Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verduurzamen? Slim voor je portemonnee én voor het milieu!

Verduurzamen betekent besparen op je energiekosten en verminderen CO-2 uitstoot

Met het verduurzamen van je woning zorg je ervoor dat je niet onnodig veel energie nodig hebt om het warm en comfortabel te maken in huis en het verlaagt de CO2 uitstoot. Verduurzamen kan op verschillende manier zoals beter isoleren, zonnepanelen, een groen dak, warmtepomp, gasloos of een combinatie van deze verbeteringen. Je kan veel energie, en daarmee ook geld besparen door de woning goed in te pakken. In alle verduurzamingsplannen vormt een goede isolatielaag de basis.

Huidige of toekomstige woning verduurzamen

Duurzame woningen worden meer verkocht en hun prijzen stijgen recent sneller dan die van minder duurzame woningen. Dat blijkt uit woningmarktcijfers van het Kadaster van het 3e kwartaal 2022. Als je jouw woning wilt verkopen, kijk dan ook eens of je met wat (kleine) aanpassingen je woning aantrekkelijker kan maken voor de volgende bewoner(s).

Wil je verhuizen binnen of naar Rotterdam? Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig vrijwel allemaal met een goed energielabel opgeleverd en er zijn banken die, onder bepaalde voorwaarden, duurzaamheidskorting geven op de hypotheekrente, zoals de Rabobank. Dat is wel een voordeel ten opzichte van bestaande bouw. Ga je een woning kopen waar nog wel een en ander aan verbetert kan worden:

  • Maak een overzicht met jouw minimale duurzaamheidswensen.
  • Check of je deze zelf kunt uitvoeren.
  • Wil je het laten uitvoeren, vraag dan verschillende offertes op.
  • Check op duurzaam010.nl of je leningen of subsidies van gemeente Rotterdam kunt krijgen.
  • Check of je een duurzaamheidslening of Groendepot kunt krijgen bij jouw hypotheekverstrekker.
  • Bespreek dit tijdens de aankoop, misschien kun je nog met de verkoper in onderhandeling.

Wil je weten wat de mogelijkheden en kosten zijn van het verduurzamen van jouw woning? Probeer vrijblijvend de HuisScan van de Rabobank of de Woonscan van de Woonwijzerwinkel.

Zelf snel en makkelijk energie besparen

Energie besparen kan heel simpel zijn, zonder dat het je eerst veel geld kost. Van led-lampen, het dicht maken van kieren, slim omgaan met apparatuur, korter douchen tot het plaatsen van radiatorfolie: het is vaak een kleine moeite. En met een of meerdere maatregelen bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar! Op duurzaam010.nl vind je nog meer tips om zelf snel te besparen.

Duurzaam wonen kan ook als starter – Ontdek wat jij kan doen – Rabobank

Liever persoonlijk advies?

Iedereen in Rotterdam heeft de mogelijkheid om persoonlijk advies te krijgen. Bijvoorbeeld door een energiecoach of de experts van de Woonwijzerwinkel op Heijplaat. In de showroom op Heijplaat kun je zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. Experts geven onafhankelijk en persoonlijk advies en helpen je met het aanvragen van vrijblijvende offertes.

Voor financieel advies kun je contact opnemen met jouw hypotheekverstrekker of bijvoorbeeld met een van de 1.000 hypotheekadviseurs van de Rabobank die zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’.

Vorig artikel Meer groen, daar word je gelukkiger van én het helpt tegen de warmte
Volgend artikel Voorjaar 2021: wonen op de eerste rij in The Terraced Tower