Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Provenierswijk

Beschrijving

De achterkant van het Centraal Station? Nee, de Provenierswijk bevindt zich aan de andere voorzijde van het Centraal Station. Met een prachtig nieuw vormgegeven voorplein waar je vanaf het internationale vervoersknooppunt zo de groene grachten van deze wijk oploopt. Je vindt er veel historische sfeervolle gebouwen. Voor een kopje koffie, biologische producten of lekker eten kun je bijvoorbeeld terecht in de Proveniersstraat. En met een wandeling door het station sta je in het centrum.

Wijkgegevens

Bouwperiode 71% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
20%
Bereikbaarheid 6 minuten Coolsingel 29 minuten Den Haag Bus 32, 33 + Tram 25

Projecten in deze wijk

Ungerplein
Ungerplein

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Misschien heb je een specifieke buurt op het oog of bepaalde wijken waarin je vooral zoekt. Soms is het echter beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal!

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Rotterdam Noord en Centrum groeien naar elkaar toe

Rotterdam Noord en Centrum groeien naar elkaar toe door de toevoeging van meer woningen en meer groen. Het mooie daarvan, jij kunt hier straks wonen.

Lees meer