Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in een duurzaam collectief

Circa 167 woningen voor starters, gezinnen en senioren aan de Laan op Zuid

Het nieuwbouwproject KOER biedt jou de mogelijkheid om te wonen op een fantastisch plek in Rotterdam met alle voorzieningen dichtbij, de voordelen van een collectief en er is ook rekening gehouden met een zeer duurzaam karakter.

Kom jij wonen aan de Laan op Zuid in het stadsdeel Feijenoord?

KOER maakt deel uit van de ontwikkeling Parkstad en vormt de verbinding tussen de Kop van Zuid en Afrikaanderwijk. KOER wordt een landmark aan de Laan op Zuid met naar verwachting 167 woningen. Een opvallende verschijning. Een bouwblok met een sterke, eigen identiteit die wordt gevormd door een dynamische lobby, een opvallend marathonbalkon, een sociaal park en een bijzonder fenomeen genaamd Villa Residu.

Woningtypen KOER

In KOER komen naar verwachting 167 woningen in een mix van onder andere:
– Appartementen van ca. 50 tot 150m2
– Herenhuizen met eigen tuin van ca. 150 tot 190m2
– Tweelaagse benedenwoningen van ca. 110m2 met eigen tuin
– Tweelaagse bovenwoningen van ca. 110m2 met eigen balkon

Een thuis voor iedereen die op zoek is naar een mooie woning op een leuke en centrale locatie in Rotterdam. De woningen liggen ook allemaal rondom een prachtige groene binnentuin waar je helemaal tot rust kunt komen.

Luxe functies

In KOER profiteren gezinnen van de voordelen van het wonen in een collectief van ca. 167 huishoudens: ‘luxe functies’ die een verrijking bieden voor de woonbeleving worden ineens betaalbaar. Een huismeester/handyman, een Bringme-box voor pakketjes, een collectieve klusplek (de Ajetoo), een mobiliteitshub, een rustige (thuis)werkplek, diverse speelplekken en een royale binnentuin vergroten het leefgemak waarmee bewoners in KOER wonen.

Wonen met een duurzaam karakter

KOER is klaar voor de toekomst: bestand tegen hittestress, waterneutraal, opgebouwd uit circulaire materialen, energieneutraal en biodivers. Ieder cluster, en daarmee iedere bewoner, draagt bij aan het duurzame karakter van KOER. In KOER woon je met verlaagde maandlasten. Meerdere banken geven kopers stevige hypotheekvoordelen bij aanschaf van een energiezuinige woning.

Bij Koer is openbaar vervoer ruimschoots op loopafstand aanwezig, maar Koer heeft ook haar eigen deelmobiliteit met een ruim palet aan vervoersopties. Denk aan auto’s, scooters en bakfiets, dus nog minder CO2-uitstoot.

KOER ligt midden in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. Goed bereikbaar met het OV en met een kwartier ben op de snelweg. Zin om lekker uit eten te gaan? De hippe wijk Katendrecht is nog geen 10 minuutjes fietsen. Fiets nog 5 minuten verder en je staat op midden in het centrum van Rotterdam met vele winkels, koffiebars, restaurants, terrasjes en musea. Pak de metro, deel een auto of loop.

Ben je benieuwd hoe ver het is naar de scholen, de supermarkt of bijvoorbeeld de huisarts? Bekijk dan de handige locatie checker.

Meer informatie

Op dit moment zit Koer nog vol in de voorbereidingsfase richting de start verkoop. Zoals het er nu naar uitziet zullen de woningen begin november 2021 in verkoop gaan. Bij KOER heb je de mogelijkheid om voor de start van de verkoop al een woning van jouw voorkeur te reserveren middels de PreSale. De verwachting is dat de PreSale fase begin oktober 2021 van start zal gaan en dat de eerste woningen in 2023 worden opgeleverd.

Is je interesse gewekt en wil je de ontwikkelingen van KOER volgen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de projectwebsite.

Vorig artikel Feijenoord is volop in beweging
Volgend artikel De Groene Kaap op Katendrecht – ook voor starters