Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Woonbeurs Rotterdam trekt mix aan bezoekers

Veel behoefte aan informatie over wonen in en om Rotterdam

Op zaterdag 11 maart kon het eindelijk weer: een bezoekje brengen aan de Woonbeurs Rotterdam om te kijken wat er allemaal gebouwd gaat worden in en rond onze mooie stad. Ook Wonen in Rotterdam was aanwezig op de beursvloer van het WTC om informatie te geven over alle nieuwbouwprojecten. De beurs werd goed bezocht, en wat opviel was het gemengde publiek. Van starters tot senioren en alles er tussenin.

Zoeken naar nieuwbouwwoningen

In het WTC gaven de exposanten op de beursvloer, waaronder makelaars, projectontwikkelaars en de gemeente, informatie over lopende en komende nieuwbouwprojecten in de stad en de omgeving. Dat laatste viel in de smaak, want verschillende bezoekers lieten weten ook buiten Rotterdam te zoeken naar een nieuwbouwwoning. Dus was er ook informatie over nieuwbouwprojecten in Vlaardingen, Dordrecht en Schiedam.

Betaalbaar wonen voor starters

In totaal bezochten zo’n 5.000 mensen de Woonbeurs Rotterdam. Onder hen de nodige starters, die vooral op zoek waren naar informatie over betaalbaar wonen. Maar ook veel senioren die geïnteresseerd waren in het woningaanbod. Zij willen wat kleiner gaan wonen, maar liever niet aan comfort inboeten. Verder waren er natuurlijk stellen met kinderen en/of kinderwens, die een woning zoeken op de groei. En ook bezoekers die vooral geïnteresseerd zijn in architectuur, kwamen aan hun trekken. Wie zich had aangemeld voor de Tour de maquette kon in het Timmerhuis acht stadsprojecten op schaal bewonderen en alvast ervaren hoe die eruit komen te zien.


Ideeën opdoen voor later

Bij de Tour de Maquette waren ook bezoekers Leïla en Andy aanwezig, die nu fijn wonen in hun huurhuis in Kralingen, maar zich vast aan het oriënteren zijn voor later. Dan willen ze graag een nieuwbouwhuis kopen en het liefst een eensgezinswoning. ‘We zagen via Facebook dat de Woonbeurs was, dus dat vonden we een mooie gelegenheid om alvast te kijken wat het aanbod is. Het is heel handig om alles zo bij elkaar gepresenteerd te zien, dan heb je een goed overzicht.’

Inspiratiesessies voor vragen

Naast de mogelijkheid met een Tour de Maquette mee te gaan, konden bezoekers een van de inspiratiesessies bijwonen. Daar gaven de Gemeente Rotterdam, Ooms Makelaars en Rabobank informatieve presentaties, waarbij veel ruimte was om vragen te stellen. Dat werd volop gebruik van gemaakt. De meest gestelde vraag was of er in Rotterdam meer betaalbare nieuwbouwwoningen komen. Dat is inderdaad het geval. De gemeente zet nu in op 50% sociale woningbouw en woningen voor het middensegment. Maar bouwen en ontwikkelen kost veel tijd, dus het duurt even voor de balans is hersteld. Als voorbeeld van een project met mogelijkheden, werd  Rijnhaven genoemd, waar duizenden woningen en een groot stadspark worden gebouwd. Want ook groen wonen is een belangrijk onderdeel van de Stadsprojecten.

Wonen en werken combineren

Maar er is ook vraag naar andere woonvormen waarbij werken wordt gecombineerd met wonen en samen leven. Cathy, die in het dagelijks leven kunstenaar is, en doorstromer op de woningmarkt, is benieuwd naar mogelijkheden voor creatieve ondernemers om werken en wonen te combineren. ‘Hoe mooi zou het zijn als er meer ruimte komt voor ondernemen en wonen, bijvoorbeeld een combinatie van ateliers en woonruimte, of van winkels en woningen. Dat past ook goed bij de creatieve uitstraling van Rotterdam.’

Woonbeurs Rotterdam gemist en toch op de hoogte blijven?

Heb je de Woonbeurs Rotterdam gemist, dan kun je het woningenaanbod ook volgen op de site van Wonen in Rotterdam. Daar zie je welke nieuwbouwprojecten eraan komen of net gestart zijn. En je vindt er informatie over wijken in Rotterdam. Je kan je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Vorig artikel ‘Een koper die goed voorbereid is, komt er makkelijker tussen’
Volgend artikel “Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”