Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huis kopen van een woningcorporatie?

Woningcorporatie Woonstad heeft ook woningen in de verkoop

Wist je dat woningcorporaties ook woningen te koop aanbieden? Zowel bestaande woningen als nieuwbouw. De woningen hebben vaak een vaste prijs, dus je hoeft niet te bieden. Gaat de verkoop toch via biedingen? Dan is het transparant en zie je na afloop wat het hoogste bod was.

Lees hieronder de voordelen en bekijk gelijk het koopaanbod van woningcorporatie Woonstad Rotterdam.

De voordelen van kopen via een corporatie

Als je het koopaanbod van woningcorporaties nog niet kende, gaat er nu misschien wel een wereld voor je open. De woningen zijn er in verschillende prijsklassen en in allerlei wijken. Zoals de koophuizen van Woonstad Rotterdam, de grootste woningcorporatie: die vind je door heel de stad.

Dit is wat kopen van Woonstad aantrekkelijk maakt:

  • Woningen met een vaste prijs: iedereen mag zich inschrijven
  • Of woningen met een transparant biedingsproces: na afloop wordt dit openbaar gemaakt en iedereen mag bieden
  • Verschillende prijsklassen
  • Aanbod door heel de stad
  • Vaak voorrang voor bestaande huurders
  • Woningen zijn leeg en je kunt dus direct aan de slag om er jouw thuis van te maken!

Nieuwbouw Kralingse Hoek

Nieuwbouw Dukdalf

Nieuwbouw Mijnkintbuurt

Kopen van een corporatie: is dat voor iedereen?

Ja, iedereen die een woning koopt om er zelf in te wonen kan bij een Woningcorporatie terecht. Wel geldt er vaak een anti-speculatiebeding: dit betekent dat je de woning de eerste twee jaar niet mag verkopen. Een woning van een corporatie is daarnaast meestal niet helemaal ‘turn-key’: je moet vaak nog wel even schilderen of een vloertje leggen. Uiteraard is dat in de prijs meegenomen. En je kunt het mooi volgens je eigen smaak afwerken!

Waarom verkoopt Woonstad Rotterdam woningen?

Manager Verkoop & Aankoop Marco Beckerschmidt: “Woonstad vindt het belangrijk dat wijken en buurten evenwichtig zijn opgebouwd met een mooie mix van sociale huurwoningen, woningen voor middeninkomens, vrije sector woningen en koopwoningen. Daarnaast streven we naar doorstroming. Als huurders de wens en mogelijkheid hebben om te kopen, maken zij weer plaats voor anderen die wachten op een huurwoning. Daarom geven wij onze bestaande klanten ook voorrang bij de inschrijving van een woning met een vaste prijs.”

Open huis – vrijblijvend bezichtigen

Regelmatig organiseert Woonstad een open huis. Je hoeft dan geen afspraak te maken. Kom gewoon langs! Kijk van tevoren wel goed in welke woning(en) je wilt kijken en hoe laat dat mogelijk is.

Kun je niet naar een open huis? Maar zie je wel een woning waarin je interesse hebt? Maak dan een afspraak met de afdeling Verkoop van Woonstad Rotterdam. Mail naar [email protected].

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden? Op de website van Woonstad Rotterdam vind je meer informatie over bestaande en nieuwe koopwoningen en over sociale en vrije sector huurwoningen.

Vorig artikel Bouw huurwoningen in Dukdalf op Zuid gaat binnenkort starten
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar