Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in Eden District

In het historische Lloydkwartier in Rotterdam, tussen de Kraton- en Lloydkade, ligt nieuwbouwproject Eden District

Eden District ligt in het Lloydkwartier, tussen de Kraton- en Lloydkade, direct aan de Maas. Een creatief, stoer stukje Rotterdam. Eigentijdse hangouts, het Park, het Maaspodium – super leuk voor kinderen-, populaire cafés en restaurants, sportclubs, Albert Heijn, basisscholen, middelbare scholen, kinderdagverblijven, je hebt echt alles in de buurt. En lopend, met de fiets, de metro of watertaxi ben je in no time in de stad.

Nieuwbouwproject Eden District Rotterdam

Uitzicht op de Maas

De keuze in Eden District is heel gevarieerd. Wil je met kinderen in de stad blijven wonen, of juist weer terug naar de stad nu de kinderen wat ouder zijn? Bekijk dan eens de Town Houses in deelplan The Gardens. Je hebt keuze uit drie, vier of vijf woonlagen, de woonoppervlakten variëren van 144 tot 213 m2, je hebt je eigen voordeur aan de straat en alle huizen liggen aan de fraaie binnentuin. Voor de Town Houses bedacht architect Floor Arons van architectenbureau Arons en Gelauff dat het fijn zou zijn direct onder je woning te parkeren. “We tekenden een flexibel huis, waar je op de eerste twee lagen kunt wonen, koken of werken. Op de eerste verdieping komt het Maasraam, geïnspireerd op de baywindows in San Francisco, waardoor je de Maas altijd kunt zien. Veel voordeuren grenzen aan de straat. Vaak voorzien van een trapje of entreeterras. Dat maakt een praatje met de buren vanzelfsprekend.”

Nieuwbouwproject Eden District Rotterdam

Een beschutte plek, mét groen

Naast Arons en Gelauff is ArchitectuurMAKEN uit Rotterdam de kracht achter de ontwerpen van Eden District.  “Voordat we ons zelfontworpen huis betrokken, woonden we drie jaar aan de Lloydpier”, vertelt Nina Aalbers, één van de oprichters van het architectenbureau. “We hebben zelf ervaren hoe bijzonder het is. Dat je vrij zicht hebt op het water én op de stad. Dat de lucht er telkens anders uitziet. Dat er volop daglicht is. Maar we zijn ook vaak genoeg van de fiets gewaaid. En wat we misten was een comfortabel, beschut plekje. En groen! De buitenruimten aan de Lloydkade hebben we daarom iets in het gebouw geplaatst. Zodat de wind er niet bij kan. Die beschutting geldt ook voor de zomerse hoogstaande zon. De heetste stralen worden zo geweerd. In de overige drie seizoenen, als de warmte weer welkom is, dringt de laagstaande zon door tot diep in de woningen.”

De volledige interviews met de architecten lees je op de site van Eden District.

De bouw van Eden District gaat voorspoedig!

Eden District wordt al gebouwd. In het voorjaar van 2022 kun je hier al wonen! Met aangepaste bouwplaatsregels, die op dit moment van belang zijn, wordt er nog steeds flink door gebouwd. De fundering is inmiddels gestort, de wapening in de keldervloer is aangebracht en de breedplaatvloeren zijn gelegd. De contouren van Eden District en de binnentuin zijn inmiddels goed zichtbaar.

Binnenkort kun je de bouwplaats van Eden District bezoeken. Als je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van de datum en mogelijke tijden waar je je op in kunt schrijven.

Wil je meer lezen over Eden District? En kijken welke woningen wat voor jou zijn? Op de site van Eden staat een handige woningzoeker en vind je van elke woning de gegevens zoals de grootte en de v.o.n.-prijs.

Vorig artikel “Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”
Volgend artikel 100ste architect aangesloten bij Architect aan Zet