Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in een verborgen stukje Rotterdam op de Kop van Feijenoord

Industriële Piekstraat krijgt 800 nieuwe woningen voor alle inkomensgroepen

Op de Kop van Feijenoord bij de Piekstraat komen 800 nieuwe woningen. In dit verborgen stukje Rotterdam op een prachtige plek aan de Nieuwe Maas wil de gemeente een woon-werkgebied maken.

Industriële Piekstraat Kop van Feijenoord herontwikkeld

De bedoeling is om nieuwbouw op de Kop van Feijenoord te combineren met herontwikkeling van bestaande industriegebouwen. Hiernaast komt er in dit industriële gebied ruimte voor kleine bedrijvigheid en meer groen. Binnen de wijk zijn daarnaast op beperkte schaal hotels en horeca mogelijk. De bouwhoogte is niet overal gelijk om een gevarieerd beeld tot stand te brengen. De maximale bouwhoogte is volgens het bestemmingsplan 50 meter, met uitzondering van twee hoogteaccenten waar bouwen tot 60 en 65 meter mogelijk is.

Een huis voor iedereen op Zuid

De gemeente Rotterdam wil voor iedereen een thuis creëren en diversiteit stimuleren. Hierdoor ontstaat er meer balans in de wijken. Heb je een middeninkomen en wil je graag op de Kop van Feijenoord komen wonen of in de buurt verhuizen? Dat kan! Van de te bouwen woningen aan de Westzijde van de Piekstraat wordt minimaal 15 procent in de goedkopere prijsklasse gebouwd en 35 procent in het middensegment.

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) vertelt: “In dit verborgen stukje Rotterdam, op een prachtige plek aan de Nieuwe Maas, willen we een woon-werkgebied maken. De Piekstraat ligt tussen Feyenoord City en de Kop van Zuid. Het is een gebied met oude industriegebouwen dat veel kansen biedt voor ontwikkeling van woningen voor alle inkomensgroepen.

Plannen voor doorstroming en verbetering woonkwaliteit

Om de ontwikkeling mogelijk te maken zullen eerst verschillende maatregelen moeten worden getroffen. De uitgangspunten zijn vastgelegd in een ambitiedocument. Voor nieuwe ontwikkelingen moet het bestemmingsplan bijvoorbeeld worden aangepast.
De gemeente wil met de nieuwe plannen de mogelijkheden voor bewoners van Feijenoord om door te stromen naar een andere woning, vergroten. Het overgrote deel bestaat uit sociale woningen. Feijenoord is een van de zeven wijken van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), dat onder meer beoogt de kwaliteit van de woningen te vergroten.

Vorig artikel Feijenoord is volop in beweging
Volgend artikel Bouwlust in Rotterdams nieuwe hotspot Feijenoord