Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De bouw van ZuideR Carré is gestart, hier woon je stoer en monumentaal

In het oude hoofdgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis komen 72 appartementen

In het imposante Carrégebouw in Vreewijk worden 72 stoere appartementen gerealiseerd. Van lekker compact tot heerlijk ruim, zoals de tweelaagse woningen op de begane grond/souterrain die perfect zijn voor gezinnen. De appartementen in Het ZuideR Carré zijn ideaal voor iedereen die van het stadse leven houdt! Welk appartement je straks ook kiest, ze zijn allemaal monumentaal, robuust en stoer.

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Wil jij onderdeel worden van dit unieke transformatieproject? Check dan de woningzoeker voor de actuele status van beschikbare appartementen.

Tweede leven voor een monument

Ondanks de aanvankelijke sloopplannen is het gelukt om het Zuiderziekenhuis te behouden en gaat het nu een nieuwe levensfase in. Het karakteristieke vooroorlogse Zuiderziekenhuis in Rotterdam-Zuid wordt een plek om te wonen, te leren en te werken.

In Het ZuideR Carré, het hoofdgebouw, worden 72 appartementen gerealiseerd die allemaal net even anders zijn en variëren in oppervlak en indeling. Hoge plafonds en veelal voorzien van een balkon of terras met een woonoppervlakte van 50 – 145 m2. Achter het Carré worden 30 grondgebonden Paviljoenwoningen al benwoond. En in het monumentale poortgebouw heeft het Zuider Gymnasium haar intrek genomen. Het eerste categoraal gymnasium ‘op Zuid’. Ook is er in één vleugel van het poortgebouw kantoorruimte beschikbaar voor zelfstandige ondernemers.

Het Zuiderhof in Vreewijk

Het ZuideR Carré is het monumentale hart van de nieuwe buurt Het Zuiderhof in Vreewijk. Binnen deze woonwijk zijn al 133 grondgebonden eengezinswoningen opgeleverd en bewoond. De laatste fase gaat nu ook in aanbouw, waarbij 160 appartementen en 83 grondgebonden woningen worden gerealiseerd.

Kijk op hetzuiderhof.nl voor prijzen en een woningzoeker. Het Zuiderhof is de nieuwe eyecatcher van tuindorp Vreewijk. Deze levendige, groene wijk wordt steeds populairder en is beschermd stadsgezicht met meer dan 300 monumenten. Het voormalige Zuiderziekenhuis is er daar één van.

Vreewijk is een mooie, karakteristieke wijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. De wijk is gebouwd als ‘tuindorp’ met veel laagbouw en gezellige tuinen. De gemoedelijke dorpssfeer zorgt ervoor dat veel bewoners hier voor een lange periode, vaak zelfs hun hele leven, willen blijven wonen. Logisch ook, want in Vreewijk woon je rustig en groen met de stad toch vlakbij. Wat wil je nog meer?

Zuiderpark –  Zuider Carré – Wonen in Rotterdam

Winkelcentrum Zuidplein –  Zuider Carré – Wonen in Rotterdam

De Groenste plek op Zuid met volop voorzieningen

In het ZuideR Carré woon je op een steenworp afstand van het grootste stadspark van Nederland: het Zuiderpark. Het ZuideR ligt aan de Valkeniersweide, een groen park dat in verbinding ligt met het Zuiderpark. Het maakt deel uit van het grootste aaneengesloten groengebied in Rotterdam. In het park kun je spelen en sporten, evenementen bezoeken of gewoon lekker luieren of wandelen. Het Zuiderpark heeft een avontuurlijk speelterrein, tal van sportmogelijkheden en strand, water en bossen. Ook vind je in het park diverse sportverenigingen, een restaurant, een kinderboerderij en op een aantal plekken is kunst te bezichtigen. Op de Zuiderparkpromenade, de twee kilometer lange wandel- en fietsroute door het hele park, kun je eindeloos flaneren. Hier ga je heel veel vrije tijd doorbrengen.

De ontwikkeling van Rotterdam-Zuid gaat hard en alles wat je nodig hebt om lekker ongecompliceerd te leven vind je om de hoek van Het ZuideR Carré. Van winkelcentrum Zuidplein, welke een fraaie update krijgt, tot speciaalzaakjes, cafés, lunchrooms en restaurants. Ook scholen en zorgvoorzieningen zijn allemaal op loop- en fietsafstand. Rotterdam-Zuid heeft alles prima voor elkaar. En dat op loop- en fietsafstand van je nieuwe loft-appartement.

 

Het ZuideR Carré
Het ZuideR Carré

In het imposante Carrégebouw worden 73 appartementen gerealiseerd. Van lekker compact tot heerlijk ruim, zoals de tweelaagse woningen op de begane grond/souterrain die perfect zijn voor gezinnen. De appartementen in Het ZuideR Carré zijn ideaal voor iedereen die van het stadse leven houdt! Welk appartement je straks ook kiest, ze zijn allemaal monumentaal, robuust en stoer. Het ZuideR Carré is gewoon écht Rotterdams.

Lees meer

Meer informatie

De verkoop van de 72 appartementen van het ZuideR Carré is in volle gang. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Ben je nieuwsgierig naar hoe jouw toekomstige woning eruit kan komen te zien? Bekijk dan hier de woningtypes, sfeerimpressies en plattegronden.

Vorig artikel Jong gezinsgeluk in Vreewijks groen
Volgend artikel Vreewijk: goede koop met ruime gezinswoningen en veel groen