Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verkoop woningen fase 6 Wielewaal met Groenverklaring start deze zomer

Nieuwe kansen op nieuwbouwwoning in Wielewaal

In de kleine woonwijk aan de rand van het Zuiderpark ligt De Wielewaal. In totaal komt hier een mix van zo’n 800 huur- en koopwoningen. In eerdere fases zijn al veel woningen opgeleverd en op dit moment zijn er nog enkele woningen van fase 5 beschikbaar en fase 6 is in voorbereiding.

Nieuwbouw in Wielewaal

In eerdere fases zijn al zo’n 300 koop-, sociale huur- en vrije sector woningen opgeleverd. De woningen zijn ruim, hebben een tuin en liggen in een groene en kleurrijke omgeving. Onder het motto Allemaal Wielewaal bouwt kwartiermaker Anna-Maria samen met bestaande en nieuwe bewoners aan een wijk waar buren betrokken zijn bij de buurt. In dit artikel vertelt Anne-Marie hoe ze bewoners weer dichter bij elkaar brengt.

In totaal komt er een mix van maximaal 807 huur- en koopwoningen in De Wielewaal. Ben je benieuwd hoe het er nu uitziet in De Wielewaal? Ga dan gerust een kijkje nemen in de wijk. En loop dan gelijk even langs het Wielewaalhuis voor een kop koffie of een praatje.

Fase 6 is in voorbereiding. Deze fase bestaat uit diverse rijwoningen en een appartementencomplex met een verkoopprijs vanaf 330.000 euro. Naar verwachting start de verkoop in de zomer van 2024. Schrijf je hier alvast in als belangstellende en blijf op de hoogte!

Groenverklaring voor woningen fase 6

Goed nieuws voor iedereen die een rijwoning of appartement op het oog heeft in fase 6. Ook deze woningen krijgen namelijk een Groenverklaring. Met deze verklaring krijg je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting op je hypotheek, zoals de Groenhypotheek van Rabobank. Zo bespaar je met de aankoop van een nieuwbouwwoning niet alleen op energiekosten maar ook op je hypotheeklasten. Benieuwd naar jouw voordelen? Lees hier meer.

Omgeving Wielewaal

De Wielewaal is een kleine woonwijk aan de rand van het Zuiderpak. Een groene oase in stedelijk gebied. De wijk ligt vlakbij kinderboerderij De Molenwei, diverse scholen en sportfaciliteiten en de Waalhaven. De Wielewaal is weelderig groen en je bent er nooit meer dan zeventig meter verwijderd van een wandeling in het groen. Het centrale park dwars door de Wielewaal, de grote Elzen, groepjes Lindes en Kastanjes en rijen Populieren. Het hele jaar rond is er een explosie aan kleuren en vormen.

De Wielewaal valt onder Charlois en ligt gunstig met een makkelijke toegang tot de snelwegen. Met een tram- en bushalte in de wijk ben je goed bereikbaar en bovendien kun je zelf met het OV binnen no-time in het centrum van Rotterdam zijn.

De Wielewaal – Wielewaal
De Wielewaal – Wielewaal

De wijk De Wielewaal in Charlois is er een met karakter. De architectuur in de Wielewaal oogt vriendelijk, open en uitnodigend. Heel herkenbaar aan de karakteristieke dakvorm met de ronding onderaan en zonnepanelen in de nok. De gekleurde voordeuren, de gevels vol rozen of blauwe regen en de lage haagjes met het tuinhek. BPD bouwt in de Wielewaal ruime huizen met een tuin in een groene en kleurrijke omgeving, waar buren betrokken zijn bij de buurt. Naast koopwoningen is er ook ruimte voor sociale huurwoningen én middeldure huurwoningen. De huurwoningen uit de eerste fases zijn inmiddels allemaal vergeven. De komende jaren komen er nog meer huur- en koopwoningen beschikbaar.

Lees meer

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in een woning in De Wielewaal fase 5 of fase 6? Op nieuwbouw-dewielewaal.nl vind je meer informatie over de beschikbare woningen uit de vorige fasen en binnenkort ook over de nieuwe fase die in verkoop gaat.

In dit bewonersverhaal kun je lezen hoe bewoners het vinden om in Wielewaal te wonen.

Vorig artikel Samen duurzaam doorbouwen aan een betaalbaar Rotterdam van de toekomst
Volgend artikel Verkoop Parkbuurt Hoogvliet fase 4