Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Thuiskomen bij het nieuwe woonzorgcentrum Bienvenido in Middelland

Persoonsgerichte en cultuur passende zorg voor Kaapverdiaanse en Surinaamse ouderen

Aan de Middellandstraat in de wijk Middelland komt Bienvenido, een nieuw woonzorgcentrum. Bienvenido betekent ‘welkom’ in het Spaans. In het centrum komen 29 huurappartementen voor ouderen met een Kaapverdiaanse en/of Surinaamse achtergrond die verpleging en verzorging nodig hebben.

Comfortabel en zorgeloos wonen

Heeft u hulp nodig om zelfstandig te kunnen wonen? Dan kunt u bij Bienvenido uw eigen plekje vinden met alle hulp en verzorging die u nodig heeft. Ons team van betrokken medewerkers, die bekend is met de Surinaamse en Kaapverdiaanse cultuur, staat voor u klaar om u een luisterend oor te bieden. In overleg met u zorgen wij ervoor dat u 24 uur per dag de zorg krijgt zoals u dat wenst en wanneer u dat wilt.

Thuis is waar u zich prettig voelt. In een zorgappartement van Bienvenido kunt u wonen wanneer u een WLZ-indicatie heeft.

De appartementen bieden een warm thuis

Bienvenido bestaat uit vier verdiepingen. U kunt de etages via de twee liften bereiken die zich links en rechts van de hoofdingang bevinden. Op de begane grond naast de ingang bevinden zich de apotheek en huisarts.

Er zijn 29 huurappartement met een oppervlakte van circa 45m² die geschikt zijn voor echtparen en alleenstaanden. Het appartement is voorzien van een slaapkamer, keukenblok, woonkamer en badkamer met toilet. Bienvenido heeft een dakterras waar u een prachtig uitzicht heeft over de skyline van Rotterdam. Ook bevindt zich op deze etage het restaurant waar de maaltijden worden bereid en u deel kunt nemen aan de activiteiten van de dagopvang.

Waar ligt de locatie Bienvenido?

Het zorgcentrum komt aan de 1e Middellandstraat tussen de ’s Gravendijkwal en Claes de Vrieslaan. Heel centraal aan een zeer levendige weg met alle voorzieningen op loopafstand. Je wandelt ook zo naar de groene Heemraadsingel en de andere kant op naar het centrum van de stad.

Wil je al een beetje kennismaken met de omgeving? Kijk dan eens op middellandstraat.nl.

Meer informatie of aanmelden?

Heeft u een ZZP5 indicatie of hoger voor WLZ zorg , dan bent u van harte welkom. De verwachte oplevering is het derde kwartaal van 2022.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? U kunt bellen met 010 – 476 08 18. U wordt dan doorverbonden met een medewerker die uw vragen kan beantwoorden. Op de website staat ook een contactformulier dat u kunt invullen.

Vorig artikel Thuiskomen bij het nieuwe woonzorgcentrum Beyt Essalam
Volgend artikel De Seniorenmakelaar helpt ouderen geschikt te wonen