Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een huurwoning met havenzicht als ideale tussenoplossing

Huren in New Orleans met uitzicht over de Rotterdamse havens is geen straf

Marcel en Monique Tielemans huren tot de oplevering van hun nieuwe appartement een woning op de Kop van Zuid. Dat is gelukkig geen straf met een tussenwoning op de twaalfde etage van woongebouw New Orleans! Vanuit hun woonkamer kijken ze op de Rijnhaven en hun woning in Bay House in aanbouw. Het mag dan wel een tussenoplossing zijn, zo voelt het niet. Marcel: “Als ik het appartement hiernaast erbij kon kopen, bleef ik hier!”

Monique is van oorsprong Rotterdammer en heeft haar thuisstad ruim dertig jaar verruild voor het Brabantse Nuenen. Ze ontmoette Marcel wel in Rotterdam, maar is hem daarna achterna gegaan. Nu was het tijd om weer terug te keren, want de kinderen zijn inmiddels de deur uit. Maar de grootste reden voor hun verhuizing is Monique’s moeder. “Ze is inmiddels de 85 gepasseerd en daarom wil ik graag in de buurt wonen.” Het koppel runt dan wel vier sanitairwinkels in Brabant en Gelderland, maar dat is geen belemmering aangezien ze veel werk vanuit huis kunnen doen.

Van Eindhoven naar New Orleans verhuizen binnen twee weken

Hun dubbele appartement in Bay House zou eigenlijk al in 2020 klaar zijn, maar de bouw liep uit. Nog steeds is er geen concrete opleverdatum bekend. Een gesprek met de aandeelhouders leerde dat het zelfs tot eind 2022 kan duren voordat ze de sleutel in handen hebben. Marcel: “Toen we dat hoorden, zag ik ons Monique wegzakken. Ze wilde niet meer zo lang wachten. In de auto naar huis heb ik daarom direct een vriend gebeld die in de New Orleans heeft gewoond. Hij kon ons gelukkig verder helpen.”

Voor onze vrienden in Tilburg was het een shock dat we zo snel weg waren

Daadkracht, aanpakken en anticiperen, dat zit er bij deze ondernemers wel in! Een paar dagen later kon het stel vier beschikbare appartementen op de Kop van Zuid bezichtigen. Dit appartement – op de twaalfde verdieping en met balkon – voelde direct goed, dus ze besloten ervoor te gaan. Monique: “Een week later kregen we de sleutel, weer een week later zijn we verhuisd. Voor onze vrienden in Noord-Brabant was het wel een shock, dat we zo snel weg waren.”

De grote woontoren New Orleans op de Kop van Zuid

Uitzicht vanuit het appartement op de Rijnhaven en woning in aanbouw

Hoogwaardige service: hotelkwaliteit en huismeester Henk

Een troost voor de Brabantse vrienden: Rotterdam is gelukkig dichtbij en Marcel en Monique verwachten regelmatig bezoek. ‘In het pand zijn een aantal gastenkamers die je kunt huren voor 75 euro per nacht. Het zijn echt volwaardige hotelkamers, dus dat is superhandig! We maken er regelmatig gebruik van door ze te boeken voor onze vrienden,’ vertelt Marcel. Het koppel is sowieso erg te spreken over de voorzieningen in de woontoren en over Vesteda als verhurende partij.  Voor de nodige beweging kunnen we als huurder kosteloos gebruik maken van het zwembad en de fitnessruimte. Een portier en camerasystemen zorgen voor een veilige omgeving en parkeren kan in de onderliggende garage. Monique: “Als er iets kapot is, komen ze het meteen vervangen. De centrale hal en liften zijn netjes en schoon. En onze huismeester Henk hoef je maar te bellen en hij regelt het. Ik noem hem een huismeester-plus!”

Dezelfde ‘mouwen opstropen-mentaliteit’

Voor Monique voelt de verhuizing naar Rotterdam als thuiskomen, maar ook Marcel kan als geboren en getogen Brabander goed aarden. “Rotterdammers en Brabanders zijn niet zo verschillend. ‘Mijn’ Eindhoven is ook een werkersstad. Gewoon doen wat je zegt en je mouwen opstropen zit ook daar in de mensen.” Marcel had maar één eis bij de zoektocht naar een woning in Rotterdam: de ligging aan het water. “Ik heb op de Zeevaartschool gezeten, dus de reuring van schepen om me heen vind ik heerlijk.”

We kijken vanaf het balkon zo over de Veerhaven en richting Pernis

Het koppel zit in hun huurwoning veel op het overdekte balkon, ook nu het kouder wordt. Monique: “We hebben een warmtelamp, dus het is aangenaam. Je kijkt vanaf het balkon zo over de Veerhaven en richting Pernis. Vorige week kwam het nieuwste cruiseschip van de Holland Amerika Lijn – de Rotterdam VII – aanvaren. Dat was echt een prachtig gezicht.”

Genoeg nieuwe vrienden in de kroeg

Marcel en Monique gaan graag op stap en maakten in de kroeg al een boel nieuwe Rotterdamse vrienden. Marcel: “We gaan graag na werktijd een biertje drinken. In de kroeg ontmoet je makkelijk mensen.” Café de Ouwehoer op het Deliplein is een stamkroeg van het stel. En bij het traditionele biljartcafé de Pijp speelt Marcel regelmatig een potje mee. Ook de Ballentent is favoriet. “Daar kwamen we laatst nog een oude bekende tegen, de voormalige eigenaar van Het Boerengat op de Oostzeedijk. Daar kwamen we vroeger regelmatig. We hebben hier zelfs al een vaste taxichauffeur!” Aan een nieuw netwerk wordt dus al druk gewerkt.

Aangenaam wachten

De komende anderhalf jaar wonen Marcel en Monique waarschijnlijk nog in het huurappartement in de New Orleans. ‘Maar hier woon je niet voor straf’, zegt Marcel. Ze genieten van de plek en Monique ziet haar moeder vaak. “Ze komt elke week bij ons eten –  Marcel houdt van uitgebreid koken – en dan blijft ze ook slapen in onze logeerkamer. De volgende dag gaan we vaak samen iets leuks doen.” Vanuit hun woonkamer volgen ze de bouw van Bay House op de voet. Ze hebben het appartement casco gekocht en alle plannen zijn klaar. “Onze binnenhuisarchitect heeft alles bedacht. Tot het bankstel aan toe ligt alles al vast.” Behalve de verhuisdatum dus. Het stel hoopt er in het tweede kwartaal van 2023 te wonen.

Marcel tipt

Een beller is sneller! Je moet direct de telefoon pakken! Als je googelt op ‘huren in Rotterdam’ dan kom je veel partijen tegen. Bel ze op en ga gelijk bezichtigen. Dan kan het snel gaan. Mits de financiële middelen toereikend zijn natuurlijk.

Wil je ook in New Orleans wonen?

Vesteda verhuurt de woningen van New Orleans op de Kop van Zuid. Kijk hier voor meer informatie informatie of mail naar [email protected].

Vorig artikel De wereld op z’n Kop van Zuid
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.