Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verduurzaam je huis met Rabobank

Ontwikkelingen op Zuid: Rianne (Rabobank Rotterdam) vertelt

Ze woont sinds 2011 op het Noordereiland en heeft Zuid om zich heen zien veranderen. “Ik heb mijn huis in de crisis voor een prikkie gekocht. De prijzen zijn nu heel anders”, vertelt Rianne Kragt, financieel adviseur Rabobank Rotterdam. Rianne woont en werkt op Zuid, met haar standplaats op het Zuidplein. Ze helpt en adviseert mensen bij de financiering van hun woning. Duurzaamheid is een hot topic in haar vak. “Het kan je simpelweg een hoop geld schelen als je je woning verduurzaamt.”

Persoonlijk betrokken op Zuid

Dat ze Zuid als haar broekzak kent en op de hoogte is van alle ontwikkelingen in de buurt, werkt in haar voordeel als financieel adviseur, denkt Rianne. “Ja, ik ken de wijken en weet waar ik het over heb. Dat praat een stuk makkelijker met mensen die een huis willen kopen op Zuid.” Rabobank is een bank die graag midden in de maatschappij staat. Lokaal, betrokken en dichtbij zijn waardevolle pijlers van de bank. Rianne beaamt de persoonlijke werkwijze van de bank. “We werken bijvoorbeeld met marktteams. Ik zit in marktteam FeijenoordLombardijen en IJsselmonde. Met het marktteam bewegen we ons actief in de markt, in lokale netwerken bijvoorbeeld. Zo weten we wat er speelt en snappen we de klantbehoefte gewoon een stuk beter.”

Havenloft: een uniek en duurzaam woonproject

Rianne is ook betrokken bij woonprojecten op Zuid, zoals het bijzondere project Havenlofts Nassauhaven. Een paradepaardje als gaat om duurzaam wonen, vertelt Rianne. “Dit woonproject bestaat uit 18 woonboten, die met duurzaam hout zijn gebouwd en voldoen aan strenge energiebesparende normen. De woonboten worden gezien als woonhuis en komen daarom in aanmerking voor een Rabo Groenhypotheek. Ik heb trouwens begrepen dat de boten zo goed als af zijn en binnenkort verscheept worden van Heijplaat naar de Nassauhaven. Dan komen ze langs mijn huis aan het Noordereiland, daar blijf ik wel even voor thuis. Dat wil ik graag zien!”

Minder rente met Rabo Groenhypotheek

Rabo Groenhypotheek is één van de financieringsmogelijkheden van Rabobank om duurzaam wonen te stimuleren. Rianne legt uit: “Met een Rabo Groenhypotheek ontvang je 0,5% korting op de hypotheekrente van je eerste 10 jaar rentevaste periode. Je komt hiervoor in aanmerking als je een Groenverklaring hebt. Die krijg je als de EPC-waarde van je woning 0,26 of lager is en als bij de bouw duurzaam hout is gebruikt. Meer over de voorwaarden vind je op de website van Rabobank.” De ontwikkelaars van Havenloft hebben met de bouw rekening gehouden met deze normen, waardoor de eigenaren van de woningen in aanmerking komen voor een aantrekkelijke Rabo Groenhypotheek. “Een win-win-winsituatie dus. Je hebt als woningeigenaar een lage energierekening én een lage hypotheeklast én je draagt bij aan een beter milieu. Daar zijn veel mensen voor de porren.”

Gratis HuisScan GreenHome

Bij bestaande woningen is dat anders, vertelt Rianne. “Bij nieuwbouwwoningen willen mensen het gelijk goed aanpakken, maar bestaande woningen verduurzamen zien woningeigenaren vaak niet als prioriteit. Deze mensen moet ik echt triggeren en op ideeën brengen. Vaak verwijs ik ze door naar GreenHome, om de gratis HuisScan te doen. Zo zie je in een oogopslag wat je kunt doen om je woning te verduurzamen en wat het je oplevert. Ook daarvoor hebben we bij de Rabobank aantrekkelijke leningen om woningeigenaren aan te moedigen te verduurzamen.”

Vorig artikel Ecowijk Leonidas: duurzaam, van bouw tot binding met de buurt
Volgend artikel Is jouw huis al helemaal 21e-eeuws?
Wonen in Rotterdam maakt gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.