Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Wielewaal is gewoon een gezellige wijk. Zodra het maar even lekker weer is, komt iedereen naar buiten

Binnenkijken in nieuwbouwwoningen in de Wielewaal

Dave (51) woont sinds kort met zijn vrouw (51), zoon (14) en labrador Timo (12,5) in de Wielewaal. “Wij hebben onze woning van papier gekocht. Het is natuurlijk veel fijner als je al kunt binnenkijken en precies weet wat je koopt. Er wordt soms een Open Huizen Dag georganiseerd, die raad ik aan dan te bezoeken. En misschien worden we wel buren! Wij voelen ons heel erg thuis en welkom in de buurt.”

Wielewaal is buiten wonen en toch in de stad

“De Wielewaal is gewoon een gezellige wijk. De architectuur draagt ook bij aan de ontspannen sfeer in de buurt. De bakstenen, de halfronde daken, de hekjes en de pergola’s. Met kleine variaties, maar duidelijk familie van elkaar. De mensen hier zijn aardig. We hebben leuk contact met buren. Zodra het maar even lekker weer is, komt iedereen naar buiten. De kinderen hebben alle ruimte om te spelen. Er wordt een badje opgezet. Je maakt een praatje met elkaar. Buren zeggen: leuk dat je hier woont. We voelen ons welkom in de buurt. En de ligging is geweldig. Je woont buiten, maar toch in de stad. En je zit zo op de snelweg. Ideaal.”

Met een kopje koffie in de voortuin

“De indeling van het huis is ook leuk. Achter bij de tuin is de woonkamer. In het midden de trap, toilet en garderobe. Vaak zitten we in de woonkeuken aan de voorzijde. Daar hebben we naast de voordeur, ook openslaande deuren naar de voortuin. Het eerste wat je ’s ochtends doet bij lekker weer, is de deuren openzetten. Dan stiefelt Timo de tuin in. De ligging ten opzichte van de zon is ideaal. ’s Ochtends kun je met een kopje koffie in het zonnetje in de voortuin. Op het heetst van de dag staat ie pal boven het dak en blijft het huis koel. En ’s avonds geniet je in de tuin van de ondergaande zon.”

Welkom Wielewaalers

Wil je alles volgen in de Wielewaal? Meld je aan op het platform voor en door Wielewaalers Allemaal Wielewaal. Hier kun je zien wat er allemaal leeft en gebeurt in de Wielewaal. Ook als je er nog niet woont, kun je aanhaken en meedoen in de buurt.

De Wielewaal – Wielewaal
De Wielewaal – Wielewaal

De wijk De Wielewaal in Charlois is er een met karakter. De architectuur in de Wielewaal oogt vriendelijk, open en uitnodigend. Heel herkenbaar aan de karakteristieke dakvorm met de ronding onderaan en zonnepanelen in de nok. De gekleurde voordeuren, de gevels vol rozen of blauwe regen en de lage haagjes met het tuinhek. BPD bouwt in de Wielewaal ruime huizen met een tuin in een groene en kleurrijke omgeving, waar buren betrokken zijn bij de buurt. Naast koopwoningen is er ook ruimte voor sociale huurwoningen én middeldure huurwoningen. De huurwoningen uit de eerste fases zijn inmiddels allemaal vergeven. De komende jaren komen er nog meer huur- en koopwoningen beschikbaar.

Lees meer

Meer informatie

Houd de website van de Wielewaal in de gaten voor Open Huizen Dagen. Er komen weer nieuwe koopwoningen beschikbaar. Wil je ervaren hoe het is om in de Wielewaal te wonen, ga dan zeker eens kijken. Bekijk alvast het aanbod op nieuwbouw Wielewaal.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar