Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Veel belangstelling voor inspiratiebijeenkomst Feijenoord

Bijeenkomst over de ontwikkelingen en het wonen in Feijenoord

De inspiratiebijeenkomst van Wonen in Rotterdam dinsdag 15 oktober jl. was een groot succes. Tijdens de avond in het Nieuwe Luxor Theater kregen zo’n 200 bezoekers een goed beeld over het wonen in Feijenoord: het gebied vanaf de Erasmusbrug tot aan Vreewijk, met daartussen o.a. Kop van Zuid, Katendrecht en Afrikaanderwijk.

In het plenaire programma gaf Frans de Jong, gebiedsaccountmanager Feijenoord van de Gemeente Rotterdam, een schets van het gebied. Met een blik op hoe dit deelgebied zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft en welke ambities de gemeente hier heeft. Heb je zijn verhaal gemist, of wil je het nog eens terugkijken? Kijk dan deze video die we eerder dit jaar maakten.

Makelaar Michael Troost (Atta Makelaars) vertelde over de bouwstijlen en het prijsniveau in de verschillende wijken. Bewoners kwamen ook aan het woord. Ze vertelden over eigen ervaringen in hun wijk, over favoriete plekken en hun wensen voor de buurt.

De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel en een mini-beurs waarop nieuwbouwprojecten waaraan nu (of binnenkort) gewerkt wordt in Feijenoord zich presenteerden. Bezoekers waren in de gelegenheid zich nader te informeren over de nieuwbouwprojecten (HefkwartierPiekstraatHavenkwartierBay HouseDe Groene KaapHet Zuiderhof en ZuideR), bij makelaars te rade te gaan over bestaande bouw én financieel advies in te winnen bij de adviseurs van Rabobank Rotterdam.

Is je nieuwsgierigheid gewekt over het wonen in Feijenoord en wil je je verder oriënteren? We helpen je graag verder met onze wijkpagina’s van NoordereilandKop van ZuidKop van Zuid-EntrepotFeijenoordKatendrechtAfrikaanderwijk en Vreewijk.

Vorig artikel Bouwlust in Rotterdams nieuwe hotspot Feijenoord
Volgend artikel Feijenoord is volop in beweging