Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De familie Wilbers-Van Holt woont happy op Heijplaat

Voor Kelly en Thomas bleek de energieneutrale woning een schot in de roos

Vanaf de Watertaxi is het nog geen vijf minuten lopen naar het huis van Kelly, Thomas en hun twee zoontjes. Hier in Het Verborgen Geheim, op de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM), wint ‘de stad’ langzaam aan terrein en zijn de aanwezige containers steeds vaker de decorstukken in de levens van nieuwe bewoners die zich er vestigen. Zo vond ook gezin Van Holt hier verse Rotterdamse grond om op te groeien. Want dat hun huis in Rotterdam zou staan, daar was geen twijfel over mogelijk.

Nostalgie op het Noordereiland

We wandelen langs loodsen, steken een bruggetje over, passeren de Watertaxi-halte en lopen vervolgens tegen de Heysekade én nieuwe woonhuizen aan. Project ‘Het Verborgen Geheim’ is niet zo verborgen als de naam doet vermoeden en inmiddels ook geen geheim meer. Na een paar gelukkige jaren op het Noordereiland was Heijplaat voor Kelly en Thomas een volgende stap. Kelly werd geboren in de wijk Lombardijen, maakte met haar ouders een uitstapje naar Barendrecht en kocht daarna haar eerste appartement op het Noordereiland: de geboortegrond van haar man Thomas.

De gemoedelijke sfeer van het eiland is haar bijgebleven, net als de diversiteit qua bewoners. “Er woont van alles, het is echt een buurtje en iedereen kent elkaar.” Toch leerde Kelly ‘haar’ Thomas niet zomaar kennen, daar was een blind date voor nodig. “We ontmoetten elkaar voor het eerst op de Willemsbrug. Vanaf daar liepen we samen naar de Oude Haven.” Dat was in juli 2012. Inmiddels zijn ze 10 jaar, een huwelijk en twee zonen verder.

Gezocht: nieuwbouwwoning in Rotterdam

Vanaf 2014 woonden Thomas en Kelly samen in zijn appartement. Kelly: “We hadden het fijn daar, maar het begon toch te kriebelen. Ik wilde graag een huis dat écht van ons samen was, een volgende stap.” In 2017 startte de zoektocht naar een andere woning. In Rotterdam uiteraard, dat was een vereiste. Kelly: “Het stadse spreekt me aan, meer dan een dorp. Ik voelde absoluut niet de behoefte om terug naar Barendrecht te gaan. Bovendien is Thomas een Rotterdammer in hart en nieren.” De zoektocht bracht hen naar Crooswijk, Overschie, het Oude Noorden en Heijplaat.

Veel bestaande woningen vielen niet volledig in de smaak, daarom kozen we voor nieuwbouw

Kelly: “We bekeken zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Dat vond ik zo dubbel aan onze zoektocht: dan zie je een geschikt huis qua prijs en buurt, maar ben je er toch niet volledig tevreden mee en moet je er nog van alles aan doen om het naar jouw zin en smaak te maken.” Na dat besef besloot het stel uitsluitend naar nieuwbouw te kijken én hun zoekgebied iets uit te breiden. Toen kwam Het Verborgen Geheim in beeld.

Gloednieuw gezinshuis op Heijplaat

Thomas was direct enthousiast over Heijplaat, Kelly had wat tijd nodig. “Ik kende de omgeving nog niet echt en het voelde toch wat ver weg van alles. Thomas vond juist het ruige van dit gebied heel tof.” Kelly nam wat tijd om erover na te denken, ze keken een tweede keer en werden samen steeds enthousiaster over de nul-op-de-meter woningen (met energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen) in dit nog relatief onbekende woongebied. Ondertussen was het project in volle gang. Kelly: “Op het moment dat wij instapten, waren de eerste bewonersavonden al geweest. Gelukkig konden wij nog wat invloed uitoefenen op de indeling en inrichting van onze woning.” Ze kochten hun eigen verborgen geheim in maart 2017. Een maand later, in april, bleek Kelly in verwachting van hun eerste kindje. Tijdens de bouw van hun nieuwe woning, in de zomer van 2017, verhuisde het stel naar een huurhuis dat pal achter hun nieuw te bouwen huis lag. Hier werd zoon Teun geboren, een paar maanden voor de sleuteloverdracht van hun nieuwe huis in april 2018. Kelly: “Toen was het zeker nog niet af! We moesten nog schilderen, inrichten en hadden wat kleine tegenslagen met het gieten van de betonvloer, waardoor het wat langer duurde.”

Met zicht op de Lee Towers bij Marconiplein in Delfshaven

Wonen met zicht op de Watertaxi

Inmiddels is Heijplaat hun thuis. Kelly: “Voor de komende 15 jaar zitten we hier goed.” Thomas: “15 jaar? No way, ik ga hier over 30 jaar pas weg!” Thomas heeft zijn nieuwe plek in de stad gevonden. “We hebben 160 m2 tot onze beschikking. Teun heeft een eigen slaapkamer en een speelkamer, die hij inmiddels deelt met zijn broertje Jan. We hebben zonnepanelen, een warmtepomp en betalen maar 10 euro per maand voor ons Eneco abonnement. Bovendien vind ik dit een mooi gebied. Het zicht op de containers, het water altijd om je heen. En ik fiets in tien minuten naar Waalhaven, waar ik werk als Business Manager Ship Management.”

Laatst pakten we de watertaxi naar Leuvehaven, voor een etentje in het centrum

Kelly vindt de watertaxi voor de deur een uitkomst. “Voor 30 euro (7 euro p.p. enkele reis) varen we naar het centrum en terug. Dat zijn we met de auto ook bijna kwijt als we in de stad moeten parkeren.” Het is een leuk uitstapje met Teun en Jan, met bezoek óf samen met Thomas. “De laatste keer gingen we vanaf hier naar Leuvehaven, om daar met z’n tweeën een hapje te eten.”

Linksonder nieuwbouw van Het Verborgen Geheim – foto: Guido Pijper

Het contact met buurtbewoners is goed, er wonen veel potentiële vriendjes voor Teun en Jan in de directe omgeving en hun toekomstige basisschool De Klaver zit op een paar minuten lopen. Kelly: “Daar gaan de meeste kindjes uit de buurt heen, dus dat is heel fijn straks met speelafspraakjes.” Als klap op de vuurpijl hebben ze er een ‘eigen’ strandje op loopafstand! Kelly: “Daar hebben we de afgelopen zomer veel gebruik van gemaakt!” Heijplaat heeft het stel positief verrast, al maakt Kelly er geen geheim van dat ze er graag wat meer faciliteiten zou zien. “Een leuke koffiezaak op Heijplaat is mijn hartenwens, al is de RDM Kantine ook leuk, maar soms nog wat rustig.” Vergeleken met het centrum is Heijplaat inderdaad een stuk rustiger qua aanloop, maar is dat nu juist niet het geheim van dit stadsdeel?

Meer informatie over wonen in Het Verborgen Geheim

Puur Rotterdams en nul-op-de-meter wonen op een verborgen, historisch plekje in de Rotterdamse stadshavens. Dát is wonen in Het Verborgen Geheim. Aan de stoere Heysehaven wordt gebouwd aan een moderne en groene woonwijk met 170 nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen.

Zoek jij een gasloos nieuwbouwhuis in een historische tuindorp-setting, middenin de dynamiek van de haven en vlakbij het centrum van Rotterdam? Ontdek dan Het Verborgen Geheim! De allerlaatste 2 van de in totaal 170 nul-op-de-meter woningen van Het Verborgen Geheim zijn nog te koop. Neem direct contact op met Ooms Makelaar via rotterdam@ooms .com of bel 010 – 424 88 88. De bouw van de woningen van fase 6 start in januari 2023.

Vorig artikel Er is niets mis met de ligging van Pernis
Volgend artikel Op Heijplaat ben je een heerlijk dagje weg!