Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Waterwijk Kavels Nesselande

Bouw jouw droomhuis in Nesselande

In Nesselande is nog 1 Waterwijk kavel beschikbaar: 5

Er is een grote diversiteit aan woonwensen door de unieke landschappelijke liggen en het waterrijke gebied. Kavels dragen bij aan de verwezenlijking van enkele van deze woonwensen. Elk kavel heeft specifieke kwaliteiten, maar dit betekent ook dat niet elke kavel geschikt is voor elk type woning. Wij raden je daarom aan om bij het maken van een definitieve keuze, bij voorkeur samen met een architect of aannemer, vooraf goed de mogelijkheden van de kavel te bestuderen.

Waterwijk kavel 5

Plattegrond Waterwijk Kavel 5
Prijslijst vrije inschrijving
Informatiebrochure Waterwijk Nesselande

Kavel 5 ligt aan de Gerrit Voorenkade in het zuidelijk deel van Waterwijk. De kavel is bereikbaar vanaf de Brandingdijk via de Coenraad Swiepdijk. Kavel 5 ligt op een gezamenlijk eiland, met op elk eiland drie kavels. Het kavel is met de lange zijde naar de straat gericht. Gelegen aan het einde van het mandelige (gezamenlijke) erf en hebben een brede oever langs het water, waar een steiger, vlonder of botenhuis kan worden gebouwd. Het kaveleiland is toegankelijk via een gemeenschappelijke brug en een gezamenlijk erf.

Bebouwingsveld
Het bebouwingsveld van kavel 5 is erg ruim en rechthoekig. De velden zijn centraal op de kavels gelegen, om ook de woningen op de overige kavels op de eilanden voldoende zicht op de omgeving te bieden. Aan de zijde van het erf heeft het bebouwingsveld een overgangszone, waar de bouwhoogte geleidelijk oploopt van 2.5 meter tot 9.0 meter.

Bezonning
Afhankelijk van de plaats van de woning op de kavel kan worden gekozen voor een diepe voortuin op het zuidoosten of een achtertuin op het noordwesten. Als voor de laatste optie wordt gekozen, dan wordt aangeraden de hoogte van de woning te beperken om zo de bezonning van de achtertuin niet te veel te hinderen.

Woningtype
Het kavel leent zich door het riante bebouwingsveld goed voor vele woningtypen. Het veld biedt de ruimte voor een woningtype met veel oppervlak op de begane grond, zoals een bungalow. Een compactere woning met een rechthoekig grondvlak waarbij de korte zijde naar het erf is gekeerd, heeft tot voordeel dat er meer ruimte voor een zijtuin in de zon overblijft.

Meer informatie

Voor vragen of een optie op kavel 5, kan je contact opnemen via KavelsRotterdamSO@rotterdam.nl.

Eind 2e kwartaal 2021 worden er weer nieuwe kavels door middel van loting in verkoop gebracht, dit betreft de kavels in fase 1.7 Nesselande Waterwijk.

Op dit moment is hierover nog geen nadere informatie voorhanden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Wonen in Rotterdam en ontvang tijdig informatie

Lees hier meer over de wijk Nesselande in deelgebied Prins Alexander.

Vorig artikel Lintkavels Nesselande
Volgend artikel Nesselande, paradijs voor buitensporters
Wonen in Rotterdam maakt gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.