Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Zestienhoven

Beschrijving

Zestienhoven ligt aan de rand van Rotterdam en kreeg met de komst van Park 16Hoven een enorme boost: tot 2030 worden er circa 1800 woningen gebouwd, komen er andere voorzieningen en sportvoorzieningen bij. De grote diversiteit aan groen vormt een mooie scheiding tussen wonen en de bedrijventerreinen en het bekende vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Voor wie hele groene vingers heeft: word lid van de volkstuinenvereniging en breng de zonnige dagen door in je tuin aan de rand van het centrum.

Wijkgegevens

Bouwperiode 63% is gebouwd na 2010 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
56%
Bereikbaarheid 17 minuten Coolsingel 27 minuten Den Haag Metro E

Projecten in deze wijk

Hof van Maasdam
Hof van Maasdam

Hof van Maasdam is een nieuwbouwproject in de wijk Park 16Hoven en zal uit maximaal 540 woningen bestaan, ontwikkeld in 4 fases. Het eerste deelproject heet De Hofrij. Hier komen naar verwachting 132 nieuwe woningen, waarvan 110 voor (sociale) huur via Havensteder, met een collectieve groene binnenwereld. De 22 koopwoningen worden aangeboden door VORM. Er komen 11 Herenhuizen 3-laags van 150-160 m2 en 11 Herenhuizen 4-laags van 190-210 m2, met parkeergelegenheid voor de bewoners. Ook wordt er een gezamenlijke binnentuin aangelegd. De woningen worden verfraaid met pergola's, waardoor gevels prachtig vergroenen. Een ondergrondse parkeergarage, slim gepositioneerd onder een groen talud met terrassen, zorgt voor een naadloze integratie van mobiliteit en groen. De plint van het gebouw is levendig en gevarieerd, met toegangen en functies als een supermarkt, De Speelfabriek, gezondheidscentrum, leeszaal, buurtcafé, fietsenstallingen en goed zichtbare entrees naar de woningen.

Lees meer
Rietzoom – Kavels
Rietzoom – Kavels

Lees meer
Transformatie Velden Overschiese Kleiweg
Transformatie Velden Overschiese Kleiweg

Lees meer
Wonen in Reijsendaal
Wonen in Reijsendaal

Het project Wonen in Reijsendaal in Park 16Hoven bestaat in totaal uit 85 woningen, welke zijn onderverdeeld in 50 woningen en appartementen in fase 1 en 35 woningen in fase 2. Alle 85 woningen en appartementen uit beide fases zijn reeds uitverkocht!

Lees meer
Oude Kleiweg 80
Oude Kleiweg 80

De gemeente is van plan de zelfbouwkavels aan de Oude Kleiweg 80 middels loting in de verkoop te brengen. Op dit moment is er geen planning bekend voor de loting.

Lees meer
Overschiese Kleiweg 81
Overschiese Kleiweg 81

Lees meer

Artikelen over deze wijk