Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Van bovenwoning Noord naar panoramaloft Feijenoord – Piekstraat

Aan het water. Gelijkvloers. En, als ze dan toch mochten dromen: ramen tot aan de grond.

Theo (70) en Pinar Coskun (55) verhuizen van een bovenwoning in de Rotterdamse Agniesebuurt naar een Panoramaloft aan de Piekstraat op ‘Het eiland van Feijenoord’.

Piekstraat Heijmans Wonen in Rotterdam

Aan het water wonen. Het staat bovenaan op het woonwensenlijstje van Pinar en Theo Coskun. De zoektocht naar een nieuwe woning leidde de twee naar de oevers van de Maas. Van Zwijndrecht naar Maassluis en van het Noordereiland naar Vlaardingen en weer terug. Niet veel later kwam de Piekstraat op hun pad. Theo: ‘We zijn er eens gaan kijken. En toen we daar stonden, met dat water klotsend tegen de kade, dacht ik: verrek, dit is wel een heel mooie plek.’

Wonen in een woontoren leek ons wel wat, maar we wilden niet te hoog wonen. Geen Google Earth-ervaring.

‘Het industriële, ongepolijste sprak ons aan,’ zegt Pinar. We hebben ook op de Müllerpier gekeken en op de Kop van Zuid, maar die plekken zijn ons gewoon te gelikt.’ Nieuwbouw moest het worden. Aan het water. Gelijkvloers. En, als ze dan toch mochten dromen: ramen tot aan de grond, alsjeblieft. De Piekstraat in de wijk Feijenoord vinkt elke wens op het wensenlijstje af. Het appartement van Pinar en Theo bevindt zich op de oostelijke hoek van het gebouw. Vanuit hun inpandige loggia heeft het stel straks een weids uitzicht over de Maas en het groen van De Esch aan de overkant.

Omdat de Piekstraat gaat werken met een deelautosysteem, is het stel van plan de eigen auto de deur uit te doen. Die hebben ze namelijk helemaal niet meer nodig. Want waar Pinar het meest naar uitkijkt? ‘Met het fietspontje naar mijn werk op de Erasmus Universiteit gaan!’’ Ook Theo verheugt zich op het vervoer over het water: ‘Dat je tegen je bezoek zegt: vanaf Leuvehaven neem je de watertaxi en dan ben je binnen een paar minuten bij ons.’

Lees hier het volledige interview.

Volg jij de bouw van Feyenoord City straks vanuit je luie stoel?

Op loopafstand van de Piekstraat verrijst straks Feyenoord City, een levendig gebied op Rotterdam Zuid. Feyenoord City geeft een enorme kwaliteitsimpuls aan het totale gebied. Nieuwe woontorens, winkels, horeca, scholen, zorgvoorzieningen en een bioscoop geven straks een spectaculaire impuls aan de omgeving van de Piekstraat. Er komt veel groene publieke ruimte en een wandelpromenade langs het water.  Als het meezit, kun je de bouw van het gebied straks vanuit je nieuwe woning volgen!

Bekijk het aanbod en schrijf je in

Benieuwd welke woningen nog beschikbaar zijn in de Piekstraat? Bekijk de woningfinder voor het actuele woningaanbod en schrijf je in voor jouw droomwoning.

Vorig artikel Ontdek de geheimen van de Piekstraat en omgeving
Volgend artikel Paul van de Laar vertelt over de ontwikkeling van ‘zijn’ Feijenoord