Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren aan de oever van de Maas met een prachtig uitzicht

11 stadswoningen en 113 appartementen in de vrije huursector

Een panoramisch uitzicht over de Maas of op een mooie binnentuin én beschikken over alle luxe die jouw leven een stukje comfortabeler maken? Dat kan in Waterside II te Rotterdam Oud-IJsselmonde! Het gebouw krijgt 11 stadswonigen en 113 appartementen in het middeldure en duurdere segment. Het project zal voldoen aan de eisen van deze tijd. Denk aan geluidsisolerende gevels, gebruik van aardwarmte en een prachtige binnentuin die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent.

Naar de stad over het water of met de fiets

Waterside II wordt het beginpunt, of sluitstuk, van de wijk Waterside. Het gebouw ligt direct aan de Maas, vlakbij de imposante Van Brienenoordbrug. Een bijzondere locatie dichtbij de oude dorpskern van Oud IJsselmonde inclusief jachthaven en Het Koetshuis uit 1679. In de nabije omgeving vind je het Eiland van Brienenoord. Hier kun je fijn wandelen en picknicken en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. De binnenstad van Rotterdam is snel te bereiken met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Om de hoek stap je trouwens ook zo op de watertaxi die je naar ruim 40 andere steigers in Rotterdam brengt.

Er zijn plannen voor een nieuwbouwproject naast Waterside II, de toren Waterside III. Er zal veel aandacht worden besteed aan de inrichting van het gebied. Tussen de gebouwen komt een uitnodigend vriendelijk haventje en er wordt een groen park aangelegd. Het hele gebied wordt hierdoor opgewaardeerd en zal straks een prettige omgeving worden voor alle omwonenden en bezoekers om te wandelen en te recreëren.

Op de website van gemeente Rotterdam vind je meer informatie over de actuele stand van zaken omtrent de plannen en voortgang van beide nieuwbouwprojecten.

Duurzame woningen en appartementen Waterside 2

Waterside 2 wordt ontwikkeld naar de eisen van deze tijd. Binnen dit project wordt gedacht aan geluidsisolerende gevels voor de appartementen, een lage EPC waarde door het gebruik van  aardwarmte, en een prachtige binnentuin met wandelpaden en perken met mooie planten en bomen die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent. Zowel de appartementen als de woningen hebben ruime afmetingen en een privé parkeerplaats. Iedere bewoner geniet van de heerlijke binnentuin en het wonen direct aan de Maas.

Woningen
Energiezuinige woningen, voorzien van heel veel luxe! In Waterside II heb je keuze uit twee woningtypen: A1 met een vloeroppervlakte van 119,8 m2 (9 stuks) en woningtype A2 van 95,3 m2 (2 stuks). Ze zijn met het terras op het westen gesitueerd, waar je plek genoeg hebt voor een ruime loungeset.

Appartementen
De 113 appartementen van Waterside II zijn er in 22 typen. Ze variëren in oppervlakten van 65 m² tot maar liefst 165 m² en zelfs 190 m² op de bovenste verdieping. Ben je starter, senior, empty-nester of wonen je kinderen nog thuis? Er is voor elk wat wils! De appartementen worden verhuurd met een compleet ingerichte keuken en hoogwaardig sanitair, een spectaculair uitzicht én die mooie binnentuin van Waterside II.

Waterside II - Oud IJsselmonde
Waterside II – Oud IJsselmonde

Aan de oever van de Maas langs de Oostdijk in Oud-IJsselmonde komt een nieuwbouwlocatie met 10 stadswoningen en 115 appartementen in de vrije huursector. Het project, genaamd Waterside II, zal voldoen aan de eisen van deze tijd. Denk aan geluidsisolerende gevels, gebruik van aardwarmte en een prachtige binnentuin die je doet vergeten dat je eigenlijk in de stad bent.

Lees meer

Meer informatie Waterside 2

De bouw is al in volle gang en de oplevering zal naar verwachting begin 2024 plaatsvinden. Zie jij jezelf al wonen in een van de appartementen of woningen van Waterside II? Meld je dan aan op waterside2.nl via het inschrijfformulier en je ontvangt automatisch bericht wanneer de verhuur gaat starten.

Vorig artikel De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander
Volgend artikel Oud-IJsselmonde never gets old