Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vind ook jouw Huis op Zuid

een nieuw multifunctioneel gebouw met 104 huurappartementen

Voor het werk even een baantje trekken, een picknick in het park met uitzicht op de Rijnhaven of winkelen in het centrum? Huis op Zuid aan de Laan van Zuid in Rotterdam wordt een nieuw multifunctioneel gebouw met 104 huurappartementen in het middensegment, een zwembad, sporthal en horeca. Metro en treinstation in de buurt en het nieuwe Rijnhavenpark op loopafstand.

Huis op Zuid - Wonen in Rotterdam

Het ontwerp van Huis op Zuid is van Koen van Velsen architecten. Opdrachtgevers zijn de Gemeente Rotterdam voor het zwembad en sportcentrum en ontwikkelaar Synchroon BV voor de woningen. De planning is dat de bouw in 2021 start.

Parkstad met links bovenin Huis op Zuid (rood blok) en links eronder het nieuwe Rijnhavenpark

Huis op Zuid onderdeel van Parkstad

Huis op Zuid is onderdeel van Parkstad net als bijvoorbeeld nieuwbouw De Kuil, een project met divers aanbod van 232 koop- en huurappartementen en eengezinswoningen. Parkstad wordt de verbinding tussen Oost en West en vormt een mooie entree naar de rest van Zuid. Door het creëren van een leefomgeving voor veel diverse doelgroepen behoort de locatie bij het toekomstige, steeds grotere, centrum van Rotterdam. Een mooie wijk met meer dan 1.000 woningen en allerlei voorzieningen. Én op loopafstand komt straks ook het Rijnhavenpark, een prachtig, groen stadspark. Een strandje om te zonnen, vlonders om op te flaneren en bomen om onder te lezen.

Impressie zwembad Huis op Zuid

Impressie sporthal Huis op Zuid

Rotterdam. Sterker Door. Sporten

Onder de noemer ‘Rotterdam. Sterker Door.’ Investeert de gemeente in het herstel van de stad als gevolg van de coronacrisis. Als bewoner van Huis op Zuid kan je hier direct van mee profiteren. Er komt een nieuwe sporthal met sport gerelateerde horeca. Overdag zal deze door de basisscholen uit de directe omgeving worden gebruikt en in de avonduren en in het weekend is de hal beschikbaar voor sportverenigingen en particulieren. Hiernaast hoef je voor baantjes trekken je huis niet meer uit. De gemeente zorgt namelijk ook voor een 25 meter bad en een instructiebad in Huis op Zuid. Hierdoor vergroot de gemeente de sportmogelijkheden voor bewoners en omwonenden.

Huurappartementen in middensegment

Aan de kant van de Brede Hilledijk, op de rand tussen Afrikaanderwijk en Kop van Zuid-Entrepot, komt het woongebouw met 104 huurappartementen. Het programma bestaat uit een mix van studio’s en twee- en driekamerappartementen, allen in het middensegment huur. Dit is een prijscategorie die voor 2021 ligt tussen € 752,33 – € 1.060. Voor 2022 zijn de prijzen nog niet bekend.

Op de begane grond en op de entresol van Huis op Zuid is ruimte voor horeca, winkels en maatschappelijke functies. Dit maakt de route vanaf de winkelstraat Vuurplaat over de Paul Krugerstraat naar de Afrikaandermarkt een stuk aantrekkelijker.

Meer informatie

De voorbereidingen zijn in gang gezet en de planning is dat het gebouw eind 2022 wordt opgeleverd. Zodra er meer informatie of een projectsite beschikbaar is, delen we dit op Wonen in Rotterdam.

Vorig artikel Feijenoord is volop in beweging
Volgend artikel Tussen Katendrecht en Kop van Zuid komt De Kuil