Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verkoop Wielewaal start deze zomer

Ruime huizen met een tuin waar buren betrokken zijn bij de buurt

Deze zomer start BPD met de verkoop van circa 90 woningen in de Wielewaal in Rotterdam-Zuid. Het gaat om de woningen in het gebied tussen de Warmoldstraat, Waldastraat, Minkestraat en Rollostraat (fase 3 en 4). Ruime huizen met een tuin in een groene en kleurrijke omgeving waar buren betrokken zijn bij de buurt. Naast deze koopwoningen komen er in dit stukje van de Wielewaal ook 77 sociale huurwoningen én 29 middeldure huurwoningen.

“In de Wielewaal ben je nooit meer dan zeventig meter verwijderd van een wandeling in het groen” zegt Anneke Nauta van BleekerNauta Landschapsarchitecten uit Bennekom. “De Wielewaal aan de rand van het Zuiderpark is uitbundig groen, lommerrijk en ruim van opzet. Bestaande bomen en struiken worden zoveel mogelijk ingepast. Door de grote variatie aan planten staat er altijd wel iets in bloei en is er een explosie aan kleuren en vormen het hele jaar door.”

Open architectuur

De Wielewaal heeft een herkenbare, vriendelijke architectuurstijl die eenheid brengt. Sociale architectuur die contact tussen de buren makkelijk maakt door de grote ramen, de openslaande deuren naar de voortuinen en de lage hegjes.

Bewoners maken de wijk

“In de Wielewaal huur of koop je een huis, maar krijg je ook een aandeel in de wijk”, licht Peter Immers, gebiedsontwikkelaar van BPD toe. “Van oudsher kent de Wielewaal een sterke gemeenschapszin. De ambitie is die sociale binding opnieuw mee te ontwikkelen. We willen iedereen betrekken, zodat huidige en nieuwe bewoners elkaar kennen, kunnen vinden, interesses delen en hier fijn samenleven.”

Woningen in de Wielewaal

Gebiedsontwikkelaar BPD realiseert de komende jaren in totaal 675 nieuwe woningen in de Wielewaal in Rotterdam-Zuid, aan de rand van het Zuiderpark. Van ruime eengezinswoningen, tweekappers en vrijstaande woningen tot appartementen. Deels huur en deels koop, zowel sociaal als in de vrije sector. Gemeenschapszin, inclusiviteit en gedeeld eigenaarschap zijn belangrijk bij de ontwikkeling van de wijk. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen dit najaar.

Meer informatie

Schrijf je in op www.nieuwbouw-dewielewaal.nl en je bent als eerste op de hoogte van de start van de verkoop.

Vorig artikel Kunstzinnig Charlois, kijk je ogen uit
Volgend artikel Houd je ogen op de Wielewaal voor rust en groen