Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verduurzamen woning goed voor waarde van je huis en je hypotheek

Check jouw mogelijkheden met de Online HuisScan van Rabobank

Je woning verduurzamen. Henk en Rita van Soest gaan het doen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken.

Henk en Rita van Soest (76 en 73 jaar) wonen al zo’n veertig jaar naar hun volle tevredenheid in hun gezellige koopwoning . “De buurt is prettig, de mensen kijken naar elkaar om. We voelen ons hier letterlijk en figuurlijk thuis.”

Duurzame aanpassingen

Om hun woongenot te vergroten, besloten zij om duurzame aanpassingen aan hun huis te laten uitvoeren. “In eerste instantie wilden we op de eerste verdieping de kozijnen laten vervangen,”, vertelt Rita van Soest. “Later kwamen daar de wens tot vervanging van alle andere kozijnen, de plaatsing van een schuifpui én een nieuwe voordeur bij. We zochten contact met Rabobank om te ontdekken wat er mogelijk was met betrekking tot onze hypotheek. Zo kwamen we in gesprek met Inge Veth, Financieel Adviseur Wonen bij Rabobank. We hadden niet alleen vanaf de eerste ontmoeting een klik met elkaar, ze gaf ons ook goed en passend advies.”

“Ik ben in eerste instantie met de heer en mevrouw Van Soest in gesprek gegaan over hun persoonlijke wensen met betrekking tot de voorgenomen verbouwing,” vertelt Inge. “Ze wilden hun woning sowieso energiezuiniger maken, maar begonnen te twijfelen toen ze de prijs van nieuwe kunststof kozijnen zagen.” “Klopt”, reageert Henk van Soest. “Een behoorlijke aanslag op ons spaargeld. Om die reden waren we erg opgelucht toen Inge ons vertelde dat we op basis van de stevige overwaarde op onze woning de hypotheek gerust wat konden verhogen. De verduurzaming was te realiseren zónder dat we ons spaargeld moesten aanspreken. Wat een goed nieuws.”

Gratis Online HuisScan

“We hebben met behulp van de online huisscan van HomeQgo geïnventariseerd welke stappen de heer en mevrouw Van Soest nog meer konden maken om hun woning te verduurzamen,” legt Inge uit. “De uitkomst van die scan maakte duidelijk dat ook vloerisolatie zou bijdragen. Toen we het met elkaar eens waren, zijn we stap voor stap het vervolgtraject door gegaan. En nu is het zover dat de verbouwing aanstaande is.”

“Wij zijn enorm tevreden over de wijze waarop de Rabobank ons in dit proces begeleidt,” zegt Rita van Soest. “Het voelt buitengewoon solide en vertrouwd. Dat komt niet in de laatste plaats door Inge, die ons perfect terzijde staat. Wij verheugen ons op wat verder komen gaat: een verduurzaamd huis waar we nog jaren comfortabel kunnen wonen tegen aantrekkelijke hypotheek- en energiekosten. Als straks de verbouwing af is, gaan we Inge zeker uitnodigen om met ons het glas te heffen op de uitkomst van de samenwerking!”

Plannen om je huis te verduurzamen?

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! Wist je bijvoorbeeld dat een beter energielabel effect heeft op de waarde van je woning en op je hypotheek?

Op de website van Rabobank kun je vrijblijvend een gratis Online HuisScan laten maken. Dan weet je wat er allemaal mogelijk is. Van advies tot installatie, je krijgt hulp bij het maken van een overzichtelijk stappenplan.

Gemeente Rotterdam biedt verschillende subsidies en leningen voor het verduurzamen van je woning. Kijk hiervoor op duurzaam010.nl.

Vorig artikel 6 Tips om energie te besparen
Volgend artikel Een toekomstbestendig huis