Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Waterwijk Kavels Nesselande

Bouw jouw droomhuis in Nesselande

In Nesselande zijn 3 Waterwijk kavels beschikbaar: 2, 5 en 77A

In Waterwijk worden verschillende zelfbouw kaveltypen aangeboden. Er is een grote diversiteit aan woonwensen door de unieke landschappelijke liggen en het waterrijke gebied. Deze kavels dragen bij aan de verwezenlijking van enkele van deze woonwensen. Elk kavel heeft specifieke kwaliteiten, maar dit betekent ook dat niet elke kavel geschikt is voor elk type woning. Wij raden je daarom aan om bij het maken van een definitieve keuze, bij voorkeur samen met een architect of aannemer, vooraf goed de mogelijkheden van de kavel te bestuderen.

Waterwijk kavels 2 en 5

Plattegrond Waterwijk Kavel 2
Plattegrond Waterwijk Kavel 5
Prijslijst vrije inschrijving
Informatiebrochure Waterwijk Nesselande

De kavels 2 en 5 liggen aan de Gerrit Voorenkade in het zuidelijk deel van Waterwijk. De kavels zijn bereikbaar vanaf de Brandingdijk via de Coenraad Swiepdijk. De kavels 2 en 5 liggen op een gezamenlijk eiland, met op elk eiland drie kavels. De kavels 2 en 5 zijn met de lange zijde naar de straat gericht. Ze zijn gelegen aan het einde van het mandelige (gezamenlijke) erf en hebben een brede oever langs het water, waar een steiger, vlonder of botenhuis kan worden gebouwd. Het kaveleiland is toegankelijk via een gemeenschappelijke brug en een gezamenlijk erf.

Bebouwingsveld
De bebouwingsvelden van de kavels 2 en 5 zijn erg ruim. Het veld van kavel 2 heeft een schuine zijde langs de dijk. Het bebouwingsveld van kavel 5 is rechthoekig. De velden zijn centraal op de kavels gelegen, om ook de woningen op de overige kavels op de eilanden voldoende zicht op de omgeving te bieden. Aan de zijde van het erf hebben de bebouwingsvelden een overgangszone, waar de bouwhoogte geleidelijk oploopt van 2.5 meter tot 9.0 meter.

Bezonning
Afhankelijk van de plaats van de woning op de kavel kan worden gekozen voor een diepe voortuin op het zuidoosten of een achtertuin op het noordwesten. Als voor de laatste optie wordt gekozen, dan wordt aangeraden de hoogte van de woning te beperken om zo de bezonning van de achtertuin niet te veel te hinderen. Met name voor kavel 2 geldt dat ook een zonnige zijtuin kan worden verkregen als de woning zo veel mogelijk in het oostelijk deel van het bebouwingsveld wordt geplaatst.

Woningtype
De kavels 2 en 5 lenen zich door het riante bebouwingsveld goed voor vele woningtypen. Het veld biedt de ruimte voor een woningtype met veel oppervlak op de begane grond, zoals een bungalow. Een compactere woning met een rechthoekig grondvlak waarbij de korte zijde naar het erf is gekeerd, heeft tot voordeel dat er meer ruimte voor een zijtuin in de zon overblijft.

Waterwijk kavel 77A

Plattegrond Waterwijk Kavel 77A
Prijslijst vrije inschrijving
Informatiebrochure Waterwijk Nesselande

De kavels 77A tot en met 77E liggen samen op een eiland in het oostelijk deel van Waterwijk. Het eiland is toegankelijk via een dam vanaf de Reinier Rondhorstdijk. De kavels grenzen direct aan de straat, genaamd Adam Knikmanstraat. Ten noorden van de straat bevinden zich 4 kavels, ten zuiden van de straat ligt 1 kavel. Ten noorden van dit eiland bevinden zich projectmatig gebouwde woningen. Kavel 77A is driehoekig van vorm.

Bebouwingsveld
Kavel 77a heeft een driehoekig bebouwingsveld, dat op 6 of 5 meter van de beschoeiing is gelegen.

Bezonning
Kavel 77a heeft een tuin rondom de woning. Door de woning zo oostelijk mogelijk in het bebouwingsveld te plaatsen, ontstaat een ruime tuin op het zuidwesten waar u de hele dag zon heeft.

Woningtype
Kavel 77a heeft een riant bebouwingsveld, dat ruimte biedt aan verschillende woningtypen. Een bungalow, met veel oppervlak op de begane grond of een woning met een L-vormige plattegrond passen goed op deze kavels.

Meer informatie

Voor vragen of een optie, kan je contact opnemen via KavelsRotterdamSO@rotterdam.nl.

Lees hier meer over de wijk Nesselande in deelgebied Prins Alexander.

Vorig artikel Lintkavels Nesselande
Volgend artikel Nesselande, paradijs voor buitensporters
Wonen in Rotterdam maakt gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.