Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Monumentale appartementen ZuideR Carré medio 2022 in verkoop

In het voormalige Zuiderziekenhuis worden in het oude hoofdgebouw 74 loftappartementen gemaakt

Monumenten hebben altijd iets extra’s. In het tuindorp Vreewijk op Zuid komt er weer een nieuwe kans voor huizenzoekers die op zoek zijn naar de voordelen van nieuwbouw en het karakter van een monument. In het voormalige Zuiderziekenhuis worden in het oude hoofdgebouw 74 stoere loftappartementen gemaakt, variërend in woonoppervlak van 50 – 145 m2. Van huizen met twee verdiepingen tot ruime appartementen. Geschikt voor gezinnen en voor iedereen die van het stadse leven houdt. Het project heet het ZuideR Carré.

Tweede leven voor een monument

Bijna was het Zuiderziekenhuis in Vreewijk helemaal verdwenen nadat het niet meer in gebruik was. Maar door een samenwerking van Impact Vastgoed en Boei kun jij straks wonen in het groene Vreewijk. Het Zuiderziekenhuis werd gebouwd voor de Tweede Wereldoorlog. Toen zag je vaak hoge plafonds in gebouwen, wat jij straks in je appartement terug kunt vinden. Daar zullen veel mensen jaloers op zijn wanneer je dat kunt laten zien. Hoge plafonds stralen luxe uit. De meeste appartementen krijgen ook een balkon of een terras. De appartementen op de begane grond en het souterrain zijn de beste keuze voor mensen met kinderen. Die kunnen lekker snel buiten spelen. De kleinste woningen zijn 50 vierkante meter groot, de grootste 150 vierkante meter.

Plannen zo goed als gereed

De plannen voor het ZuideR Carré krijgen steeds meer vorm. Op dit moment worden de plattegronden en de verdere detaillering van de 74 loftappartementen uitgewerkt. Ook kun je straks als koper nog kleine aanpassingen doen aan het appartement van je voorkeur met de zogenaamde koper-keuzelijsten. Zodra dit allemaal gereed is, gaan de appartementen in verkoop. Als het goed is nog vóór de zomervakantie van 2022!

Het Zuiderhof in Vreewijk

Het ZuideR Carré is het monumentale hart van de nieuwe buurt Het Zuiderhof in Vreewijk. Hier zijn al 123 woningen gebouwd. Op de oude locatie van het Erasmus MC-Daniel den Hoed worden in de komende tijd nog eens ruim 240 woningen gebouwd. Het Zuiderhof is de nieuwe eyecatcher van tuindorp Vreewijk. Deze wijk wordt steeds populairder. Deze groene wijk is beschermd stadsgezicht en telt meer dan 300 monumenten. Het voormalige Zuiderziekenhuis is er daar één van.

Vreewijk is een mooie, karakteristieke wijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. De wijk is gebouwd als ‘tuindorp’ met veel laagbouw en gezellige tuinen. De gemoedelijke dorpssfeer zorgt ervoor dat veel bewoners hier voor een lange periode, vaak zelfs hun hele leven, willen blijven wonen. Logisch ook, want in Vreewijk woon je rustig en groen met de stad toch vlakbij. Wat wil je nog meer?

Zuiderpark –  Zuider Carré – Wonen in Rotterdam

Winkelcentrum Zuidplein –  Zuider Carré – Wonen in Rotterdam

De Groenste plek op Zuid met volop voorzieningen

In het ZuideR Carré woon je op een steenworp afstand van het grootste stadspark van Nederland: het Zuiderpark. Het ZuideR ligt aan de Valkeniersweide, een groen park dat in verbinding ligt met het Zuiderpark. Het maakt deel uit van het grootste aaneengesloten groengebied in Rotterdam. In het park kun je spelen en sporten, evenementen bezoeken of gewoon lekker luieren of wandelen. Het Zuiderpark heeft een avontuurlijk speelterrein, tal van sportmogelijkheden en strand, water en bossen. Ook vind je in het park diverse sportverenigingen, een restaurant, een kinderboerderij en op een aantal plekken is kunst te bezichtigen. Op de Zuiderparkpromenade, de twee kilometer lange wandel- en fietsroute door het hele park, kun je eindeloos flaneren. Hier ga je heel veel vrije tijd doorbrengen.

De ontwikkeling van Rotterdam-Zuid gaat hard en alles wat je nodig hebt om lekker ongecompliceerd te leven vind je om de hoek van Het ZuideR Carré. Van winkelcentrum Zuidplein, welke een fraaie update krijgt, tot speciaalzaakjes, cafés, lunchrooms en restaurants. Ook scholen en zorgvoorzieningen zijn allemaal op loop- en fietsafstand. Rotterdam-Zuid heeft alles prima voor elkaar. En dat op loop- en fietsafstand van je nieuwe loft-appartement.

 

Het ZuideR Carré
Het ZuideR Carré

In het imposante Carrégebouw worden 72 appartementen gerealiseerd. Van lekker compact tot heerlijk ruim, zoals de tweelaagse woningen op de begane grond/souterrain die perfect zijn voor gezinnen. De appartementen in Het ZuideR Carré zijn ideaal voor iedereen die van het stadse leven houdt! Welk appartement je straks ook kiest, ze zijn allemaal monumentaal, robuust en stoer. Het ZuideR Carré is gewoon écht Rotterdams.

Lees meer

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven over het ZuideR Carré? Dan kun je je via de projectsite aanmelden en hoor je als eerste wanneer de loftappartementen in verkoop gaan. De verwachting is medio 2022!

Vorig artikel Jong gezinsgeluk in Vreewijks groen
Volgend artikel Vreewijk: goede koop met ruime gezinswoningen en veel groen