Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Zelfbouwkavels Waterwijk Nesselande

Inschrijving 18 kavels fase 6 Waterwijk Nesselande sluit op 27 september 2022

Gemeente Rotterdam brengt 18 riante zelfbouwkavels in Waterwijk Nesselande in de verkoop door middel van een loting. Waterwijk is het eilandenrijk van Nesselande. In Waterwijk komen in totaal ruim 400 woningen, waarvan 330 op vrije, ruime in het water gelegen kavels. Wat is er mooier dan vanuit je eigen tuin het weidse water op te peddelen? Creëer je eigen ruimte is het motto voor Waterwijk. Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

De 18 kavels liggen aan de Aelbert van Spanjekade en Wilhelmina Voorwindenkade (Waterwijk, deelgebied 1.6) en variëren in grootte van zo’n 500m2 tot bijna 1700m2. De inschrijving voor de loting sluit op 27 september 2022.

Bestudeer de mogelijkheden vooraf
Er is een grote diversiteit aan woonwensen door de unieke landschappelijke liggen en het waterrijke gebied. Kavels dragen bij aan de verwezenlijking van enkele van deze woonwensen. Elk kavel heeft specifieke kwaliteiten, maar dit betekent ook dat niet elke kavel geschikt is voor elk type woning. Wij raden je daarom aan om bij het maken van een definitieve keuze, bij voorkeur samen met een architect of aannemer, vooraf goed de mogelijkheden van de kavel te bestuderen.

Belangrijke informatie

De 18 kavels liggen aan de Aelbert van Spanjekade en Wilhelmina Voorwindenkade (Waterwijk, deelgebied 1.6) en variëren in grootte van zo’n 500m2 tot bijna 1700m2.

De loting vindt plaats op 29 september 2022 en zal verzorgd worden door:

Nouwen Notarissen,
Argonautenweg 17b
3054 RP ROTTERDAM
(contactpersoon L. van Schie, e-mailadres: L.vanschie@nouwen-notarissen.nl)

Nadat Nouwen Notarissen jouw inschrijfformulier en de waarborgsom heeft ontvangen, ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging.

Belangrijke data
Uiterlijke datum indiening Formulier aanvullende vragen: 6 september 2022
Sluiting inschrijving loting + waarborgsom bij notaris: 27 september 2022
Datum loting: 29 september 2022

Informatiebrochures kavels Waterwijk Nesselande Fase 6

De informatie is met zorg samengesteld. Een toelichting op de kavels tref je aan in de Informatiebrochure, Kaveltekeningen en Kavelprijzen.

Indien je nog vragen hebt die niet in de Informatiebrochure behandeld worden, kun je het “Formulier aanvullende vragen” per e-mail toezenden aan: KavelsRotterdamSO@rotterdam.nl. De vragen die voor 6 september 2022 ingestuurd zijn worden uiterlijk 16 september beantwoord en anoniem op de website geplaatst.

1. Procedure Loting – inschrijfformulier – Voorkeurslijst Waterwijk Nesselande 1.6
2. Informatiebrochure Waterwijk fase 1.6
3. Kavelbeschrijvingen en kaveltekeningen Waterwijk Nesselande 1.6 **
4. Kavelprijzen Waterwijk Nesselande 1.6
5. Formulier aanvullende vragen Waterwijk Nesselande 1.6

Algemene Voorwaarden 2007

** Rectificatie kavel 281: Er stonden onjuiste afmetingen voor het bebouwingsveld en de bebouwingsenvelop in het pdf bestand ‘Kavelbeschrijvingen en kaveltekeningen’. Het bebouwingsveld is voor kavel 281 is 174m2 en niet 145m2. De bebouwingsenvelop is 868m3 en niet 694m3. De gegevens zijn gecorrigeerd in het nieuwe document.

Niet alleen groen, maar ook duurzaam (ver)bouwen

Gemeente Rotterdam stelt diverse subsidies beschikbaar voor het verduurzamen en vergroenen van je woning. Niet alleen voor bestaande bouw, maar ook voor nieuwbouw. Op de site van Duurzaam010 vind je hier informatie over. Er is ook een folder met tips voor een fijne, groene tuin.

Andere zelfbouwkavels en gemeentelijk vastgoed in Rotterdam

Een overzicht van alle beschikbare zelfbouwkavels kun je vinden op de pagina Zelfbouw. Als je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe beschikbare kavels, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Hiermee houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De gemeente Rotterdam stelt soms ook vastgoed te beschikking voor renovatie, herontwikkeling of transformatie. Meer informatie hierover is te vinden op de site van Bouwen aan Rotterdam.

Vorig artikel Lintkavels Nesselande
Volgend artikel Nesselande, paradijs voor buitensporters