Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in de Piekstraat betekent off route wonen met uitzicht op de stad en/of het water

Genieten van de zon op de rivier en het uitzicht op de stad

De Piekstraat is een project voor mensen die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken en snakken naar ruimte. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Aan de Piekstraat vind je de rauwe schoonheid van oude fabrieken, industriële loodsen en voorbijvarende vrachtschepen. De verkoop en bouw zijn gestart, de fundering is al bijna klaar.

Atelierloft Piekstraat

Plint Piekstraat

Locatie Piekstraat

De ruimte om ánders te wonen

De zes woningtypes, variëren in grootte van 56 tot 234 m2 en schitteren door spannende plattegronden, vides, veel lichtinval en extra hoge plafonds. Bijzondere buitenruimte is er ook. Van terrassen aan het water tot royale, woningbrede balkons en meer beschutte inpandige loggia’s, allen met een uniek uitzicht over de stad en/of de Maas. Zo bieden alle woningen in de Piekstraat iets wat elders in de stad zeldzaam is: de ruimte om ánders te wonen. In de woningfinder kun je het actuele woningaanbod bekijken om te zien of jouw droomwoning nog beschikbaar is!

Een plek die rauw is en nog niet door de meute ontdekt

Saskia en Sanjay Gangadin gaan met dochters Sapna (16) & Sajna (15) het Piekstraat-avontuur aan!
Saskia wees haar man op de appartementen helemaal bovenin, de Skylofts. Royale penthouses van twee woonlagen, die door een vide met elkaar verbonden worden. Groot genoeg voor meerdere slaapkamers. Plafondhoogtes tot wel zes meter. Uitzicht over water, door raampartijen die van onder tot boven lopen. En dat op een hoogte van zeventig meter.

Dat de omgeving van De Piekstraat nog ontwikkeld moet worden, vinden ze alleen maar leuk. ‘Wij zien het als een spannende uitdaging om op een plek te gaan wonen die zich nog een beetje moet bewijzen. Die rauw is en nog niet door de meute ontdekt. We zijn ervan overtuigd dat deze locatie in waarde alleen maar zal toenemen. Hoe hard dat kan gaan, hebben we al een keer meegemaakt.’

Lees hier het hele verhaal van Saskia, Sanjay en de meiden.

Piekstraat op 'Eiland van Feijenoord'
Piekstraat op ‘Eiland van Feijenoord’

De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs onder Rotterdammers onontdekt is. Het ligt off route en wordt nauwelijks bewoond. Maar dat gaat veranderen. Want op de kop van het eiland, direct aan de rivier, wordt de Piekstraat gebouwd. Een woontoren van 73 meter hoog met 142 eigenzinnige loftwoningen, op misschien wel de stoerste plek van de stad.

Lees meer

Meer informatie over Piekstraat

Ben jij een pionier en zie je jezelf al wonen in de stoere omgeving van het ‘eiland van Feijenoord’? Op piekstraat.nl vind je alle informatie over de locatie, het gebouw en de beschikbare woningen.

Vorig artikel Nu in verkoop: 34 ruime eengezinswoningen in De Kuil
Volgend artikel Fabrieksterrein Codrico op Katendrecht krijgt een spectaculaire metamorfose