Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verhuur appartementen en woningen Waterside II gestart: classy wonen aan de Maas

11 stadswoningen en 113 appartementen in de vrije huursector

De officiële verhuur van woningen en appartementen in Waterside II is gestart. Het gebouw telt 11 stadswonigen en 113 appartementen in het middeldure en duurdere segment. Dit gebouw voldoet aan alle eisen van de moderne tijd. Denk aan geluidsisolerende gevels, gebruik van aardwarmte en een prachtige binnentuin die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent.

Een panoramisch uitzicht over de Maas of op een mooie binnentuin én beschikken over alle luxe die jouw leven een stukje comfortabeler maken? Dat kan in Waterside II in Rotterdam Oud-IJsselmonde!

Duurzame woningen en appartementen Waterside II

Waterside II bevat alles wat huurders vandaag de dag wensen. Binnen dit project wordt gedacht aan geluidsisolerende gevels voor de appartementen, een lage EPC waarde door het gebruik van  aardwarmte, en een prachtige binnentuin met wandelpaden en perken met mooie planten en bomen die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent. Zowel de appartementen als de woningen hebben ruime afmetingen en een privé parkeerplaats. Iedere bewoner geniet van de heerlijke binnentuin en het wonen direct aan de Maas.

Woningen
Energiezuinige woningen, voorzien van heel veel luxe! In Waterside II heb je keuze uit twee woningtypen: A1 met een vloeroppervlakte van 119,8 m2 (9 stuks) en woningtype A2 van 95,3 m2 (2 stuks). Ze zijn met het terras op het westen gesitueerd, waar je plek genoeg hebt voor een ruime loungeset. De huurprijs is vanaf € 1.570 per maand.

Appartementen
De 113 appartementen van Waterside II zijn er in 22 varianten. Ze variëren in oppervlakten van 65 m² tot maar liefst 165 m² en zelfs 190 m² op de bovenste verdieping. Ben je starter, senior, empty-nester of wonen je kinderen nog thuis? Er is voor elk wat wils! De appartementen worden verhuurd met een compleet ingerichte keuken en hoogwaardig sanitair, een spectaculair uitzicht én die mooie binnentuin van Waterside II. De huurprijs is vanaf € 1.180 per maand.

Naar de stad over het water of met de fiets

Waterside II wordt het beginpunt, of sluitstuk, van de wijk Waterside. Het gebouw ligt direct aan de Maas, vlakbij de imposante Van Brienenoordbrug. Een bijzondere locatie dichtbij de oude dorpskern van Oud IJsselmonde inclusief jachthaven en Het Koetshuis uit 1679. In de nabije omgeving vind je het Eiland van Brienenoord. Hier kun je fijn wandelen en picknicken en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. De binnenstad van Rotterdam is snel te bereiken met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Om de hoek stap je trouwens ook zo op de watertaxi die je naar ruim 40 andere steigers in Rotterdam brengt.

Plannen voor haven en park

Er zijn plannen voor een nieuwbouwproject naast Waterside II, de toren Waterside III. Er zal veel aandacht worden besteed aan de inrichting van het gebied. Tussen de gebouwen komt een uitnodigend vriendelijk haventje en er wordt een groen park aangelegd. Het hele gebied wordt hierdoor aantrekkelijker en zal straks een prettige omgeving worden voor alle omwonenden en bezoekers om te wandelen en te recreëren.

Op de website van gemeente Rotterdam vind je meer informatie over de actuele stand van zaken omtrent de plannen en voortgang van beide nieuwbouwprojecten.

Waterside II - Oud IJsselmonde
Waterside II – Oud IJsselmonde

Aan de oever van de Maas langs de Oostdijk in Oud-IJsselmonde komt een nieuwbouwlocatie met 10 stadswoningen en 115 appartementen in de vrije huursector. Het project, genaamd Waterside II, zal voldoen aan de eisen van deze tijd. Denk aan geluidsisolerende gevels, gebruik van aardwarmte en een prachtige binnentuin die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent.

Lees meer

Meer informatie Waterside 2

Zie jij jezelf al wonen in een van de appartementen of woningen van Waterside II? De officiële verhuur is gestart. De woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Als je geïnteresseerd bent in het huren van een woning in Waterside II, dan kun je je inschrijven via www.waterside2.nl. Daar vind je ook alle informatie over de appartementen en woningen en de voorzieningen die daarbij horen.

Vorig artikel De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander
Volgend artikel Oud-IJsselmonde never gets old