Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Plan voor circa 650 woningen Parkhaven

8 woongebouwen met circa 650 woningen voor ieder inkomen

In het bestemmingsplan van de Parkhaven is het idee opgenomen om circa 650 woningen te realiseren voor ieder budget. Deze komen in het gebied links en rechts van de Euromast. Bij de bebouwing wordt rekening gehouden met het monumentale karakter van Het Park, het icoon de Euromast en het monumentale gebouw van de Maastunnel.

Woningen aan de Parkhaven

Het woningbouwplan gaat uit van 20 procent sociale huur, 30 procent woningen in het middensegment, 30 procent in het hogere segment en 20 procent in het topsegment. De nieuwbouw bestaat uit drie gebouwen ten noorden van de Euromast en vijf gebouwen ten zuiden van de Euromast. De hoogte van de appartementengebouwen varieert van 26 tot 70 meter. Alle circa 650 woningen, of het nu gaat om sociale huur of het topsegment, krijgen dezelfde uitstraling en kwaliteit.

Voorzieningen en groen aan de Parkhaven

Op de begane grond van de woongebouwen is ruimte voor horeca, kleinschalige bedrijvigheid en en maatschappelijke voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. Mogelijk komt er ook een boetiekhotel met maximaal 50 kamers.

De kade aan de Parkhaven wordt autovrij gemaakt en verandert in een groene kade met veel ruimte om te wandelen en fietsen. Het groen dat deels plaats moet maken voor woningbouw, wordt gecompenseerd. Voor het parkeren van de auto’s van toekomstige bewoners en bezoekers komt zowel ten noorden als ten zuiden van de Euromast een ondergrondse parkeergarage.

Informatiebijeenkomst op 23 maart 2022

Op woensdagavond 23 maart 2022 is er een digitale informatieavond over het bestemmingsplan. Omwonenden en andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (digitale inloop vanaf 19.15 uur). Je kunt je via deze link tot en met 21 maart aanmelden voor de bijeenkomst.

Het plan voor het Parkhavengebied ligt vanaf 28 februari tot en met 11 april ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Meer weten over wonen aan de Parkhaven

Op deze pagina vind je meer informatie over de rol van de gemeente en het vervolgtraject en antwoord op de meest gestelde vragen. Wil je meer weten over de ideeën van marktpartij ParkHaven & Partners of alvast je interesse voor een woning kenbaar maken? Kijk dan op parkhaven010.nl.

Vorig artikel Maak kennis met Parkstad: de nieuwe entree naar Zuid
Volgend artikel Brainpark I wordt een groene en levendige locatie met minimaal 2.500 woningen