Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Woonbeurs Rotterdam + regio in het WTC Rotterdam op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020

Kom alles te weten over nieuwbouw, zelfbouw, financieel advies en tips over energiezuinig wonen.

Nieuwbouwprojecten, zelfbouwkavels, financieel advies, tips om energiezuinig(er) te wonen en informatie over wijken en regiogemeenten. Je vindt het allemaal op de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 a.s. De locatie is hetzelfde als in de afgelopen jaren: het WTC, in het hart van de stad.

Let op: de Woonbeurs Rotterdam + regio zou plaatsvinden in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 maart. In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de organisatie van de Woonbeurs besloten dit evenement te verplaatsen naar zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020.

Bezoekers oriënteren zich op het aanbod op de Woonbeurs in 2019

Vooral nieuwbouw (koop en huur) op Woonbeurs Rotterdam + regio

De Woonbeurs Rotterdam + regio is vooral een nieuwbouwbeurs. Talrijke partijen presenteren er hun nieuwbouwprojecten in Rotterdam en in de regio. Het aanbod bestaat vooral uit koopwoningen, maar je vindt er ook huurwoningen. Naast nieuwbouw is er op de beurs aandacht voor zelfbouw.

Twee vliegen in één klap: woningaanbod en financieel advies.

Woonbeurs: ook financieel advies

Financiële partijen ontbreken evenmin. De Woonbeurs Rotterdam + regio is dan ook dé plek waar je niet alleen een woning vindt, maar waar je ook met hypotheekadviseurs je financiële mogelijkheden kunt verkennen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Informatie over energiezuinig wonen, regiogemeenten, zelfbouw en verbouw

Behalve nieuwbouwaanbod, zelfbouwkavels en financieel advies is er op de beurs informatie over duurzaam en energiezuinig wonen. Zo kom je van alles te weten over stadsverwarming en warmtepompen, belangrijke alternatieven voor aardgas. Verder is er informatie over het woon- en leefklimaat in een aantal gemeenten in de regio. Ook kun je in gesprek met architecten als je zelfbouw- of verbouwplannen hebt.

Het WTC aan de Coolsingel in het centrum van Rotterdam – foto Guido Pijper

Woonbeurs: van 12.00 tot 17.00 uur in het WTC in Rotterdam

De Woonbeurs Rotterdam + regio is op zowel zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Het WTC is te vinden aan het Beursplein 37 in Rotterdam. De toegang is gratis.

Meer over het woningaanbod

Veel meer informatie over de Woonbeurs Rotterdam + regio, en dan vooral over het woningaanbod, is te vinden op de woonbeurssite www.woonbeursrotterdam.nl. Daar worden tal van projecten die op de beurs gepresenteerd worden, uitgelicht. Zowel projecten in Rotterdam als in de regio. Zo kun je je van tevoren goed oriënteren en heel gericht de beurs bezoeken.

WTC Rotterdam – foto Tom Croes

Veel mensen verwacht, dus kom met de metro

De organisatie van de Woonbeurs Rotterdam + regio verwacht dat weer duizenden mensen naar het evenement komen. Er zijn flink wat parkeergarages in de omgeving van het WTC Rotterdam, toch is het aan te raden met de metro te komen (metrostation Beurs). Kom je van buiten Rotterdam? Parkeer je auto dan gratis op een van de P+R terreinen en vervolg je reis met de metro.

Maak kans op een badkamer, keukenmachine of woonchèque

Kom je ook naar de Woonbeurs Rotterdam + regio? Dan maak je kans op een fraaie badkamerinrichting, een keukenmachine of een interieurchèque van 100 euro. Hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen? Heel simpel. Je vult bij de entree van de beurs je naam, adres en e-mailadres in. Het lot wijst de winnaar(s) aan. Wie wint, ontvangt na de beurs persoonlijk bericht. Je kunt je ook via www.woonbeursrotterdam.nl aanmelden.

De badkamer wordt beschikbaar gesteld door Sani-Dump. De keukenmachine komt van keukenspecialist Asto. De interieurchèque, waarvan er vijf worden verloot, wordt beschikbaar gesteld door Woonmall Alexandrium Rotterdam. Ze zijn te besteden in de woonwinkels van Woonmall Alexandrium.

Vorig artikel 1 juni begint Rotterdam Architectuur Maand: ontdek de architectuur in jouw stad
Volgend artikel Heb je bouwplannen? Hier vind je informatie om te starten met jouw woningbouwinitiatief.