vaak zie je er dan een stel of single voor terugkeren. Deze bovenwoningen hebben vaak een extra slaapkamer, dus je kunt er nog goed wonen met een kindje.”

Bergpolder,  kruising Abraham Kuyperlaan en Groen van Prinstererstraat

Nick adviseert:

“Eigenlijk kun je voor dit budget op heel veel locaties wel een geschikt appartement vinden. Een belangrijke rol daarbij speelt wat je belangrijk vindt; een centrumlocatie (met minder ruimte) of een wat ruimer appartement aan de rand van het centrum. Daarnaast vinden kopers in dit segment het vaak belangrijk dat het appartement over een aantal jaren ook weer goed te verkopen is. Hiervoor is het goed om op de hoogte te zijn van de diverse ontwikkelingen in de stad, deze hebben mogelijk een positief effect op de waarde van het appartement. Daar helpen we bij Ooms graag bij!”

Zoek je een gezinswoning met tuin in Rotterdam?

Lucas adviseert:

“Bij de wens voor een gezinswoning adviseer ik om de randen van de stad op te zoeken. Waar veel mensen niet snel aan denken, maar waar veel ruimte voor je geld te vinden is, is Zevenkamp. Daar heb je een volledige woning met tuin voor onder de drie ton. De bouw – jaren zestig tot en met tachtig – is een stuk minder karakteristiek en populair dan de jaren dertig-woningen in bijvoorbeeld Blijdorp, maar mede daardoor is het er nog een stuk betaalbaarder en kansrijk. Voor eengezinswoningen in deze categorie liggen in Zevenkamp, Prins Alexander, kansen voor het oprapen. Daar heb je voor onder de 300.000 euro huizen van 100 tot 130 m2.”

Goudsesingel, Rubroek

Kralingen-West

Woningen uit de jaren zestig tot tachtig zijn niet super karakteristiek, maar daarom kansrijk: een sfeervol jaren dertig-huis wil iedereen

Nick adviseert:

“Door de grote prijsstijgingen van de afgelopen jaren wordt het vinden van een geschikte woning met tuin in Rotterdam steeds lastiger, maar er zijn nog wel mogelijkheden. Hierbij moet je wel de randen van de stad opzoeken maar het leuke is dat mensen vaak verrast worden door de wijken waar ze wellicht in eerste aanleg niet aan zouden denken. “PendrechtOud-Charlois en Zuidwijk bieden goede gezinswoningen in dit segment en ook in Beverwaard kan je voor dit budget nog een leuke woning kopen. En door alle ontwikkelingen in de omgeving komt de levendigheid van het centrum vanzelf naar je toe.”

Wollefoppenweg, Prins Alexander

Oud-Charlois

Wat is jouw kans op koop?

Voor bestaande bovenwoningen (ca. 90 m2) en centrale appartementen (ca. 65 m2) doe je er volgens Lucas en Nick dus goed aan om te kijken in Blijdorp, Bergpolder, de Provenierswijk, Rubroek, Kralingen-West en het Oude Noorden. Voor een bestaande eengezinswoning met tuin (ca. 100 – 130 m2) zoek je in en rondom Zevenkamp, Prinsenland en Prins Alexander of over de rivier, in Charlois, Pendrecht, Zuidwijk, Ommoord en Beverwaard. Een andere kans? Dat is volgens Lucas de kluswoning. “Woningen waarop veel wordt overboden, zijn de turn key-woningen. Mensen betalen graag voor snelheid en gemak, maar die overbiedingen tot 40.000 euro zijn uitzonderingen. Een gewone, goede, maar misschien wat gedateerde woning gaat vaak weg voor de vraagprijs of ca. 5000 euro erboven. Ook rondom het centrum.” Volgens Lucas liggen de meeste ‘kluskansen’ in Rotterdam-West. “Daar zie je tussen de 240.000 en 290.000 euro nog een goede benedenwoning met tuin die een opknapbeurt nodig heeft. Het interieur is vaak gedateerd en het huis behoeft misschien een nieuwe keuken of badkamer, maar dat is juist de kans ervan.”

Benieuwd naar andere prijscategorieën?

Lees hier wat je koopt voor maximaal 195.000 euro195.000 tot 240.000 euro, 290.000 tot 435.000 euro en meer dan 435.000 euro.

Vorig artikel Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?