Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in Hoek van Holland voelt als vakantie, zelfs als de zon niet schijnt

Informatie over de voortgang van nieuwbouwprojecten in Hoek van Holland

Strand, natuur, dorps en stads. In Hoek van Holland heb je alles binnen handbereik. Lijkt het je ook wel wat om hier te wonen en het vakantiegevoel te ervaren in je eigen woonplaats? Er worden momenteel diverse nieuwbouwprojecten gepland en uitgevoerd.

In dit artikel geven we de laatste stand van zaken over het bouwplan Rond in de Hoek aan de Langeweg en de plannen voor het Lemairepark. Ook gaan we kort in op de bouwplannen l‘Avenue, Stationsweg en Cruquiusweg.

Nieuwbouw Rond in de Hoek

Aan de Langeweg – tussen de Nieuwe Waterweg en het natuurgebied Roomse Duin – in Hoek van Holland komen in totaal 150 koop- en vrije sector huurappartementen. De woningen van het project Rond in de Hoek zijn verspreid over 6 gebouwen van 5 tot 8 bouwlagen.

De gemeenteraad heeft op 6 september 2023 het bestemmingsplan vastgesteld. Als er geen bezwaren komen, kan in 2024 gestart worden met de verkoop van de woningen in Rond in de Hoek.

Lees het artikel over Rond in de Hoek op Wonen in Rotterdam als je meer wilt weten over dit nieuwbouwproeject.

Drie bouwprojecten in Hoek van Holland

Aan de Stationsweg in Hoek van Holland komen de laatste zelfbouwkavels naar verwachting begin 2024 in de verkoop. Lees het artikel op Wonen in Rotterdam voor meer informatie.

Voor de bouw van een appartementengebouw aan de Cruquiusweg is het wachten op de vergunning Wet natuurbescherming. Inschrijven voor meer informatie kan op de website van de makelaar.

Voor de resterende kavels in de woonwijk l’Avenue (gelegen tussen de Dirk van de Burgweg, de Schelpweg, het Noordlandsepad en de gemeentegrens met het Westland) wordt samen met de ontwikkelaar gewerkt aan een Nota van Uitgangspunten. Zodra er een oplossing is voor de stikstofkwestie, kan het bestemmingsplan worden gemaakt en in procedure gebracht.

Voor meer informatie zie de website van de makelaars: Celina L’Avenue en L’Avenue.

Woonzorgcomplex en woningen Lemairepark

In het Lemairepark wil de gemeente een nieuw woonzorgcomplex bouwen. Het nieuwe woonzorgcomplex voorziet in de groeiende zorgvraag en vervangt het verouderde Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland.

Ook komen er ongeveer 100 diverse woningen in het Lemairepark voor jong en oud. Naast vrije sector, koop en huur moeten minimaal 20 van de woningen rollator toe- en doorgankelijk zijn. Ook moeten er minimaal 25 woningen bestemd zijn voor middenhuur.

Wil je meer weten over dit project, kijk dan op Mijn Rotterdam.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar