Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Blijdorp

Beschrijving

Statige grachten, stille straten en het geliefde Vroesenpark: de wijk Blijdorp is niet alleen een beschermd stadsgezicht. De groene parken zijn populair bij bewoners, die in de zomer zonnebaden en barbecueën. De vooroorlogse woningen zijn zeer geschikt voor gezinnen en de buurt biedt voor ieder wat wils, Diergaarde Blijdorp voor de allerkleinsten (eigenlijk voor iedereen natuurlijk), hondenspeeltuin Bello voor de trouwe viervoeter en het Roel Langerakpark voor de sporters onder ons. Zowel trein als RandstadRail maken de wijk zeer goed bereikbaar.

Wijkgegevens

Bouwperiode 81% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
26%
Bereikbaarheid 9 minuten Coolsingel 25 minuten Den Haag Bus 33, 44 + Metro E

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer
Wijkreportage

Maak kennis met Blijdorp en Blijdorpse Polder: statige singels en groene parken

Je kunt hier heerlijk wonen en bent binnen een paar minuten in het centrum. Er zijn verschillende grote parken met speel- en sporttoestellen. Ook voldoende voorzieningen zoals supermarkten en scholen.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Misschien heb je een specifieke buurt op het oog of bepaalde wijken waarin je vooral zoekt. Soms is het echter beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal!

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer