Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Eerste kopers Tuinbuurt Vrijlandt stellen zich voor

Vrij wonen aan of bij het water in een heerlijke groene omgeving

In Lombardijen komt een nieuwe wijk, Tuinbuurt Vrijlandt. Een plek met duurzame woningen in een karakteristiek tuindorp van de 21e eeuw, aan of bij het water. In de omgeving kun je heerlijk wandelen, spelen, fietsen en elkaar ontmoeten. En met het openbaar vervoer ben je in een kwartiertje in het centrum.

Busra en Enes

Een van de eerste kopers van een woning in Tuinbuurt Vrijlandt zijn Enes en Busra. Zij vertellen graag waarom zij voor de Tuinbuurt kozen en hoe zij hun toekomst zien.

Enes (30) is senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en raadslid in Rotterdam. Busra (29) is jurist bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bezig met haar tweede master studie. Busra woont nu nog in Venray en Enes woont al 20 jaar in Rotterdam. Ze hebben veel te vieren, want naast dat ze hun eerste huis in Tuinbuurt Vrijlandt hebben gekocht zijn ze drie weken geleden verloofd.

Gefeliciteerd met de aanschaf van jullie eerste huis én de verloving. Waar kijken jullie het meeste naar uit?

Enes: “Ik mis een sleutel in mijn broekzak, ik kijk er naar uit dat ik de sleutel heb van mijn eigen woning in Tuinbuurt Vrijlandt. Dan heb ik ook een eigen en warm nest, net zoals alle vogels dat in Tuinbuurt Vrijlandt krijgen. Ik kan ook niet wachten om nieuwe mensen te leren kennen en allerlei dingen te organiseren, een barbecue bijvoorbeeld of hulp te kunnen bieden aan mensen die het nodig hebben. We vinden het mooi dat dit sociale aspect is opgenomen in Tuinbuurt Vrijlandt.”

Busra: “Ik ben heel erg benieuwd naar hoe de woning eruit komt te zien. We zijn al aan het nadenken over hoe we het willen gaan inrichten. Ik wil heel graag een mooie boekenkast in de woonkamer en veel planten in huis. Het lijkt me mooi om samen met Enes in Tuinbuurt Vrijandt een fijne toekomst op te bouwen.”

Een impressie van de nieuwe woning

Waarom hebben jullie gekozen voor Tuinbuurt Vrijlandt?

Busra: “Ik kom uit Limburg, maar Enes heeft in Rotterdam in de buurt van Tuinbuurt Vrijlandt gestudeerd. We zijn erg enthousiast over de omgeving en alle faciliteiten. Je woont hier erg centraal, dichtbij de snelweg en NS-station Lombardijen bevindt zich ook om de hoek. Daarnaast stopt de tram voor de deur en kunnen de ouders van Enes met één directe verbinding langskomen. Wie weet handig voor in de toekomst om op de kleinkinderen te passen. We zijn dan ook blij dat Tuinbuurt Vrijlandt een erg kindvriendelijke wijk is.”

Enes: “In Den Haag verdien ik mijn geld, maar in Rotterdam wil ik graag wonen. Als ik het levendige Rotterdam binnenrijd en ik zie de skyline, dan zegt mij dat genoeg. Dat is mijn thuis en gelukkig denkt Busra daar net zo over.”

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een duurzame en groene wijk is dat voor jullie ook belangrijk, en waarom?

Busra: “Ik houd van groen, van planten en bloemen. Om de hoek van Tuinbuurt Vrijlandt ligt het Spinozapark en daar kun je ook echt leuke wandelingen maken. We werken nu veel thuis en dan is het heel fijn als je even kunt ontsnappen aan de drukte en een wandeling kunt maken in een groene omgeving. “

Ik kijk er naar uit dat ik op deze bijzondere plek met Busra een toekomst op kan gaan bouwen. We kunnen niet wachten!

Enes: “De elektrische deelauto’s spreken mij erg aan. Dat gaat zeker nog van pas komen. Daarnaast vind ik het belangrijk om te wonen in energieneutrale woning en ik kijk er naar uit dat ik op deze bijzondere plek met Busra een toekomst op kan gaan bouwen. We kunnen niet wachten!”

Meer informatie

Vanaf 29 juli is de inschrijving van de derde fase ‘Granpré Molière’ van Tuinbuurt Vrijlandt gestart. Deze fase bestaat uit 42 charmante geschakelde-, hoek- en torenwoningen en zijn allemaal gasloos door aansluiting op stadsverwarming en voorzien van zonnepanelen op de daken. Dit maakt de woningen extra duurzaam en energieneutraal. Wil je ook komen wonen in Tuinbuurt Vrijlandt? Schrijf je dan vóór dinsdag 31 augustus 18.00 uur via de website www.tuinbuurtvrijlandt.nl.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Nog enkele koopwoningen beschikbaar in Tuinbuurt Vrijlandt in Lombardijen