Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren aan de oever van de Maas met een prachtig uitzicht

10 stadswoningen en 115 appartementen in de vrije huursector

Aan de oever van de Maas langs de Oostdijk in Oud-IJsselmonde komt een nieuwbouwlocatie met 10 stadswoningen en 115 appartementen in het middeldure en duurdere segment. Het project, genaamd Waterside II, zal voldoen aan de eisen van deze tijd. Denk aan geluidsisolerende gevels, gebruik van aardwarmte en een prachtige binnentuin die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent.

Een bijzondere locatie

Waterside II wordt het beginpunt, of sluitstuk, van de wijk Waterside. Het gebouw ligt direct aan de Maas, vlakbij de imposante Van Brienenoordbrug. Een bijzondere locatie dichtbij de oude dorpskern van Oud IJsselmonde inclusief jachthaven en Het Koetshuis uit 1679. In de nabije omgeving vind je het Eiland van Brienenoord. Hier kun je fijn wandelen en picknicken en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. De binnenstad van Rotterdam is snel te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Om de hoek stap je trouwens ook zo op de watertaxi die je naar ruim 40 andere steigers in Rotterdam brengt.

Er zijn plannen voor een nieuwbouwproject naast Waterside II, de toren Waterside III. Er zal veel aandacht worden besteed aan de inrichting van het gebied. Tussen de gebouwen komt een uitnodigend vriendelijk haventje en er wordt een groen park aangelegd. Het hele gebied wordt hierdoor opgewaardeerd en zal straks een prettige omgeving worden voor alle omwonenden en bezoekers.

Op de website van gemeente Rotterdam vind je meer informatie over de actuele stand van zaken omtrent de plannen en voortgang van beide nieuwbouwprojecten.

Duurzame woningen en appartementen Waterside 2

Waterside 2 wordt ontwikkeld naar de eisen van deze tijd. Binnen dit project wordt gedacht aan geluidsisolerende gevels voor de appartementen, een lage EPC waarde door het gebruik van  aardwarmte, en een prachtige binnentuin die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent.

Woningen

Aan de Flying Dutchmanstraat komen 10 stadswoningen. De woningen zullen verbinding maken, of de aanloop zijn, naar de appartementen. Samen vormen de woningen en appartementen één geheel. De ruime woningen hebben een woonoppervlak van ongeveer 130 m2.

Appartementen

Alle 115 appartementen in het project hebben een uitzicht op de Maas. De appartementen zullen in verschillende types beschikbaar komen met een vloeroppervlak dat zal variëren tussen de 78 m2 en 135 m2. Het merendeel van de appartementen heeft een eigen buitenruimte, terras, balkon en/of serre.

Waterside II - Oud IJsselmonde
Waterside II – Oud IJsselmonde

Aan de oever van de Maas langs de Oostdijk in Oud-IJsselmonde komt een nieuwbouwlocatie met 10 stadswoningen en 115 appartementen in de vrije huursector. Het project, genaamd Waterside II, zal voldoen aan de eisen van deze tijd. Denk aan geluidsisolerende gevels, gebruik van aardwarmte en een prachtige binnentuin die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent.

Lees meer

Meer informatie Waterside 2

Heb jij interesse in een woning en wil je graag op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen? Kijk dan eens op de projectsite en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vorig artikel De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander
Volgend artikel Oud-IJsselmonde never gets old